Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.12.2004., 21:13   #1
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Which lapatop da uzmem?

pozdrav svima na forumu!

uletio sam u probleme sa odabirom laptopa i jednostavno sam glup unatoč svom mome skromnom znanju.

vako... cilj je negdje 13-14k kn, a najuži izbor bi bio.

tošiba m30x-113 (eventualno 118) 15.4"

acer aspire 1801wlsi 17"

ili

gericom cinema xxl/blockbuster 15.4"

kolko sam skužio prek searcha foruma gericom bi trebao križat, acer prema riječima čovjeka iz mikronisa je klasa ispod toshibe i sl. igrača. prema asus-u i fujitsu siemensu sam isto malo skeptičan.

ibm ne dolazi u obzir radi nikakve grafe, hp 7010 bi mi bio oke da nije nutra ta nesretna rejdonka 9200. dell/sony preskupo za ono kaj nudi.

znači poželjno bi bilo: centrino2, 512mb, grafa ne ispod 9600/5700, dvd prža ak je moguće, što veći/kvalitetniji wide ekran i sposobnost da ne umrem od zagrijavanja nakon 8-9 sati office-anja.

pošto su mi laptopi slabija strana i aktivno taj segment hardveraja pratim tek par dana, nisam stvarno pametan, pa bi vas iskusnije zamolio za pomoć.

thnx svima in advance!
syss je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2004., 21:42   #2
Trek
Premium

Trek's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
ak se kanis na laptopu igrat odustani odma ja sam na to mislio pa sam se zeznuo nije to za igru...

Sta ce ti nek uber grafulja? Radje upkni losiju grafu i bolju zavrsnu obradu....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.12.2004., 21:48   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma ne mislim se igrat, ali ono da imam za tih 1% vremena ipak nekaj kaj bi moglo pokretat igre, ali ipak će to ostatak vremena bit office laptop.

kakvi bi bili sve prijedlozi?

pa kaj nisam baš neke modele odabrao ili...
Staro 26.12.2004., 21:54   #4
Trek
Premium

Trek's Avatar

gericoma odbaci a ova 2 neznam, ja sam sebi reko next time IBM,

gledo sam sad specse ovih toshiba, 9700pro u mobile, gle samo grafa ce se grijat ko lud, a posto je veinom office girajt ce se bez veze...

nek neko drugi da savjet jer ja neznam sta bi preporucio...

zapravo znam

http://www.senso.hr/mikro/cjenik-inf...prodID=9015409

OVO JE LAPTOP

a ovo je LAPTOPCINA

http://www.senso.hr/mikro/cjenik-inf...prodID=9015641
Staro 26.12.2004., 21:59   #5
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma nikako ibm jer prodajem desktop komp i ak danas-sutra oću kaj zahaklat - access denied.

kažu da se toshiba nikaj ne grije... pa nije valjda tak loša?

12k bez pdv-a je preveć, ovaj drugi link ne bum ni komentiro
Staro 26.12.2004., 22:20   #6
Trek
Premium

Trek's Avatar

Ni ja pre bolesno

slusaj Toshiba je kvalitetna i nije da se previse grije, malo sam pregledo izgleda jako dobro...
Sam pricekaj da jos neko potvrdi
Staro 26.12.2004., 22:28   #7
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma to se traži care

makar je meni prvi favorit bio acer radi velikog ekrana i full tastature, ali eto kažu ljudi tošiba je class.
Staro 26.12.2004., 23:00   #8
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

jel bude ko potvrdio il da ja uzimam acera?
Staro 26.12.2004., 23:08   #9
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Uzmi HP7010.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 26.12.2004., 23:12   #10
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma znam i meni se čini odličan taj model, radio sam nekaj sitno na njemu, samo 9200 nemreš mijenjat i to mi je malo koma... al da ti prav kažem, šefica je nedavno dobila 7010 i bilo bi totalno unkul od mene da zemem isti laptop

reci mi jel imaš koju dobru riječ za ovog acera?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.12.2004., 00:30   #11
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Nemam ja nikakvu dobru riječ za niti jednog Acera, Asusa, GeriKoma i sl. Toshiba će te dobro služiti jer su njihovi diskovi i optički pogoni najbolje što se može naći u prijenosnicima. Tu ipak važe neka druga pravila u odnosu na desktop.

IBM ima najbolje tipkovnice.
Elegantan kao leopard

Staro 27.12.2004., 01:02   #12
Trek
Premium

Trek's Avatar

IBM ima opcenito najbolju ergonomiju, koristit IBM nekad je ljepse nego stolni
Staro 27.12.2004., 01:32   #13
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

znači više-manje od ponuđenog svi toshibu preporučuju... prilično iste odgovore sam dobio na još par foruma.

@rak vidio sam da si rekao kako toshiba ima nešto slabije ekrane, jel se to na sve odnosi ili ima izuzetaka... 113, po specifikacijama, ima Wide View TFT colour display 15.4, a 118 Clear Super View 15.4 XGA Wide, marketiški trik ili stvarna razlika?

stvarno mi je puno pomoglo ovo da toshiba ima najbolje optikanere i diskove jer ću imat podosta važne podatke na njemu i bilo bi veliki problem da nekaj krepa. kako se drže u brzinskim testovima? na diskove mislim...

al ljudovi ja stvarno ne želim ibm
Staro 27.12.2004., 02:07   #14
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Pod slabijim ekranima sam mislio na 1024x768. Te su furali jako dugo i kada sam ja kupovao jednostavno nije bilo boljeg.

Njihovi ekrani su prilično dobri što se kvalitete slike tiče.

Brzina diskova je zadovoljavajuća (u usporedbi sa laptopima). Postoje brži ali su obi sigurno pouzdani.

Koja je razlika među ovim ekranima stvarno ne znam. Znam da je na mom nx7000 jednostavno nenadmašan. Kud gledanja je skoro 180. Sa nema plastike sa strane takav bi i bio.

Je li ti nužan uopće Wide ekran. Samo problema s njima. Pročitao si gore o tome a još dodaj probleme sa namještanjem rezolucije i sl. Drivere moraš modati za grafičku a to ne prolazi baš uvijek. Originalni nisu baš vrhunac ponude.
Elegantan kao leopard

Staro 27.12.2004., 11:28   #15
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma oke ja sam se preplašio da ni ovi wide ne valjaju, a nisi mi rekao ovaj wide tft i crystal clear jel to šta znači... ipak je soma kn razlike između 113 i 118 modela što i nije baš malo.

ma samo neka to pouzdano radi, mislim ne želim sad baš nešto najsporije na tržištu, ali neka bude bar zlatna sredina.

nije da mi je neophodan wide ali je fino radit u recimo excelu sa kilometarskim tablicama raditi na njemu + ogroman je desktop što mi isto tako puno znači.

a šta bi ti ne-wide preporučio za tu cifru (al da su specifikacije sl. ovim naverdenim modelima).

od ostale opreme bi uzeo produženje na 3 ili 4 godine garancije i microsoft bluetooth intellimouse da imam miša i bluetooth hub istovremeno.
Staro 27.12.2004., 12:30   #16
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Rekoh ti da ne znam razliku između ta dva. Nisam ih vidio ni probao.

Uh, da! Excel na wide ekranu je stvarno nešto posebno. Dobro si razmisli. Odluka je ipak tvoja. Pitanj je koliko ćeš raditi u njemu. Za nešto malo ne bi uzimao ali to je ipak za tebe. Ne bi želio da te krivo uputim.

Microsoft bluetooth mi i nije neki miš. Nimalo mi se ne sviđa. Neprecizan je i ima ružan dalay. Za laptop je prevelik a da ne govorim da ne želiš da iz njega nešto strši. Osim toga, većina ih ima ugrađen bluetooth.

Od ekrana, kao druga solucija, gledaj na brand laptopa. To ti je jedina garancija kvalitete. Nema druge. Tako je na mom Samsung kojeg ni u ludilu ne bi kupovao kao standalone ali u laptopu je fantastičan. I pazi na rezoluciju 1024x768 nije neka sreća. Ono na što ciljaš je 1400x1050. Ispod toga nemoj ići jer se ne isplati. Wide ekrani su samo izvedeniva te reze. Tako je moj proširen za 280 piksela.
Elegantan kao leopard

Staro 27.12.2004., 13:31   #17
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

oke, budem u mikronis se zaletio da malo vidit te dvije toshibe... btw. u mikronisu sam osta zapanjen ljubaznošću prodavača i stvarno mi je opći dojam odličan, pa vjerujem da ću tamo uzet laptop... netko ima bolja iskustva?

pa u principu radim u svemu kaj ima veze sa office paketom... znači word, excel, outlook, ie itd.

bt hub mi bi mi stvarno dobro došao jer toshiba nema bt ugrađen, a imam bt mob i tko zna kaj bum još uzeo sa bt tehnologijom. a ovak, kak i sam kažeš, stršao bi mi rf receiver za miš + bt hub... kaos. gledao sam i logitech mx900 ali osim što je osjetno skuplji ima nezgrapan cradle koji stvarno nije zgodan za nosat naokolo. reci jel se taj delay primjećuje u svakodnevnom radu ili su to ne hardcore igračke sheme?

toshiba je 1280 x 800, to nije oke? sad sam na 19" na 1280x1024.
Staro 28.12.2004., 12:21   #18
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ljudovi odluka je pala...

toshiba m30x-118... nešto jači cpu (1.7 cent2), veći disk (60gb) i crystal clear dispay.

@rak kaže prodavač da je ovaj crystal clear ekran iz qosmio serije i da je dosta bolji od onoga u 113 modelu, tako da je tu nastala prekretnica.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno