Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.09.2009., 18:06   #1
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
BSplayer i GOM Player ne rade s .avi fileovima

Već sam lood od codeca. Skinuo sam jučer novi Klite sa updatom i pokrenuo film u .avi formatu i slike ima ali tona ne. Ista stvar je i sa Gomplayerom, Media playerom.

Što mi je za raditi?

Reinstalacija Wina ne dolazi u obzir. Barem ne za sad, smatram da je ovo jedan mali problemčić za koji ima rješenja.
Staro 04.09.2009., 19:08   #2
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
KMPlayer i VLC Player.
khm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.09.2009., 19:30   #3
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

VLC radi, al u čemu je onda problem s ostalim playerima?
Staro 04.09.2009., 19:33   #4
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Razlika između VLC-a i ostalih playera je ta da sam dekodira audio i video.
Dakle ne oslanja se na smeće od kodek pakova, koji su kod tebe napravili kuršlus.
Isprobaj MPC-homecinema, to mi je trenutno d plejer...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2009., 20:10   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Uvijek sam govorio i još ću jednom - The KMplayer. Ne trebaju codeci (kao niti VLC), besplatan, brz, kvalitetniji izgled titlova, vrti sve. Out-of-the box po meni najbolji player od najboljih (VLC, GOM, MPC(-HC) ).

Citiraj:
Autor Matt Pregled postova
VLC radi, al u čemu je onda problem s ostalim playerima?
Vrlo vjerojatno - spoje*ani codeci. Ja već godinu dana nisam stavio nikakav codec pack ili slično. Ako je trebalo, onda se stavio Cyberlinkov codec za HD .
Staro 04.09.2009., 20:17   #6
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Nije ni tolko bitno koji player neko koristi od ovih koji su spomenuti u zadnja dva posta. Fora je u nepotrebnim codec-packovima, a K-Lite je čisto zlo po tom pitanju. Em instalira masu sranja, em prebriše već postojeće codece, em u paketu ima razno-raznih pizdarija koje se već same po sebe kolju ili su u najmanju ruku ništ više nego jedno te ista stvar, samo instalirana kroz dva-tri različita filtra ili zasebna codeca. Naravno deinstalacija ne pomaže, jer se čudo tolko zayebano smjesti u OS, da je reinstalacija jedino rješenje.

Evo, čovek veli u prvom postu da je, između ostalog imal i GOM, koji pak (baš ko i VLC i sl.) ima svoje codece i sve bi radilo da se taj player koristil. Ovak je K-Lite nametnul sebe i još ako je GOM umjesto svojih koristil K-Lite codece - naravno da su bila sranja. Uglavnom, ljudi klonite se codec-packova, ako vam baš nisu nužni (a i u tom slučaju ima daleko boljih od K-Litea), jer njihovo vrijeme je prošlo još prije kojih 5-6+ godina. Danas "žive" čisto radi toga, jer su se ljudi s godinama navikli na njih, a rijetko ko obraća pažnju na sranja koja se nakote s instalacijom codec-packova.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2009., 21:54   #7
Matt
Premium
Moj komp

Matt's Avatar

Sad onda slijedi logično pitanje, čime maknuti klite i vjerojatno cccp koji je negdje u registryu?
Staro 04.09.2009., 22:21   #8
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Nema načina za potpuno i sigurno micanje codec-packova. Samo formatiranje OS-a i ponovna reinstalacija. Naravno, moreš si dati truda i raznim programima za čišćenje registrya i "ručnim" brisanjem i traženjem, pokušati maknuti sve kaj je ostalo nakon deinstalacije codec-packa, ali s tim budeš na ovaj ili onaj načim obrisal neki ključni .dll ili bilo kaj slično, a onda si opet na početku - formatiranje. Uglavnom, više o svemu imaš u ovom tekstu. Sad pusti kak je i koristi spomenuti VLC, KMplayer ili Media Player Classic HomeCinema.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 04.09.2009. u 22:37.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno