|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Kupio bih kameru ... (Visage citaj ovo)
Daklem odlucio sam si kupiti nekakvu kamericu da si snimam obitelj kako se kupaju na plazi, trce po Korzu i slicne obiteljske svastarije. Nekako sam si zamislio da bi ta kamera morala imati slijedece karakteristike: - digitalni zapis na traku - mora imati FW prikljucak - sto veci omjer ulozeno/dobiveno (citaj nemam previse love ![]() I tako trazeci ustanovio sam da su Digital 8 i MiniDV zapravo isti nacin zapisivanja na razlicite kazete, i uocio jednu vrlo pristupanu Digital 8 kameru SONY DCR-TRV265E od cca 2600 kn. Da stvar bude jos bolja ova kamera moze digitalno zapisivati na stare Hi8 kazete koje su jeftine. KAmera ima i analogni Vout i Aout. To sto bi snimio naknadno bi pokusao prebaciti na HDD pomocu Sweex PCI kartice sa FW portovima koju bi uzeo u VeMilu pa ako i neko ima sa njom iskustva nek se javi. Ima li tko neki drugi prijedlog. BTW necu dati 1000kn vise za MiniDV jer mi nije bitno da mi kamera bude "mala". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
NIsam siguran dal da se javim kad velis da Visage cita ali evo u kratko. digital 8 stvarno kao format zapisa nema nikakve razlike od mini DV, zapravo to je isti zapis ali na razlicite kazete. Ima mi frend Sony digital 8 i uza po doma nije lose (Da pace sum kod sumraka je dostza nizak , za razliku pd npr mini DV JVC. ALI najveca mana je tih Digital 8 kaj se danas mogu kupit je niska rezolucija CCD-a. Sve zavisi kolko mislis dat love, ak oces malo bolju kameru mislim da je to npr. Canon 250i mini DV,(Bolja rezolucija CCD-a jak opticki zoom i dosta dobar stabilizator slike) U protivnom sa digital 8 se neces previse razocarat,pogotovo ak ne bus gledal svaku sitnicu na slici. A za prebacivanje ca bit i dobar svaki jefitni PCI Fireware controler.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
DV kamere ce doc sa puno vise opcija i funkcija i sve ce imat prikljucke koje hoce i FW i USB, a mislim da dok kod digital 8 samo one najskuplje imaju te funkcije jer su to vec vrsta koja izumire... probaj svakako nabavit polovnu, ustedit ces i proc bolje
![]() |
#4 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
1. USB prikljucak, Ok v2.0 bi moglo biti nekakve koristi od njega ali za prebacivanje videa cu koristiti FW. Nekakav usb streaming necu koristiti 100% 2. netko je spomenuo br. piksela od 350 ili 800k, koliko sam upoznat tih 800k je dodano da bi kamera mogla sluziti kao shrot digitalni fotoaparat i to mi isto netreba jer za ti imam pravi digitalac. Sto ce mi slike jos gore snimljene na traku. 3. efekti na kameri sluze za privlacenje domacica. Za to valjda postoji Premiere.... 4. kod kamere se gleda velicina lece, opticki zoom, tezina, kako lezi u ruci.... ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Kupio bih kameru ... (Visage citaj ovo)
Citiraj:
Slucajno sam trazeci neki svoj oglas i nabasao na ovaj post. Ako je ad-acta (vec kupljena kamera) onda da se postedim pisanja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
aka Mali Mirko
|
Re: Kupio bih kameru ... (Visage citaj ovo)
Citiraj:
Iskrsli su neki drugi troskovi (plocice u kuhinji, spine ... i sl. stuff ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Re: Re: Kupio bih kameru ... (Visage citaj ovo)
Citiraj:
![]() Nisi spomenuo imas li vec neki postojeci fundus kazeta V8 i Hi8? Ako je odgovor potvrdan onda je Dig8 bolji izbor, imas kompatibilnost sa starim kazetama i kao sto si sam zakljucio mozes snimati na iste. Dig8 bolje reproducira stare V8 cak i od stacioniranih V8 rekordera (duga prica) No ako uopce nemas od prije kazete ili kolekciju koja ti je vazna, onda je cak i ako je kamera nize srednje klase, bolji izbor je DV. Danasnji pojedini Sony Dig8 modeli su toliko jeftino sklapani da je to sramota ako se sjetim mojih skoro 15 godina starih bivsih modela CCD-V5000 ili legendarnog CCD-V200 , nema isprike. Nikakvo f-stop ocitavanje i nedostatak manual exposure-a smeta i ljudima koji nisu entuzijasti fotografije a ako budes cesce snimao zatrebace i tebi. Necu ni spominjati lokaciju transporta koja je uzasna. Bottom loading = fuj ![]() No opet nema bjezanja od cinjenice da su Hi8 kazete vise nego osjetno povoljnije i ako mislis cesto snimati (a kvaliteta je gotova pa ista) i ne smetaju te ove opisane mane onda mozda za tebe ostaje u igri Dig8 kao dobra odluka. Mnogi su ponukani bas zbog moguceg povoljnijeg snimanja isto radije odabrali Dig8. Ova Canon 250i koju je BrunoZG spomenuo je bas solidna za tvoje potrebe i mislim da nebi trebao ici ispod ovog (za DV) Bolje kupi za pola godine kasnije, ali ipak dobru.. 3,5Mhz band koji je deklarativni opseg (cca 420+ linija) za stare S-VHS i Hi8 nije kvalitativno podignut od strane DV-a, mada se on dici sa 500 linija, malo je kamera (konzumentskih) koje ce stvarno to kvalitativno propustiti. U 80-tima su chipovi mogli dati puno vise propusnosti nego sto je mogao skop snimiti, danas se otislo u drugu krajnost, propusnost namjerno u nizim klasama se "počoravljuje" dok sam skop moze bez problema prebaciti debelo iznad 450 linija ![]() Dosta o ovome, da sad ne odem predaleko. Ako je ikako ljudski moguce i mozes otici do Bavarije (München) nema boljeg mjesta da kupis kameru. Jos su ostali svi popusti a to u DE znaci od 30%... jeftinije. Nema boljeg mjesta u EU za kupovinu kamere od DE. S druge strane cujem od prijatelja koji zivi Malinskoj da se Trst povampirio sa odlicnom ponudom tehnike u zadnje vrijeme kako zele privuci stare kupce, pa buduci da ti je to blizu ozbiljno razmisli otici i eventualno ubodi neki deal of the year ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|