|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Kuciste i napajanje.....najbolje za "sakriti" kablove
Hej ekipa.....molim vas preporuku kucista do cca 800 kn, ali uvjet je da se mogu dobro posakrivat kablovi te da ima po "defaultu" izbusene rupe i ostale stvari za "skrivanje" kablovinja te neko napajanje od min. 600 W, a da ima lijepo sredene i dosta dugacke kablove. Vidite u postu kako mi je sada koma u kucistu pa bih ga zamjenio za neko drugo......a za napajanje ako ga ne bih mjenjao sta mogu napraviti da slozim tj sredim te kablove? Dali se mogu "obuci" u neku tkaninu ili nesto? Po vama koje je najblje kuciste za skrivanje kablova te koje napajanje......samo je uvjet da napajanje ima 8pin konektor za grafu. http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1294 ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Evo koje sam "skicao": COOLERMASTER CM690 Pure Edition, MIDI, plexi, crno http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.607.081 COOLERMASTER RC-690-KKN1-GP crno, bez PS http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.607.066 NZXT Hush, crno, MIDI, bez PS http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.960.012 SHARKOON Seraphim Economy-Edition, crno, bez PS http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.617.022 ANTEC NINE HUNDRED-EU, MIDI, crno, bez PS http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.613.017 ...ili...!? ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Moja preporuka je ovo: COOLERMASTER HAF 922 crno, bez PS http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.607.079 Odlično riješen cable management, praktičnost, prozračnost, funkcionalnost...
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Trebao bih bas otici do Linksa i pogledati ga kako izgleda.....i ne znam kako to sve "bljesti"...hehehe....bi mi soba izgledala kao bozicno drvce.... ![]() Znas mozda za jos neko koje ima dobro sredeno to sa kablovinjem? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
A sta kazete koje napajanje, a da ima dobro poslozene kablove......moze i modularno neko do max 700 kn, ali da obavezno ima 8pin za graficku? Njusakam okolo za napajanjem i kucistem jer bi si jos samo to htio jos malo dotjerat pa bih to slozio kako treba.....makar iskreno i ovo koje sada imam je i predobro, samo eto.....promjenio bih jos to dvoje i to je to....samo da su kablovi na napajanju dosta dugacki, da su "sakriveni" u neku tkaninu i da ima 8pin za grafu. Ispod 600W ne bih isao nikako..... |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pokemon prve generacije
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Iskreno, preporučam ti HAF. Osim kablova od napajanja koju nisu u upotrebi (a ni ti se baš ne vide ako ne zuriš u njih), ne bih znao da imam uopće kablove u kućištu. A kućište stvarno ima odličan protok zraka. Jučer smo stari i ja iz zafrkancije pivu hladili na top fanu. I djeluje, onako - robusno, moćno, ne baš lomljivo.
![]() |
#8 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...hlight=corsair A ni sa PCIe kablovima nemaš brige naravno http://www.corsair.com/products/hx/default.aspx
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Najbolje je uzet case koji nema prozora i ne vidiš u njega pa ti je svejedno kako su unutra kablovi složeni, makneš ih s puta zraku i to je to... ![]()
#10 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Da se mene pita ili ono prvo, ili zadnje ![]() Mada mi je 690 nekak finiji ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Po meni dosta isplativ Antec Three Hundred - EU za najmanja 500kn skrivanje kable može se postići uz malo truda i mašte po volji. vidim da imaš 4870 x2 pa sam pripremio slike ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Zgodne slike, ali stvarno nema smisla da budu tolko velike. ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Antec P182 + Corsair HX520 P182 je skup ali je zbilja odličan case i da se fino složit + tih je ko bubica
#14 |
Premium
|
Hmmm....a Antec 183? Dali se na 183 da lijepo poslozit kablovi? Imaju ga u Linksu pa mi je to najzgodnije tamo kupiti i otici pogledat jer mi je najblize...ili u kojoj dr. trgovini imaju 182 ako je bolji? |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
183 je nasljednik modela 182 pogledaj na netu koji rivju pa vidi kakvo je za mjesto kupovine tu je nabava.net
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ja kupio antec 300 i zadovoljan,ali znao sam da će sranja bit jer nisam nigdje na netu našao,razmak između vrha ploče i 14 cm ventilatora na vrhu,šteta da kućište nije malo više jer mi je scythe kama angle naslonjen na ventilator,moram slikat. |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Jos samo jedna sitnica.....dali je TX serija losija od HX ili je stvar kod HX sto je modularno napajanje? Nisam nikada imao Corsair napajanje pa ne znam kakva su..... |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
HX su modularna napajanja pa su zato nešto skuplja http://www.corsair.com/products/power_supplies.aspx
#19 |
Premium
|
Kada smo kod napajanja.....dali je netko probao ili ima mozda Cooler Master Silent Pro 600W? Izgleda dosta zanimljivo i kablovinje izgleda ok, samo mi izgleda dosta velika cijena pa ako cu njega uzimati da ne popusim i ne padnem na izgled kablova.... ![]() Makar mislim da cu ubost onaj modularni Corsair....pa ekipa ako netko prodaje navedeno napajanje ili neko kuciste od navedenih neka mi se javi na PM. ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
ZeNgE_Tiho_Cro
Datum registracije: Feb 2008
|
nedavno uzeo 183 i super je za skrivanje kablova i ima nekoliko utora gdje se provuku kablovi, samo treba pazit da je cpu kabel duži jer sam njega morao produživat da bih ga mogao provuci sa zadnje strane. sve hardove staviš u doljnji pretinac i onda ti i sata kablovi ne prave drlog ispred grafičke. BTW 183 nema prozirnu stranicu i cijena je nešto veća od tvoje navedene. |
![]() |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
Citiraj:
Imao sam prilike probati CoolerMaster Silent Pro i to baš taj 600W model Iskreno nije me se baš dojmio i to ponajviše zbog visoke cijene i kratkih kablova Također 600W model na +12V daje istu snagu ko recimo jedan HX520 tj 40A Za te pare bi radije ubo HX650 kojim možeš pokrenut kaj te god volja, no za tvoj komp je i HX450 dovoljan tako da bi ti preporučio HX520 kojeg imaš i tu na tržnici, samo malo potraži ![]() kaj se kablova tiče isti dizajn ima Corsair HX serija, pogledaj malo recenzije po net-u
![]() |
#22 |
Premium
|
TNX Wolw....samo tu davim jer sada uzimam to dvoje i onda jos samo mjenjam hladenje i nemam vise snage skoro prckat po kompu....a ni love i zato bi htio uzeti sve kako treba. Jucer sam citao da kod Antec-a 180 serije ima malo problema sa dugackim grafickim karticama (a ova moja je fakat dugacka) te da bi se u krajnjem slucaju trebalo micat case koji dolazi iza grafe da bi ona stala. HAF922 mi se cini ok, samo ga nemam priliku vidjeti u zivo pa mi se cini kao da uzimam "macka u vreci".....nakon toga sam jos malo gledao onaj Antec koji mi izgleda ok, samo ne znam kakva je situacija sa kablovinjem jer bi ga stvarno htio "posakrivat" posto sam alergican na te neuredne kablove.... http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.607.081 Nije toliko ni lova bitna.....moze i neko malo skuplje kuciste, samo da se kablovi lijepo sakriju....do nekih 1200 kn.....samo bih volio kuciste prije kupovine vidjeti. Nasao sam neke stvari u ADM-u pa ako netko zna dali su oni iskljucivo on-line ducan ili se kod njih moze vidjeti izlozena roba? Tamo sam nasao recimo ono Corsair napajanje, a u linksu ga nemaju.....ili su malo preskupi.....dizu sve vise cijene. Recimo da uzimam u ADM-u napajanje i kuciste ustedio bih cca 200 kn sto je dosta....a i to napajanje u linksu nemaju....samo ostaje pitanje tih online ducana pa si mislim da bih radije dao vise love, ali da to sve mogu vidjeti izlozeno jedno pored drugoga. Kako sam se preselio malo dalje od recimo Hg-Spota, nisam tamo dugo bio i ne znam kakva je situacija kod njih sa napajanjem i kucistima....jer ako je onako kako je prikazano na netu onda imaju prazan ducan posto na netu nema nista prikazano.....10-ak kucista i par losih napajanja. A sto se tice trznice....ili je prodano ili se ekipa uopce ne javlja. ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
trenutno mi je ovo N1 kuciste http://www.kmelektronik.de/shop/inde...fo&ArtNr=23299 je da je malo skupo ali se definitivno isplati sto se mene tice |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
Imao sam prije par god. Armor-a kao ovaj sto ga ti prodajes po netu pa mi samo na PM sibni detalje o tom kucistu tj. o vodenom kakvo je i dali je sve ispravno te dali ide na moj CPU i sve ostalo.....mozda bi taj Armor opet uzeo. |
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Sada ovih dana kako trazim kuciste uopce vise ne vidim neki izbor kakav je bio prije par god. po trgovinama......hebemu pa puine trgovine kucista su bile i svega, a sada nula bodova....ili nemaju na netu pa moras sam otici tamo pogledati. Isto sada gledam za neko vodeno....pa hebemu koji ducan u Zg ima opremu za vodeno, a da dodem u ducan i izaberem sta hocu, platim i odem se kuci zahebavat sa time!? Ne, ozbiljno pitam....gdje u Zg ima ducan koji ima najveci izbor kucista i opreme za vodeno? Bar crijeva i tekucine? Sve sto nadem je kao on-line...a meni treba nesto odmah, a ne da placam i onda kao tulac cekam. |
|
![]() |
![]() |
#26 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Vidi zbilja nije problem napisat i odgovorit na pitanje ali moraš li biti zaista toliko lijen? ![]() Imaš temu o ADM-u na forumu, daj se uključi malo nemoj biti toliki gotovan. Ne ADM nije ''online shop'' već dućan koji ima svoj prostor. Također to si mogao saznati i jednim pozivnom na njihov broj telefona ili klikom na njihovu stranicu Citiraj:
LianLi je ponekad znao nabavljat Links no striktno po narudžbi
![]() |
#27 |
Premium
|
Kontaktirao sam ADM no odgovor nisam dobio....i to sam ih kontaktirao putem njihove stranice. Sto se tice nabave....na toj stranici se u zadnje vrijeme nalazi sve manje proizvoda i ne znam dali se radi uopce update iste. nabava.net vise nije stranica koja pokazuje sta ima sve u trgovinama....jer sam je presao "uzduz i popreko" u zadnjih tjedan dana. Nije samo stvar u ovih tjedan dana...vec dosta proizvoda na toj stranici uopce nema....recimo gdje je Cosmosis, CM690, Lian-Li......a pogotovo ako idemo traziti malo detaljnije neke stvari. |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Moderator
|
Citiraj:
A i ove slike na njihovoj stranici bi mogle dočarat da ipak imaju nešto i na lageru ![]() Citiraj:
recimo CM Cosmos a ne Cosmosis ![]() LianLi nema u ponudi u HR, velim ti da ih je znao imat links no samo po narudžbi Ako ispravno upišeš naziv nabava će pronaći Evo primjer, fakat ne znam kako tebi ne nalazi Cosmos CM 690 P.S. recesija je i sve je manje proizvoda u dućanima jer su svi u dugovima pogledaj recimo ponudu komponenti u HG-u, VeMilu,...
![]() |
#29 |
Premium
|
Problem je bio mozda u meni ili u njihovom "filteru" koji ocito nije pouzdan i ne radi kako treba. Pokusaj nista ne upisat i staviti samo da ti izbaci proizvode za koje ima predviden "filter".....pa pokusaj tako vidjeti dali se igdje spominje recimo Cosmosis ili CM690. No, sada su mi se javili iz ADM-a i nakon posla idem po onaj HX520....a kuciste cu uzeti na "licu mjesta".....jer kazu da imaju na lageru HAF i jos neka koja su me zanimala tj. mozda uzmem HAF ili CM690 koji izgleda ok.....samo mi se onaj iz Linksa malo vise svida posto ima prozirnu bocnu stranicu i lijepo je crn iznutra. Po napajanje idem odmah danas.....a ako budem nasao kuciste neko kod njih odmah i kuciste ubodem..... |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
opet...nije Cosmosis nego Cosmos ![]() Ako već misliš na kućište Cooler Maste Cosmos / Cosmos S i zakaj bi itko koristio filtere ako možeš fino pronać apsolutno sve upisivanjem imena ili nekog dijela imena u tražilicu? ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|