Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.08.2009., 11:42   #1
NameNo
Premium
Moj komp

NameNo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Corsair HX450

Vidim da su svi nahvalili VX450, ali da neki primjerci znaju "zujati" u radu. Sto je sa HX450? Zanima me koliko je glasno i bolje/losije od VX450 te dali se isplati dodati para i uzeti HX?
NameNo je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2009., 11:54   #2
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Isplati se dodat para za HX520W, 450w je lošiji u tolkoj mjeri kaj imaš premalo koblova, i ionak ti budu morali svi biti iskorišteni, a onda ti je isto jel uzimaš 450VX ili HX, pa onda uzmi rađe jeftinijeg ili 520W HX!
danc00 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.09.2009., 16:55   #3
QS
Premium
Moj komp

QS's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Evo da i ja dodam svoje 2 lipe:

VX450 = HX450

Procitao svu silu rivjua - ispada da se u HX montiraju malo kvalitetnije komponente pa ima malo (al stvarno MALO - red velicine 0,01 V) stabilnije napone i eto modularan je pa kako tko voli. Oba su napajanja bazirana na Seasonic S12-II i pogodi tko ih proizvodi za Corsaira? Kvisko?

Uspili su ih opteretit do 512W i tek su onda okidali - oba su 80+ iskoristivosti ACtoDC (manji racun za struju ) i izdrzat ce X1950 i slicne gladne zivotinje bez problema. Ventilatori razumno tihi - ako ti se baca 5 do 7 godina jamstva u more, mjenjaj sam s nekim Scythe Slipstreamom ili slicnim ultrasilent rjesenjem. Jos jedna sitnica je da su na VXu svi kabeli sleevani (dodju u onim rukavicima mrezastim), a HX ima neke plosnate ribbon kablove (osim glavnog koji je naravno sleevan). Uglavnom to bi ja spomenuo kao glavno - za ostale detalje citati rivjue:

Review by jonnyGuru VX450
http://www.jonnyguru.com/modules.php...=Story&reid=64

Review Technica3D (na schwabenzim, a ja ponosan korisnik GuglTranslejta)
http://www.technic3d.com/article-812...il-im-test.htm

P.S. Ja si kupujem HX .)
Staro 01.09.2009., 17:29   #4
dotlab
beyond.dot
Moj komp

dotlab's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Zadnjih par tjedana kod mene je hx450 preuzeo štafetu od fortrona 350w pnf i dojmovi su samo pozitivni, tražio sam modularno napajanje iz razloga jer mi je case mATX Lanbox tak da bude što je moguće manje kablova i naletio sam na hx450 star tjedan dana u pola cijene. Bitno mi je da se komp minimalno čuje pa sam u fortronu zamijenio vent s Xilenceom i stavio ga na potenciometar koji bi odvrnuo do kraja u loadu i bio sam istina malo skeptičan da li će cors bit dosta glasniji, međutim čuje se tek neznatno više i od zrikavca ni z, a umišljam da imam prilično osjetljiv sluh Što se tiče kablova, naravno ovisi koliko stvari misliš imat u kompu al moje mišljenje je da ti kablova neće usfalit jer ih stvarno ima dovoljno za tu klasu modularnog napajanja... uglavnom, ja sam s njim prezadovoljan.
Staro 01.09.2009., 22:42   #5
QS
Premium
Moj komp

QS's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Te zrikavce se NAVODNO može riješiti gašenjem C1E i EIST funkcije na C2D i C2Q procesorima u biosu. Pa ako tko ima problema neka proba i posta rezultate...

Jos nisam kupio napajanje pa i ne mogu imat problema - jos me pogoni pouzdani Fortron

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na