Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.09.2009., 16:25   #1
šaki01
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
ANTEC THREE HUNDRED-EU vs. SHARKOON Rebel9 Value-Edition

Koje od ova dva kućišta da uzmem.Više naginjem prema Antecu.Ali čuo sam dobrih stvari i od Sharkoona.Dajte slobodno neki savjet
šaki01 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 16:38   #2
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Moj glas ide Antecu

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.09.2009., 18:43   #3
baban
Premium
Moj komp

baban's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
imam i ja anteca
mogu samo reci da sam zadovoljan omjerom cijene i svega ostalog sta kuciste 'daje'
rebela nisam vidio uzivo tako da ne mogu reci nista o njemu
ali evo i moj glas za anteca
baban je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 18:59   #4
Pak
Premium
Moj komp

Pak's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Koristio Anteca kojih par mjeseci...dobar za cable management, iako ima filtere skupi se prašine u kučištu (preporuka zatvorit bočni otvor za vent), ventovi donekle glasni ali kad se spoje na 7v su tihi, robustan ala chif, diskovi malčice prenose vibraciju na kučište (nama gumirane odstojnike) ali nema nikakvog brujanja ili sl.

U tom cjenovnom rangu je mislim bestbay. Rebel9 nisam koristio.
Pak je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 20:09   #5
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Također preporuka za Anteca, nisam čuo baš dobre stvari o Sharkoonovim kućištima u kontekstu kvalitete materijala i završnoj obradi (prelimena su - bočne stranice su nekako presavitljive ). Three Hundred ti je uvjerljivo best buy i OK je za kablovanje i nudi solidnu prozračnost, za Rebela iskreno ne znam što se tiče tih značajki ali eto ne bih ga uzimao zbog loše kvalitete materijala od kojeg je sklopljen.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 20:15   #6
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Za tu cijenu....Antec is no brainer
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 17:52   #7
Markos
Premium
Moj komp

Markos's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Moj glas ide Antecu ipak je Antec Antec
Markos je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 17:57   #8
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
imam osobno rebela 9. kuciste je zaista ok, ja sam ga platio 300 kuna kad se nije dalo naci nesto posebno vise za te pare. sada kosta neopravdano koliko kosta, tako da svakako moj glas ide za anteca.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 20:48   #9
dUG1
Premium
Moj komp

dUG1's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Buraz ima Sharkoona, a ja Anteca, pa ti mogu iz prve ruke reci - zao mu je sto ga nema i on

Procjeni sam:

+
kvaliteta izrade (makar su stranice pretanke)
solidan kejbl menađment (moglo je to i bolje sa stavljanjem par rupa za provest kablovinje iza maticne)
filter za prasinu jako dobro radi svoj posao te je jednostavnan za odrzavanje (na Sharkoonu se svaki poklopac za drive bay zasebno skida i cisti - muka za oprat )
2 venta, od cega jedan na vrhu / pogledati dole za -
i najbolje od svega - gro thumbscrew-ova
* preporodio sam se bez sarafincigera

-
kavez za diskove (stisavanje...ce malo teze ici...)
glasni ventovi (14cm na vrhu, tebe gledam), cak i najmanjem broju okretaja (barem meni)
lose i "duboke" on/off i reset tipke
* i jos nes, iako je to moje cjepidlacenje - bespotrebna rupa za jos jedan vent na bocnoj stranici.

Jesam se raspisao

Ak nekoga bas zanima, mogao bih sloziti neki mini rivju o Antecu 300, sam da nadjem slike od dana kada je kupljen (jer ziher necu vadit sve van )
dUG1 je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 22:00   #10
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja imam rebela i kažem da je kučište ok, jedino bi volio da ima malo više mjesta za kablovinje, stranice savitljive - pa jesu al kaj komp stoji na njemu?? il da se ne savijaju i da je prednji dio isto stavit u čelik pa da kučište ima 36,2Kg

ne dajem glas svom jerbo nisam koristio ovo drugo

al kak je neko napisao kad sam ga uzimao za tu lovu je bilo mrak s time da je mene došo blizu 400Kn
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2009., 22:41   #11
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja samo znam da sam ruke i nokte polomio na onim sanjkama za diskove na Rebelu9...katastrofa.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2009., 22:47   #12
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

hmm ne kužim, pa nije niš problem osim što ti malo više vremena treba da namontiraš
Staro 01.10.2009., 10:12   #13
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

A bas im je bio problem napraviti po mjeri kavez za diskove. Kuciste ne kojem se sparalo na sve strane i jos je LED-ica na PWR tipki odapela kod dva moja prijatelja...

Kad sam usporedjivao svoj CM Centurion 5 i tog Rebela 9 kojih sam sklopio jedno 4-5 vidio sam koliko je bolji Coolermaster. O Antecu nemam pojma, imam onoga NSK4400 i imam naravno primjedbi (katastrofalna PWR tipka koju moras nabiti kao sivonja) i los lim, a ovoga 300 nisam vidio i ne bih dao sud o njemu.

Ali SHA Rebel 9 po meni ne vrijedi ni 200kn.
Staro 01.10.2009., 10:30   #14
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Pa da bi bilo bolje s kavezom u potpunosti se slažem.....jedina mana te ledice je da bode u oči ko zmaj, tak da sam ja svoju odštekao.....a za tipke fakat ne znam, meni su ok, ni preduboke ni preplitke...prije sam imao neko njesra tak da mi je ovo kučište mrak, makar mi je za oko zapeo haf 932...

A ak ćemo o cijeni navedi barem jedno kučište koje realno opravdava svoju cijenu....jednostavno ne postoji (barem po meni ) a ipak ih kupujemo
Staro 01.10.2009., 11:02   #15
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
i ja imam antec 300 od prije tjedan dana temp niže,zadovoljana,jedino je šteta da lućišze nije više jer mi se cooler točno naslanja na 14 cm vent,na low okretajima su nečujni na medium podnošljivi na high buče,ja sam još trpo ventilatora na bočnoj stani na cooler,ali nema efekta,ne mogu niže s temp proca,imam 2 venta isperd koji upuhuju zrak i hledae 3 diska i gtrafičku,što se tiče venta na bočnoj strani,meni tamo zrak van izlazi tako da je dobrodošo,stavljen kuler na bočnoj strani nema efekty možda ljeti.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 11:09   #16
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Ja samo znam da sam ruke i nokte polomio na onim sanjkama za diskove na Rebelu9...katastrofa.
hm? svako malo raskopam cijelo kuciste i napravim polugeneralku, i nisam primjetio nesto posebno lose napravljen sistem. da se moglo bez toga - jest, ali niti jednom se nisam porezao ili sta ja znam (a ima me, i u rukama isto ).
meni je veca glupost sto moras povaditi graficku i sve ispod nje da bi se hdd mogao izvaditi. plus otkopcati sve sata/pata kablove, jer i oni smetaju.

ali kako vec rekoh, 250-300 kuna vrijedi rebel9. ovo sto je sada je prenapuhana cijena, pojma nemam zasto. i automatski je antisa 300 bolja solucija.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 11:20   #17
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Pošto sam probao oba kućišta par puta, montirat razmontirat i sve ostale gluposti, moj glas ide Antecu koji je ipak bolje izrađen i ima bolju mogućnost cable mangmenta
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 12:22   #18
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Antec je ok, uzeo sam ga zbog minimalističnog izgleda, a još ako napraviš maske za optičke pogone - veselju nema kraja.

Jedino ne kužim kako je Antec dobar glede cable managementa. Imho i nije baš, definitivno mi fale rupe na ploči koja drži matičnu da sve lijepo provučem odozada. Fale rupe bilo gdje osim na prednjem panelu, to je dobro izvedeno i da se kemijati s kablovima koji tuda prolaze. Ali što je je, čvrsto je kućište, ne zuji, diskovi su bolna točka ako nešto ne iskemijaš jer samo njih se osjeti.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 16:32   #19
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Jedino ne kužim kako je Antec dobar glede cable managementa. Imho i nije baš, definitivno mi fale rupe na ploči koja drži matičnu da sve lijepo provučem odozada. Fale rupe bilo gdje osim na prednjem panelu, to je dobro izvedeno i da se kemijati s kablovima koji tuda prolaze. Ali što je je, čvrsto je kućište, ne zuji, diskovi su bolna točka ako nešto ne iskemijaš jer samo njih se osjeti.
Relativno dobar, u odnosu na Sharkoon je bolji, da je nešto posebo nije.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 18:26   #20
šokre
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Ja imam Antec 300 - s ovim sam skroz ubio vibracije (disk je sad gore ispod DVD-a)

Istina, baš fali ta rupa za 8-pin EPS kabel, i to s diskovima nije sretno rješeno, ali sve u svemu jako dobro kućište. (neupadljivo, filteri super, dosta ventilatora - koje sam promijenio, al to tak skoro na svakom kućištu moraš)
šokre je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2009., 19:32   #21
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Daj neke slike kucista, ja hocu umiroviti CM Centuriona 5 i nikako da nadjem dostojnu zamjenu...ovaj Antec 300 mi se opet cini da nece biti taj jer ne mogu napraviti zracni tunel na ventilator procesora kao u Centurionu 5...a mozda se i razuvjerim.

Ovako to sada idealno fercera:

120mm front -> Nirvana -> 120mm rear
Staro 02.10.2009., 00:33   #22
dUG1
Premium
Moj komp

dUG1's Avatar

Ak ima kakvih pitanja, pucajte

Ajd da dodam par rijeci za svaku sliku:
1) kao sto se vidi, antec je isporucio gro thumbscrew-ova (30 i nesto), sarafa i distancera za maticnu.
Ovi papiri iza su 3-godisnje jamstvo worldwide. Jej.
2) ako je u svjetlijoj prostoriji, kroz filer i prednju masku se vidi boja unutrasnjosti i ventovi. Nije strasno, ali treba spomenuti.
3 i 4) pogled s gornje strane na glasan 14 cm vent i bespotrebno mjesto za bocni vent. Ja sam to rjesio zamjenivsi mjesta stranicama i krpanjem rupe spuzvom.
Skoro zaboravih - stranice se otvaraju (zdravo seljacki) ko vrata , a ne izvlacenjem. Da budem iskren, meni je ovo prvo kuciste s takvim nacinim otvaranja pa sam odusevljen :P
5) ventovi s switchem za 3 brzine - sve iznad low je strasno :/
6) klasicni kavez koji se nemre sam tak maknut. Koma za utisavanja, makar, nisam primjetio neke vibracije sa svoja 2 diska.
7) plasticne vezice zakacene za predvidjene izbocine (ima ih na par mjesta po caseu). Mogli su, kao sa sarafima, biti darezljiviji
8) prednja maska se skida bez potrebe skidanja desne bocne stranice, pritiskom na plasticne kopce
9 i 10) prednji ventovi se stavljaju u za to predvidjene "nosace", koji se mogu skinuti i olaksat cijeli postupak. Pricvrscuju se takodjer thumbscrew-ovima i da pokucam o stol, odlicno rade svoj posao (nema vibracija ni rostanja)
11 i 12) prednja maska i filer, koji se skida u jednom komadu i lako pere. U odnosu na Sharkoona, odlicna stvar
13) Sminka
Rubovi su zaobljeni i nema straha od porezotina
14) napajanje je na dnu, te lezi na nosacima koji su dio casea. Sve ok, samo sto se napajanje zna zgrebat kod umetanja (a i mozda je to zbog moje brzopletosti)
* kad su vec krenuli izrezivati drzace za napajanje, mogli su ih samo protegnut malo vise i prosirit rupu za provlacenje kablova. Ko da bi ih nesto vise kostalo....

Zadnje izmijenjeno od: dUG1. 02.10.2009. u 16:29.
Staro 02.10.2009., 00:51   #23
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Koji ventilatori idu na ta 2 mjesta na prednjoj stranici? 80 ili 92 ili 120mm?
Staro 02.10.2009., 00:57   #24
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
120mm odoka.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2009., 00:59   #25
dUG1
Premium
Moj komp

dUG1's Avatar

Yep, 120 mm.

Ona 2 iza su 120 (vertikalni) i 140 (horizontalni tj gornji)

EDIT: nisam bas skuzio ovo:

ne mogu napraviti zracni tunel na ventilator procesora

Znaci nes ovak?

To bi jedino mogao ak okrenes CPU cooler prema dole (meni je desno zbog rama i grafe)...
Zaboravio sam dodati - grafa je jedno 4-5 stupnjeva hladnija s prednjim ventom koji puse samo po njoj, bez ikakvih hardova (koji su dole)
Staro 02.10.2009., 01:03   #26
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Mmmm, izgleda da sam nasao prvi pick u zamjenu za Centuriona. Ako netko hoce pazenog i mazenog Centuriona 5 blue za 200kn nek mi se javi na PM
Staro 02.10.2009., 11:29   #27
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

...i onda mu napraviš maske za optiku i prigušiš ove plave ledice jer su malo prejake, nema ništa ljepše :skroman:

xlr je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2009., 14:31   #28
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Autor dUG1 Pregled postova
nisam bas skuzio ovo:

ne mogu napraviti zracni tunel na ventilator procesora

Znaci nes ovak?

To bi jedino mogao ak okrenes CPU cooler prema dole (meni je desno zbog rama i grafe)...
Zaboravio sam dodati - grafa je jedno 4-5 stupnjeva hladnija s prednjim ventom koji puse samo po njoj, bez ikakvih hardova (koji su dole)
Da, ja sam usarafio jedan 120mm na Centa odmah ispod optike tako da drito puse na ventilator Nirvane, a iza Nirvane je jos jedan 120mm na straznjoj strani kucista. Sve u ravnini i idealno bez disipacije topline u kucistu.

Koliko vidim u ovom Antecu su malo nize frontalni ventilatori (ili bolje receno, ploca stoji vislje jer je PSU dolje) tako da taj svoj "tunelcic" mogu zaboraviti ako se odlucim na ovog Anteca....
Staro 02.10.2009., 14:49   #29
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
dugi,kako masku skinut prednju?

BTW,pošto vidim da ima vlasnika ovog kučišta mogla bi se tema preimenovat u Antec 300,ako već ne postoji jer brijem da svako bi imao 2-3 pitanja o tom caseu nevezano uz početno pitanje....
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2009., 14:57   #30
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Koliko vidim, ima plasticne kopce, kao i maska na mom Antecu NSK4400, vrlo jednostavno za polomiti par komada ako ti se omakne klesarska rukica kao meni i "krc!", odose dvije u tri strine materine
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno