|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Laptop na LCD TV?
Dali je iduce kako moguce, ponestaje mi ideja, odnosno mislim da je nemoguce. :\ Laptop ima VGA, nema niti DVI, niti HDMI niti S-VIDEO. TV nema VGA, a ima HDMI i SCART. Kako ih povezati? Vrtio sam malo po webu, u nadi da postoji PCMCIA sa HDMI ili DVI utorom, no nisam nasao nista pametno ili je cijena premasila cijenu laptopa. Inace, laptop je HP 6830, a LCD je Philips neki XX model.
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() Koristi za laptop VGA na DVI adapter ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
![]() Provjereno radi ako nabaviš gore prikazani adapter (cca 40Kn) i gore prikazani kabel (cca 80 kn) i sve to spojiš kako sam ti vec objasnio, pazi samo da ti dvi pinovi adaptera odgovaraju dvi pinovima od kabela jer u prodaji postoji više modela sa različitim brojem pinova i nisu svi kompatibilni. Pogledaj sliku u prilogu pa će ti biti jasnije (provjeri prije kupnje). ![]() Dvi završetak adaptera mora odgovarati dvi završetku kabela, moja ti je preporuka da si kupiš DVI-I (vga-DVI-I adapter) adaper i sukladno tome DVI-I kabel (HDMI-DVI-i kabel) i to provjereno radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Pazi preko gore navedene konekcije ide samo slika nema zvuka, za zvuk ćeš morati koristiti dodatni audio kabel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Yes... Azo, ova kombinacija adaptera i DVI-D HDMI kabela bi onda trebala odgovarati. I naravno audio chinchevi za sound.
![]() |
#7 |
Registered User
|
Upravo tako, to jednostavno radi, isprobano (Lenovo N200 laptop sa VGA izlazom na Sony HD tv sa HDMI ulazom). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
No problem, i drugi put. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja sam sa nekim prastarim Samsung lcd monitorom dobio vga-dvi kabel. Za ovakve stvari, prva liga.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Errrm. Koliko ja znam to samo radi ako TV podržava analog preko HDMI-a. |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
A jel ovo sigurno radi? Spajam laptop na plazmu preko s-videa -> scart, ali mi slika nije bas nesto. Tu i tamo se boja preljeva i tako to. Sve u svemu nije bas nesto slika... Probao sam VGA na scart ali to mi ne radi. Koga god sam pitao za ovo VGA na HDMI mi kazu da nema sanse da ce radit... Da riskiram lovu i ipak probam tako spojit ili ne? A gdje ima za kupit ove VGA -> DVI-I i DVI-I -> HDMI? U Chipoteci nema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
99% nece raditi vga na dvi dvi na hdmi.
![]() |
#14 |
Premium
|
A jel ima smisla da kupim neki malo bolji kabel s-video->scart? Trenutno je spojeno nekim najjeftinijim s-video kablom iz chipoteke i onim adapterom http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8071600327 Jel bi bila nesto bolja slika da kupim ovako nesto? http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=151093 A ovo? http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8080500105 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Nece jer ce izvisiti sa zvukom, a i slika bi bila otuzna. Outlaw, kombinacija koju je synn predlozio provjereno radi. Ali mora biti iskljucivo takva. Ja sam narucio adapter preko ebaya, a kabel uzeo u Linksu. Uz to ti naravno mora ici i audio kabel za zvuk.
![]() |
#16 |
Premium
|
Koji adapter si narucio? Sto nema nigdje kod nas za kupit VGA-DVI i DVI-HDMI da ima analog (DVI I ili A)? A i dalje mi nije jasno kako to uopce moze radit posto HDMI NEMA nikakve analog pinove (za razliku od DVI). http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI BTW ja ne mogu dobit sliku ni s VGA na scart... Navodno bi trebao imat (ukljucit) TV-out na VGA? Jel isto vrijedi i kod ovog spajanja na HDMI? Lap je Lenovo R61 sa integriranom Intel(R) 965. Ni ne prepozna mi da je VGA spojen na bilo sto. Kako uopce da "ukljucim" TV-out na VGA? EDIT: jel ima netko te adaptere/kablove VGA na HDMI za posudit na kratko da samo probam jel radi uopce prije nego kupim... Zadnje izmijenjeno od: Outlaw. 24.09.2009. u 16:26. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|