|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
MaxTV STB Siemens 7710 | HDMI problem?
Pozdrav, danas su mi na dva MaxTVa u kuci (dvije odvojene linije) zamijenili Scientific Atlante sa Siemens 7710 STBovima. E sada, stare SA su uredno radile sa TVom putem HDMI-a, dok ovi 7710 nece. Dapace, TV (Samsung 32'' LCD & LG 37'') prepoznaju da je nesto ustekano u HDMI, ali i dalje stoji ''NEMA SIGNALA''. Ako istekam HDMI, onda se pojavi poruka tipa: "CHECK SIGNAL CABLE". Ima li tko josh problema sa HDMI @Siemens 7710 STBovima? Sada sam osudjen gledati preko SCART-a, ali to mi se neda radi drugih stvari. Ljudi iz T-Coma su jednostavno rekli da je problem u TVu?? Sta, crkli su mi TVovi u medjuvremenu?! Ustekali su SCART i otisli ... Pomoc =) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Imao sam na testnom periodu Siemensa i radio je od prve preko HDMI na Samsung plazmu, malo starija serija. Obzirom da je Siemens u biti ista stvar kao Motorola od Optime ili Iskona, probaj isključiti STB iz struje i odmah nakon paljenja pritiskati "menu" tipku na daljinskom - u sistemskom meniju bi tada među video opcijama (svega par opcija, ništa strašno) trebao pronaći 720p (ima i neku oznaku da je tada HDMI uključen)... Nisam imao potrebu probati (a i nisam tada još poznavao Motorole) pa ne znam radi li to na Siemensu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne znam što bi točno moglo biti no nagađam da su Siemensi po defaultu podešeni na rezoluciju koju tvoji TV-i nemogu "progutati"... (ne znam koje rezolucije ti podržavaju TV-i) Savjet: Spoji stb na TV scartom i probaj u display opcijama STB-a podesiti HDMI signal na rezoluciju za koju znaš da rade. Nakon toga iskopčaj skart, uštekaj HDMI pa vidi da li će raditi...
![]() |
#4 |
Premium
|
probat cu pa javim. Inace, TVi su 1360x768, odnosno HD, nisu FULL HD. I LCDi su, ne plasme. hvala unaprijed. EDIT: Jok, ne radi ... uvik isto =( Prijavio sam i T-Comu kvar, pa cemo vidjeti. Sutra ce mi doci tehnicari ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
A ja imam Telefunken LCD , koji je ja hd i sad kad spojim tog siemensa i tv slika mi je jednaka/losija onoj na scartu? jel to do "kavlitete" tv i refresh rate-a ili je u kablu problem?model TV-a je TH 32D761L
![]() |
#7 |
Premium
|
kako loshija? Mozda se samo trebas naviknuti na nacin obrade slike, di ti se vide "kvadratici" preko HDMI-a. Ali sve u svemu, boje i vjerodostojnost prikaza je meni puno bolja na HDMI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Nekako su mi boje mutne i skroz mi je cudna slika , probat cu s drugim kablom, pa cu onda vidjet.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|