|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
![]() Pozdrav Nakon nadam se, uklonjenog trojana RootkitAgent.ODG internet mi je ostao neupotrebljiv. Ne mogu primat mejlove, a firefox mi nakon otvaranja javlja sljedeće (koju god stranicu pokušam otvoriti): Address Not Found Firefox can't find the server at www.google.com. The browser could not find the host server for the provided address. * Did you make a mistake when typing the domain? (e.g. "ww.mozilla.org" instead of "www.mozilla.org") * Are you certain this domain address exists? Its registration may have expired. * Are you unable to browse other sites? Check your network connection and DNS server settings. * Is your computer or network protected by a firewall or proxy? Incorrect settings can interfere with Web browsing. U čemu bi mogao biti problem? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Skini Combofix i pusti nek odradi.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Internet sam riješio, ali nekako sumnjam da sam se kvalitetno riješio i tog virusa pa sam ipak pustio combofix da odradi. U nastavku je log pa bi te molio da malo pogledaš i kažeš šta bi još trebalo napravit.
Hvala Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.10.2009. u 16:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Niste mi vi tu baš neki ekpertaši.... Vidim na stranim forumima kad neko ima problem da se "okupi" cijeli tim stručnjaka, zatraže ga da stavi log i vode ga do potpuno čistog kompa, a tu pitanje malo stoji bez odgovora i onda mi admin bez objašnjenja zaključa temu. C c c..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Windows XP Pro SP2 amd athlon 1.25 GHz 1.5 GB ram Epox 8rda3+ gigabyte gt6600 (sumnjam da je konfa važna za dotični softverski problem, a ako se ne varam OS sam naveo na početku...) Vas par kao da se našlo uvrijeđenima pa ste imali potrebu nešto odgovorit, ali izgleda da niste dorasli "problemu". Ipak, ono što me razočarava su oni koji znaju, ali su lijeni pomoći. Naravno da ljudi imaju drugog posla, ali s obzirom na toliki broj članova foruma i toliko proteklih dana od mog prvotnog postavljanja pitanja teško da ću dočekat da mi neko pomogne jer se očito nema volje - a ako neće na pcekspertu, gdje će.... Uglavnom, ovo sve sad ide u pogrešnom smjeru tako da izgleda da ću savjet morati potražiti drugdje. Zahvaljujem na pažnji, pozdrav p.s. evo vidim da tu na početku nisam naveo OS (a tema je opstala), dok su one u kojima jesam zatvorene, no dobro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
PizzoZder
|
Citiraj:
![]() Uzivaj u svojim uvjerenjima i odgegaj tamo gdje su dorasli problemima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Uopće nema govora o panici i uglavnom normalno koristim komp, ali imam osjećaj da problem nije riješen kak spada i zbog toga se, evo konkretno, ne usudim koristiti internet bankarstvo što mi je jedna od češćih namjena računala (negdje sam na netu, tražeći rješenje problema, vidio da je neko spomenuo upravo dotični ili neki trojan vrlo sličnog imena kao opasan za te radnje...). Ne znam u biti zašto se prepucavamo, umjesto da konstruktivno trošimo ovo vrijeme rješavajući moj problem. ![]() Mene je valjda u startu iznerviralo to što su mi teme zaključavane 2 puta bez objašnjenja, a onda nije bilo odgovora pa se skupilo nekoliko dana pokušavanja dobivanja pomoći, a bez ikakvog pomaka... Evo ispričavam se zbog nenavođenja potrebnih podataka o OS-u i konfiguraciji i zakopavam sjekiru uz napomenu da bi bio jako zahvalan da neko nađe malo vremena da prouči postavljeni log fajl i preporuči sljedeći korak u cilju potpunog čišćenja kompa. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PizzoZder
|
Skini HiJack This i postaj log ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29285 Jel vidis, 3 min nakon tebe. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
![]() Log je tamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PizzoZder
|
Cist si ko suza. Takorec perfektan log. ![]() Opet 3 min. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Super....i puno hvala ![]() Nadam se da log od hijackthis-a pokazuje sve šta je bitno tj. da combofix ili neki drugi ne bi pokazali probleme koje ovaj ne pokazuje... Jel trebam možda u hijackthis nakon scana otić dole na onaj Fix pojedinih stvari ili ne treba ništa dirat? I da li je bitno dal' se taj scan radi u safe modu ili ne treba? Jer ja mislim da nisam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PizzoZder
|
Nemoras nista fixirat, jer nemas gamadi. Nije potreban u safe modu jer niti ne pokrece sve u safe modu. Aha ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ako nastaviš tak brzo odgovarat pomislit ću da odgovore šalje automat i posumnjati u njihovu vjerodostojnost ![]() Pogledao sam početak onog topica gdje si me uputio da stavim log i sam se uvjerih da nemam ništa od tih stvari, iako tamo piše da je taj prvi post iz 2005. (a ne piše kad je editirano). Skenirao sam sad u safemodu još jednom s Malwarebytes-om i SuperAntiSpyware-om i kažu da je sve čisto. Na kompu još imam i ZoneAlarm, a nod32 sam maknuo jer ga ne mogu update-at. Sad me malo zbunjuje to da li su ovi antispyware-i ujedno i kompletni antivirusni programi ili nisu. Kojeg freeware antivirusnog bi mi preporučio (mislim da sam svojedobno imao problema s update-anjem i bitdefendera i avire itd., ali vjerojatno ću opet pokušat s nekim od njih jer ih se navodi kao najbolje) i da li mi treba ZoneAlarm pored ova 2 antispyware koja spomenuh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Antivirusi, antispyware i firewallovi su programi koji su međusobno različiti i mogu raditi zajedno. Treba samo paziti da ti firewall ne blokira update av ili as programa. Od besplatnih AV programa, savjetovao bi ti Aviru (imao problema s updateanjem na zadnjem kompu) ili AVG Free.
![]() |
#18 |
Premium
|
Upravo skidam Aviru pa ću pokušat s njom. Na starom hardu imam AVG i normalno se update-a, a na ovom novom mislim da nije mogao. Avast sad nisam uspio skinut jer dobivam pri download-u neku obavijest da je "poslužitelj vratio grešku 301", tak nekak... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|