|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Sve mailove sa mog računala t-com prepoznaje kao spam
Pozdrav Evo u čemu je problem, neki ljudi su mi govorili da ne dobivaju mailove od mene dok su neki mail dobili tek iz drugog pokušaja. I sad, danas sam odlučio provjeriti je li stvarno ne dobivaju mailove od mene... Uglavnom svaki mail koji pošaljem sa bilo kojeg mail servisa (dakle probao sam sa gmail-a i t-com-a) na t-com mail servis, t-com junk filter prepoznaje kao spam... Sa t-com adrese mogu poslati mail na gmail i na gmailu normalnu dobijem na mail ako je uključena autentifikacija "TLS if avaliable" dok na t-comu ni to ne pomažu... Čitam na netu da je potrebno uključiti SMTP autentifikaciju koja je kod mene uključena... Zna li netko u čemu je problem? Hvala EDIT: za mail koristim Mozillu Thunderbird i to je sve donedavno radilo normalno... EDIT2: ako postavim gmail za outgoing server, isti problem, t-com-ov junk filter baca mailove u junk... Zadnje izmijenjeno od: Buger. 07.10.2009. u 08:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Da nisi na nekakvoj black listi u t-comu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ma zovem SZK pa ćemo viditi... Kažu u t-com da nisam na njihovoj blacklisti, idem probati poslati mail preko nekog drugog klijenta... hmm, sa Windows Maila (aka Outlook Express) normalno šaljem na t-com, ali na gmail ne (dobro, to nije problem, vjerojatno je stvar u SMTP-u i to ću riješiti), znači problem je definitivno negdje u Thunderbirdu, e sad kako je nastao, treba vidjeti, primam prijedloge ![]() EDIT: Obrisao Thunderbird i ponovo ga instalirao i ponovo isti problem, dođe mi da napravim format C: ... EDIT: Sa Microsoft Outlookom isti problem, očito da neka postavka nije dobra... EDIT: Ovo već spada u vjerovali ili ne... Obrisao sam Eset Smart Security i postavio Bitdefendera i radi, t-com ne prepoznaje mailove kao spam, ali sada Gmail prepoznaje mailove kao spam?!?!? Dakle definitivno je bio problem na relaciji ESS 4.437 (ako se ne varam bila je ta verzija) i t-com sigurnosna zaštitom, naime provjerio sam i na drugom računala i ono je tek moglo poslati mail kada je ESET obrisan, no stavljanjem najnovije verzije ESET-a (4.0.467), nema problema sa t-comovom zaštitom, ali problem sa gmailom ostaje... Dakle imamo obrnutu situaciju; gmail sve mailove sa mog računala prepoznaje kao spam ![]() Iako ako moram birati, bolje da mi gmail ne vidi mailove nego t-com... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.10.2009. u 16:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
fx
Datum registracije: Sep 2007
|
Znači, problem nije u mail klijentu niti u mail serverima, već u tvom antivirusnom rješenju. Probaj deinstalirati pa vidi kako onda radi. Inače, gmail spam je najmanji problem, jednom kada mail izvadiš iz spam-a i staviš ga u Inbox, on ti više nikad neće dolaziti u Spam. Provjereno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ali gmail radi iz windows maila... ovo radi, da ga prebacim u inbox, ali to bi onda trebali učiniti svi korisnici koji od mene dobivaju mail... doduše slanje pošte sa gmaila na gmail radi... EDIT: Vratio se na ESS i ponovo problem sa t-comom, isključio da mi ESS skenira odlazne mailove i sada sve radi... inače računalo sam testirao prvo sa esetom, pa onda kasnije i sa bitdefenderom, spybotom i Anti-Malwareom (Malwerbytes) i čisto je (osim par drogiranih programčića koji su i prije postojali ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.10.2009. u 16:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ESS i NOD32 u svojim opcijama imaju mogućnost isključivanja onih poruka o rezultatu skeniranja koje ti automatski dodaju na svaki primljeni i poslani mail pa probaj to isključiti...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
da, isključio sam da mi skenira izlazne mailove (dakle ne skenira izlazne mailove) i sada sve normalno radi... A šta jel nisam ja to tu napisao ![]() ![]() izgleda da smo istovremeno došli do zaključka, nema veze hvala ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne, ne, vidio sam što si napisao, ali me očito nisi shvatio. Uključi skeniranje, ali isključi dodavanje poruka na sam kraj mailova... Pokazao bih ti na što mislim, ali već jedno vrijeme ne koristim nijedan mail klijent. EDIT: Na ovo mislim... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
to je to, tnx ![]() dakle, treba isključiti da NOD napiše poruku na kraju skeniranog maila... edit: onda ostaje problem forwardanog maila koji sadržava informaciju od ESETa, t-com to prepoznaje kao spam kakva je situacija kod ostalih koji koriste mail i eset? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|