|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
zamjena za exchange
ljudi bog, sorry ako je kriva tema na krivom mjestu ali rekao mi je jedan čovjek dragi jednom da nema glupih pitanja pa evo da i to provjerimo ... U bivšoj firmi smo radili tri osobe na primanju/odgovaranju mail-ova i imali smo svoj server u uredu, tako da smo svi troje znali kada dođe mail i mogli smo ga spremiti u odgovarajući folder i uvjek istome pristupiti i nije bilo duplanja odgovra niti zbrke. U novoj firmi šljakamo kaotićno po sistemu 1 PC + 1 lap i presmjeravaju se mail-ovi, kopije dobiva svaki ali nemožemo znati tko je što odgovorio .... Exchange je skup za ovu firmu jer je mala "financijski" a dnevno primamo i 100 mail-ova ... Jel ima netko riješenje kako da se sinhroniziraju mail-ovi i folderi na zasebnim mašinama??? hvala za savjet, pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Šta nije puno novaca? Mi smo u procesu nabavke rješenja koje je slično exchange serveru. Nama treba prvenstveno zbog grupnih adresara, kalendara, zadataka i sinkronizacije sa mobitelima, ali mislim da pokriva i tvoje područije. Pitanje je sada šta ti trebaš od svega toga, ako ne trebaš sinkronizaciju sa mobitelima i još neke funkcije možda ti i opensource verzija odgovara. Ako trebaš, pro verzija dođe 399€ za neograničen broj korisnika. To ti nije mail server, ali na istu mašinu instaliraš i mail server sa IMAP-om i imaš sve u jednom. Uglavnom pogledaj http://www.group-office.com/ imaš i trial na njihovim stranicama, samo email registriracija i dobiješ pro verziju na njihovom serveru 30 dana za isprobavanje. http://sourceforge.net/projects/group-office/ Ovo je open source baza, a ovdje su razlike imeđu dvije verzije: http://www.group-office.com/Pricing+...Server+version |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
svaki je novac puno,
pogotovo ako netko ne shvaća da je potrebno ... meni jedino treba da na dvije lokacije, tri ili više ima sinkronizirane mail-ove - niš drugo. da se zna šta je ušlo i šta je izašlo iako bi mogao živjeti sa tim da ne znam šta je izašlo jer samim time što ga ne vidim znači da je druga lokacija odradila posao. događa mi se da na isti mail odgovorimo oboje. hvala ti na linku, pogledam ![]() nije to to ali hvala ti ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 30.06.2011. u 20:38. Razlog: dupli post |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Imaš još open source rješenja, SoGo , Zimbra , Zarafa , open-xchange itd. Traži na WIKI free groupware ili open source groupware, pa ti možda koji ima ono što ti tražiš i za besplatno. Druga opcija ti je samo kupiti exchange account, cca nekih 5$ mjesečno po accountu, pa ako ti exchange rješava sve probleme, a malo računa trebaš onda ti je to to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
Oglas
|
|