|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
Moze li crci 6800Le?
Kupio sam nedavno MSI 6800Le (pre 15 dana). Koristio sam je 2-3 dana bez modovanja ali onda je proradila radoznalost, moze li to bolje? Otkljucao sam sve pajpove i kartica je radila ali su se kroz teksture javljale svetlucave tackice. To me je dovelo do zakljucka da svi pajpovi nisu dobri i polovinu sam zakljucao i sve je proradilo OK. Kartica je radila 2-3 dana i onda se racunar u toku igrice blokirao (pocrneo ekran i nema nikakvih reakcija). OK ugasio sam racunar, restartao u win sve OK. Radi... Opet igrica, par minuta - opet crno!!!! Deinstalirao sam Rivu, sve pogasio na fabricki ali restarti su bili sve brzi i brzi. Odneo sam karticu kod drugara na probu ali i kod njega je blokirala. Karticu sam vratio u radnju gde su mi rekli da je zaista crkla i za otpis!!! Dali je moguce da je to od modovanja ili je kartica vec bila neispravna? Pretpostavljam da nebi trebalo da je od modovanja jer nisam cuo da se neko zali na slicnu situaciju. Inace sam odustao od 6800Le i porucio Leadteka 6800 koji sutra stize, nisam siguran dali se ponovo igrati sa modovanjem!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Ma nemaš sreće, ništa više od toga. Ja svoju cijelo vrijeme držim otključanu i nikakvih problema do sad nisam imao. Da ne spominjem overclockiranje i današnji volt-mod. Samo ti nju otključaj i deri. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Meni se takodjer isti k...c dogodio imam gainwardovu ultra/2100 le i isto tako sve je bilo super i onda je bratic nabavio 6800 obicnu pa smo isli malo prckati po riva tuneru i on jeotkljucao sve pipove (sav sretan) pa sam i ja sa svojom probao isto i .... krepalo mi sve neki dan ali mi nije bilo jasno zasto su mi neke 3d igre radile (one malo slabije) a neke samo crknu poslije 10 min . cak nemogu niti resetirati komp nego moram ga bas ugasiti. lud sam uglavnom... toliko para a k.... dobro evo tek toliko ovo pisem da se zna da 6800 le-ice krepavaju opzdrav
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
nažalost...problem je u VAMA !!! jer očito niste čitali što se događa kod otključavanja !!! imate topic gdje je objašnjeno , ali niste se baš potrudili da pročitate !? jel znate da može da preživi 130 stupnjeva !!!i ostane raditi potpuno normalno drugi puta za RI face, nazovite pa vam pokažem kako se otključavaju pajpi i pregledava njihova ispravnost..... istina da se dogodi da se naleti na "čudnu" karticu (kao moj gainwad) ali ipak sam rješio problem...iako sam želio da ju spalim da mi daju novu ! isti slučaj sam imao, pa savjetujem da pročitate topic o tome |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
jao koje sam ja perverzije radio sa svojoj lejicom ![]() ![]() sad gore prašim tamo neke mentalne biose ![]() ![]() ko ju je*e dok je pod garancijom ima da ju gazim ![]() a onako bu pred kraj na paljenje jer možda dobijem nekaj bolje na reklamaciji ![]() i da LEjice se znaju kvariti.....kad radiš sve gore nabrojane pizdarije ![]() da ju nisi otključavao i clocka vjeruj mi da bi normalno radila P.S. ako netko naiđe na netu na hex za točno određene pajpe u biosu neki pošalje link na PM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
pa taj HEX ili Binarni imaš u vrhu RIVE, ali je pitanje kako ga upisati u BIOS...u gdje ga upisati...trebalo bi se dobro kužiti kamo je upisan koliko sam shvatio...on se mora posebno upisati...i ne može onako u kompletu...jesam li u pravu !? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja imam pitanje.dal može to otključavanje pomoću rive neš sjebat opasno na kartici.Npr, meni su na jednom setu pajpa artefakti, a na drugom su mi po windowsima neke isprekidane okomite crte, al dal se može dogodit da baš crkne? Il npr. ak više neće niti sliku davat, šta onda?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
ajde logično razmisli !... pa ako neki pajpi rade s greškama znači da se njihovim aktiviranjem doslovno "čačka mečka" !!! zato i vredi pravilo...koliko treba imati 3D marka....pri koliko pajpi i pri kojem taktu...ako odstupa previše, na dolje...iako nema artifekata..."pametnije" je zaključati ih ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Mislim da to najvise ovisi o sreci...:mad:
Athlon 64 3200+ Newcastle@2.2ghz - Box Cooler DFI Lanparty UT nForce3 s usijanim NB-om ![]() 2x512 Corsair Value Select PC3200@200mhz, 2.5-3-3-8 Leadtek 6800LE@12(upitnih)p,6v,1p = 8600+ '03 3dMarkova Maxtor 160gb SATA + Sharkoon Dual Vent HDD Cooler (Glasan k'o avion) Pioneer 108 Enermax PSU 300W Enermax CS-512 Silver (+Blue LED Bocni Vent) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
ne zaboravite da je GPU sastavljen od 221 milion tranzistora ! pa sada koliko "sreće" treba odlučite sami što reći...Ovčice...imaš sreće ! si probal zaigrati LOTO ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nemam srece...srece imaju oni koji su otkljucali 16,6 i radi im bez problema... ![]() A mozda jos krepa...ko zna...samo nek krepa, dok je pod garancijom ![]()
Athlon 64 3200+ Newcastle@2.2ghz - Box Cooler DFI Lanparty UT nForce3 s usijanim NB-om ![]() 2x512 Corsair Value Select PC3200@200mhz, 2.5-3-3-8 Leadtek 6800LE@12(upitnih)p,6v,1p = 8600+ '03 3dMarkova Maxtor 160gb SATA + Sharkoon Dual Vent HDD Cooler (Glasan k'o avion) Pioneer 108 Enermax PSU 300W Enermax CS-512 Silver (+Blue LED Bocni Vent) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Pa imas 12 pajpi!! Kaj bi si mi s 8 trebali žile rezat? ![]() Budi sretan i šuti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
pa i nema baš sreće s tim pajpima... pogledajte sign !!!:clap: :clap: :clap: :burn: ide beba...tata HANS je malo kopal po njoj... nažalost samo sam došao do 403 Mhz za CPU !!! sram ih bilo... s mobiljcem na 2243Mhz jedva imam 2989- 2005 markova ![]() no možda da dodam koje napajanje ...samo da pronađem...kamo da ga zalemim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
Pa mislim da nisi u pravu (odnosi se na komentar o neupucenosti u protokole otkljucavanja). Kartica je otkljucana RT kako treba, probana sa svih 16 p. i dobijeni su manji artifakti u vidu tackica kroz teksture. Temperatura nije prelazila 60 i par stepeni. Odmah sam iskljucio 4p. i kartica je odlicno odradila sve testove i radila 2-3 dana normalno. Nakon toga se pocela gasiti u igricama nakon 30-50 minuta igranja npr. Doom3 ili neke sl. zahtevne igrice. Pogasio sam i preostala 4p. ali gasenje je ucestalo na 10, pa na 1-2 minuta igranja. Kartica nije pravila probleme na manje zahtevnim aplikacijama. Mislim da se ovde pre radilo o losem primerku nego o protokolu modovanja, naime vec sam nailazio na upozorenja o losim serijama nx6800Le kartica. Ali OK to je to, kartica je zamenjena i od pre par dana nabacio sam Leadteka 6800 A400 TDH i prezadovoljan sam. Nisam je otkljucavao jer ne zelim vise riskirati ponovnu zafrkanciju sa menjanjem karte. Malo sam je ock. na 380/850 i dobio 10480 3D Marka 2003. Mislim da to nije lose. U Doom3 (time demo) izlazim na 84 fps. na 1024x768 HQ sve postavke default... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|