|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
BSplayer i GOM Player ne rade s .avi fileovima
Već sam lood od codeca. Skinuo sam jučer novi Klite sa updatom i pokrenuo film u .avi formatu i slike ima ali tona ne. Ista stvar je i sa Gomplayerom, Media playerom. Što mi je za raditi? Reinstalacija Wina ne dolazi u obzir. Barem ne za sad, smatram da je ovo jedan mali problemčić za koji ima rješenja.
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
KMPlayer i VLC Player. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Razlika između VLC-a i ostalih playera je ta da sam dekodira audio i video. Dakle ne oslanja se na smeće od kodek pakova, koji su kod tebe napravili kuršlus. Isprobaj MPC-homecinema, to mi je trenutno d plejer...
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Uvijek sam govorio i još ću jednom - The KMplayer. Ne trebaju codeci (kao niti VLC), besplatan, brz, kvalitetniji izgled titlova, vrti sve. Out-of-the box po meni najbolji player od najboljih (VLC, GOM, MPC(-HC) ). Vrlo vjerojatno - spoje*ani codeci. Ja već godinu dana nisam stavio nikakav codec pack ili slično. Ako je trebalo, onda se stavio Cyberlinkov codec za HD ![]()
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nije ni tolko bitno koji player neko koristi od ovih koji su spomenuti u zadnja dva posta. Fora je u nepotrebnim codec-packovima, a K-Lite je čisto zlo po tom pitanju. Em instalira masu sranja, em prebriše već postojeće codece, em u paketu ima razno-raznih pizdarija koje se već same po sebe kolju ili su u najmanju ruku ništ više nego jedno te ista stvar, samo instalirana kroz dva-tri različita filtra ili zasebna codeca. Naravno deinstalacija ne pomaže, jer se čudo tolko zayebano smjesti u OS, da je reinstalacija jedino rješenje. Evo, čovek veli u prvom postu da je, između ostalog imal i GOM, koji pak (baš ko i VLC i sl.) ima svoje codece i sve bi radilo da se taj player koristil. Ovak je K-Lite nametnul sebe i još ako je GOM umjesto svojih koristil K-Lite codece - naravno da su bila sranja. Uglavnom, ljudi klonite se codec-packova, ako vam baš nisu nužni (a i u tom slučaju ima daleko boljih od K-Litea), jer njihovo vrijeme je prošlo još prije kojih 5-6+ godina. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nema načina za potpuno i sigurno micanje codec-packova. Samo formatiranje OS-a i ponovna reinstalacija. Naravno, moreš si dati truda i raznim programima za čišćenje registrya i "ručnim" brisanjem i traženjem, pokušati maknuti sve kaj je ostalo nakon deinstalacije codec-packa, ali s tim budeš na ovaj ili onaj načim obrisal neki ključni .dll ili bilo kaj slično, a onda si opet na početku - formatiranje. Uglavnom, više o svemu imaš u ovom tekstu. Sad pusti kak je i koristi spomenuti VLC, KMplayer ili Media Player Classic HomeCinema. Zadnje izmijenjeno od: McG. 04.09.2009. u 22:37. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|