|
![]() |
#1 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Saniranje ogrebotine na LCD monitoru
Pozz, imao sam malu nezgodicu i malo sam ogrebao ekran na novom 24" LCD monitoru ![]() Ogrebotina je površinska, oko 0.5-0.7 mm široka, (ima ih 4) dužine od 0.2 do 1.5cm, matrica nije oštećena ![]() Ugl, kad je scena šarena, ne vidi se baš (ikone na desktopu npr) ali kad je jednobojna, primjeti se, pogotovo kod nijansi sive. Čuo sam da postoje neke paste za saniranje toga i sl. Mene sad zanima koje su to točno paste i ima li još šta što bi eventualno pomoglo. Nije mi problem samo udubljenje nego što se da folija/plastika sad kad je ogrebana nekako "pobijelila" tj. nije više potpuno prozirna pa postoji li nešto što bi tu bjelinu skinulo ili barem prikrilo. Znam da savršeno ne može biti ali daj šta daš. Nisam našao na forumu već ovakvu temu preko searcha ali mislim da je bila već ali nikako da ju nađem. Ajd pliz ljudi pomagajte.
![]() |
#2 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Pročitao sam na nekom forumu da su ljudi takve stvari sanirali sa polir pastom. Samo nažalost nisu javili ishod svega, pa neznam jeli provjereno. Ak hoćeš kupi polir pastu i isprobaj na nekom mobu/mp3 player-u po displayu. Vidi jel ima kakvih rezultata pa onda probaj na monitor. E i kad ćeš i ako ćeš to radit, radi sa posebnim krpicama za poliranje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jul 2009
|
Odnesi ga u servis, nek ti zamijene "foliju/plastiku", radije plati malo više, nego da se zajebavaš s nekakvim solucijama koje sigurno nisu savršene i neće ti dati potpuno zadovoljavajuće rezultate. Bolje promjena nego krpanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Tnx na odgovorima, zna li tko koliko bi cca koštala zamjena te folije/plastike? ![]()
![]() |
#6 |
Bazinga
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|