|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
pitanje: nedostaje 4-pin ali komp radi
Vjerojatno nespretan naslov, ali radi se o slijedećoj stvari: [img=http://img8.imageshack.us/img8/3292/image088wm.th.jpg] sa napajanja sam spojio na matičnu ovaj veći konektor, i manji 4 pinski konektor koji je spojen u gornjem lijevom kutu. ali muči me što na glavnom konektoru od napajanja nedostaje 4 pin konektor. računalo radi normalno kad sve spojeno na taj način. Da li bi moglo biti posljedica, nedovoljno struje.... rušenje, spržene komponente...? Hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
hoće li se komp rušit to ćeš sam vidjet no ne bi trebao jer imaš dovoljno snažno napajanje a tvoj stroj nije nešto zahtjevan
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
prije svega sorry sto pokrecem temu opet... situacija je sljedeca, imam antec truepower II 480w, i upravo sam uzeo Gigabyte MA770-UD3 plocu, krenem spajati i skuzim da nemam 8pin 12v konektor na napajanju vec samo 4pin 12v... sto da radim? ima li kakav konverter ili nesto za kupiti ili kako da to rijesim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
O kojoj reviziji je rijeć? Evo čitam manual od rev 1.0 i na njoj je 4-pin ATX_12V konektor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Aha, OK Šta kažu poviše, za sada spoji taj 4-pinski dok ne nabaviš adapter. EDIT: Evo objašnjenja - You can plug a 4 pin 12 volt power cable into an 8 pin EPS motherboard connector but there's no guarantee that it will work. If the motherboard expects only one 12 volt rail then a 4 pin 12 volt cable may work. If the motherboard expects two 12 volt rails (many dual CPU motherboards require one 12 volt rail per CPU) then it won't work. Even if the motherboard works with a 4 pin 12 volt cable, you are still only providing half of the current carrying capacity which would be provided by an 8 pin EPS cable. That can overheat both the motherboard connector and 4 pin cable. Scorched or melted connectors can be a result. A motherboard which has the 8 pin EPS connector expects a lot of current and you are taking a serious risk by plugging in a 4 pin cable. The 4 pin cable only fits at one end of the 8 pin EPS motherboard connector so you can't plug it in improperly. That is, it only fits into one end of the motherboard connector unless you force it. If the cable doesn't go into the socket easily then you're probably trying to plug it into the wrong end. But then again, it's not a good idea to try to run with a 4 pin cable in an 8 pin motherboard anyway. All about the various PC power supply cables and connectors |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|