Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2009., 15:39   #1
Ixnay
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Prenizak frame rate u WoW-u

Prije para dana mi je FPS poceo opadati u wow(world of warcraft). Inace mi se to znalo ponekad desit kad mi je komp radio tipa 2 dana no ne bas precesto, reset je pomogao. Wow mi inace radi na 60FPS sa svime na najvise jedino shadow efekti na low, max rezolucija etc... No prije par dana kad sam igrao FPS mi je pao sa 90 na ispod 10 i tako reset je pomogao, desilo se jos par puta taj dan i jednostavno ak sam nesto drugo morao radit kad sam se vratio FPS je bio uredu.
Prekjucer sam reinstalirao wow jer sam mislio da je nesto zbog njega, nije pomoglo.
Jucer sam reinstalirao windowse( prije sam imao onu prvu testnu verziju win7 ) i snimio windows7 RTM verziju. Naravno novi driveri za graficku. FPS je sad stalno na 20 i kad se pocnem micat padne na 10
Danas sam instalirao Prototype I radi izmedju 18 - 30 fps sto isto nije dobro, ocistio sam komp od prasine, testirao sa furmarkom karticu 15min test, Stability Test with Extreme burning mode, res 1680x1050 i MSAA na 16x. sve ok 62 stupnjeva drzi nista se ne zagrijava. Na kraju sam zamjenio graficku sa jednom jacom ati 4870 i dalje isto sranje 10 FPS u wowu.
Jos neke stvari koje sam napravio - Defragmentirao sam sve diskove, nemaju nikakve bugove, kartica stara mi radi perfektno u drugom kompu,provjerio sam brzinu pci exp na 16x je, nemam nikakve erore u windowsima ( tipa plave ) znaci ram memorija je ok. Sve u svemu windowsi mi rade brzo i nemam nikakvih problema. No problem postoji i prvi put da neznam i nemam blage veze kaj moze bit, moja jedina ideja je da mozda nesto ne stima na maticnoj( mozda PCI exp slot )
moja kofiguracija atm -

Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40 Ghz
4Gb ram
4870 ATI 1gb

Molim vas pomozite ne zelim nosit komp na servis da mi tamo ostane mjesec dana, unapred hvala
Ixnay je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2009., 01:43   #2
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Da nije zato što igraš alijansu?

Da ti nije neki addon u pitanju? Temperature su sve u redu? Probaj kombinirat memoriju, izvadi pola.

Pokušaj ovo
tskarda je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2009., 01:58   #3
ehohr
Premium
Moj komp

ehohr's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ok, sad ce jedno laicko pitanje, kako 90 fpsa u wowu, meni je 60 max, sad je to uloga monitora ili?

A 10 fps imas bilo gdje ili samo na odredenim mjestima?
ehohr je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2009., 01:59   #4
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
očito se igra počela brinuti za tvoj RL
ako ti s novim driverima šteka, instaliraj starije

to njemu samo piše 90fps kolko mu grafa procesuira, a to da vidi samo 60fps se ne vidi (osim ako znaš kaj je refreš rejt monitora )
domis je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2009., 04:38   #5
d4rk_ch1ld
Premium
Moj komp

d4rk_ch1ld's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Moguće da ti neki addon ubija fps, probaj disable sve addone pa vidi. Inače moguće da te shadow detail zeza. Ja imam istu grafičku ali C2D doduše cockan na 3.5GHz i kad upalim sjene ubije mi framerate do kraja. Neznam al čini mi se da je to atijev problem od pamtivijeka, ista stvar mi se desavala u elder scrolls serijalu morrovindu i oblivionu na x1800xt. Igra leti bez sjena, upalim sjene, drop na 10 fps-a
d4rk_ch1ld je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno