Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.06.2011., 19:27   #1
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
Problemi sa starijim igrama vezani uz rezoluciju i WS

Kod većine starijih igri imam neke probleme. Npr. starcraft i age of empires 2, oboje kad pokrenem idu nekakve crne i bijele crtice po ekranu. Pojavljuju se i nestaju. Također kod age of empires 2 imam problem da kad sama igra krene, slika se počne čudno ponašati. Neznam kako bih to opisao, ali kao da dio slike želi izać iz ekrana i to onda titra i nemoguće je igrat s tim. To je pri rezoluciji 1280x1024 (to je najveća koju AOE2 omogućuje). Kad smanjim rezoluciju na 800x600, onda je to titranje znatno slabije i ne kužim baš logičnost toga. Čak se 2 puta desilo da nisam imao nikakav problem (jednom sam prije pokretanja igre stavio 1280x1024 i na desktopu pa je igra išla ok, ali više niti to ne pomaže).

Ovaj problem imam samo ja dok npr. buraz nema pa sam pretpostavio da je problem u monitoru, ali sad kad razmišljam možda je i u grafi. Jel imao netko slične probleme sa ovim monitorom i starim igrama?
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2011., 21:51   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
http://www.google.hr/search?aq=f&sou...screen+patcher

Probaj to, nisan siguran koje su podržane igre. Ugalvnom ako to ne radi, možda se može konfiguracijska dataoteka koja prominit, dunno.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.06.2011., 22:20   #3
zackoj
Premium
Moj komp

zackoj's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
AOE ima problema sa win7/vista. Probaj pokrenuti igru, pa se sa alt+tab vratiti na desktop. Pokreni task manager i ubiji explore.exe i sa alt i tab se vratiti u igru.
A sto se tice Ws problema link. (patch radi samo na age of empires 2 Conquerors)
Ukoliko stavis gore pomenuti patch, on ce ti napraviti batch file koji kada pokreces sam gasi explorer.exe i neces se trebati mucit sa task manager-om.

Zadnje izmijenjeno od: zackoj. 04.06.2011. u 23:11.
zackoj je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2011., 02:57   #4
ZMAJ
Premium

@baja: nema tu AOE2
@zackoj: Buraz na win7 nema nikakvih problema. Probao sam već prije to sa ubijanjem explorera, al ista stvar. Što se tiče WS patcha, koristim ga već, ali nemogu ga koristit u online-u baš zato jer se on pokreće pomoću posebnog .bat filea.
Staro 05.06.2011., 09:37   #5
ivan77
Guest

ja bi volio isto KOTOR 2 odigrat ali nikako na WS 24 "...da dobijem normalnu sliku...
  Reply With Quote
Staro 11.06.2011., 20:20   #6
ZMAJ
Premium

Razmišljam možda stavit winxp na neku drugu particiju jer imam neke probleme sa starijim igrama, ali kolko znam može se napravit ona nekakava virtualna mašina sa xp, tako nešto... jel mi to možda bolje? Koja bi razlika bila?
Staro 11.06.2011., 20:29   #7
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
Razmišljam možda stavit winxp na neku drugu particiju jer imam neke probleme sa starijim igrama, ali kolko znam može se napravit ona nekakava virtualna mašina sa xp, tako nešto... jel mi to možda bolje? Koja bi razlika bila?
Zaboravi virtualke i igranje.
Staro 11.06.2011., 21:53   #8
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Baja 001
Zaboravi virtualke i igranje.
Ne nužno, pogotovo ako pričamo o starijim, nezahtjevnijim igrama (pritom ne mislim na tetris, AvP radi ko zmaj recimo).
Staro 03.07.2011., 00:43   #9
ZMAJ
Premium

A age of empires 2? Kako bi to išlo na VM?

Nemam više grafičkih problema jer sam nasao nekakav resolution patch koji poveca rezoluciju na onu koja je i na desktopu.
Trenutni problem je da igra zna freezat dok je "setting up multiplayer game", a navodno je problem u win7 i ATI driverima za grafu jer se i kod dosta drugih ljudi dogadaju nekakvi crashevi i freezevi...(makar mi nije jasno zasto se to dogada samo u multiplayeru).
Staro 03.07.2011., 09:06   #10
microsoft66
Premium
Moj komp

microsoft66's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
najjednostavnije je napraviti dual OS tj win XP za stare igre i Win 7 ostavis za nove igre.kad te god pukne da igras neku staru igru samo bootas XP,nemoras trazit nikakve patcheve ni nista.
microsoft66 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.07.2011., 09:29   #11
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor microsoft66 Pregled postova
najjednostavnije je napraviti dual OS tj win XP za stare igre i Win 7 ostavis za nove igre.kad te god pukne da igras neku staru igru samo bootas XP,nemoras trazit nikakve patcheve ni nista.
Pa i nije ako u VM radi ok. Ovako mora stalno resetirat i pribacivat se.
Staro 03.07.2011., 12:35   #12
ZMAJ
Premium

...

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Pa i nije ako u VM radi ok. Ovako mora stalno resetirat i pribacivat se.
Da... problem je sto igram samo u multiplayeru pa na kraju zavrsi da ustvari dosta cekam do same igre i usput radim isto sto bi i inace na kompu tako da bi trebao imat i druge stvari instalirane...
Staro 06.07.2011., 15:16   #13
ZMAJ
Premium

Instalirao sam VM i runam XP gore... koliko rama bi bilo ok da dam tom xp-u? Konfa je u sigu
Staro 06.07.2011., 16:24   #14
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
Instalirao sam VM i runam XP gore... koliko rama bi bilo ok da dam tom xp-u? Konfa je u sigu
Ja obično stavin 1GB, ali iman 6/8GB u sistemu, tako da nisan siguran. 512MB je OK.
Staro 06.07.2011., 20:41   #15
ZMAJ
Premium

Kad u XP-u odem na display properties/settings/advanced/adapter on kaze da je unutra S3 Trio i nemogu instalirat driver za svoju graficku
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno