Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.08.2009., 00:09   #1
newman555
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
instalacija Windows 7 preko usb hdd-a

Da li je moguce uopce pokrenut instalaciju windows 7 preko usb hdd-a? inace, verzija koju zelim instalirat je preko 6Gb pa zato i zelim koristit usb hard. Moze li mi netko molim vas objasniti postupak...

Vidio sam ovdje na forumu 2 postupka za xp, pa sam probao i pe2usb mi nije prepoznao hard za jednu metodu, a za drugu nisam mogao skinuti potrebne programe. Zahvaljujem unaprijed na pomoci.
newman555 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2009., 00:13   #2
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor newman555 Pregled postova
Da li je moguce uopce pokrenut instalaciju windows 7 preko usb hdd-a? inace, verzija koju zelim instalirat je preko 6Gb pa zato i zelim koristit usb hard. Moze li mi netko molim vas objasniti postupak...

Vidio sam ovdje na forumu 2 postupka za xp, pa sam probao i pe2usb mi nije prepoznao hard za jednu metodu, a za drugu nisam mogao skinuti potrebne programe. Zahvaljujem unaprijed na pomoci.
evo step by step guide:

USB hard drive a bootable Windows 7 install disk

Oglas
Staro 24.08.2009., 01:29   #3
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Uuu jako dobro i jednostavno. Fino.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2009., 00:14   #4
newman555
Registered User
Moj komp

hvala za taj link, ali to sam probao i prije nego se obratih ovdje za pomoc i ne radi mi. probao sam sad jos jednom kako bih utvrdio da nisam nest zaboravio.

inace, imam xp, nemam opciju "shrink volume" i ne mogu formatirat kao fat32, nego samo kao ntfs, a ostale korake sam napravio i nije bootao. ideje?
Staro 25.08.2009., 00:31   #5
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

hm, buduci da je HDD portable, mozda da to napravis kod nekog tko ima te opcije? (to ionako traje 1 minutu)

iako vjerovatno i neki od komercijalnih disk managment alata ima te opcije...

zapravo mozes probati s diskpart.exe

lista naredbi: link

kad dodjes do format mislim da ces morati ovo reci: format fs=fat32 quick

jos jedno pitanje, za svaki slucaj
da li na tom racunalu na koje hoces instalirati Win 7 vec ima neki Win OS i vise diskova ili particija?
ako ima onda ti ovo ne treba
sve sto trebas je kopirati sve fileove s tog imagea ili DVD-a na kojem je Win 7 install na neku particiju na koju ne namjeravas instalirati Win 7 i pokrenuti setup...
u slucaju da zelis instalirati Win 7 na istu particiju na kojoj su Win XP, to nije problem, Win 7 ce se bez problema instalirati na nju i spremiti sve Win XP fileove u direktorij Windows OLD (ali naravno neces vise moci koristiti Win XP kao OS)

Zadnje izmijenjeno od: DeadMan+. 25.08.2009. u 01:03. Razlog: dodatno pitanje
DeadMan+ je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2009., 08:19   #6
newman555
Registered User
Moj komp

ma mene u biti zanima da li je stvarno kljucno da bude fat32 i cemu uopce ono shrinkanje osim da se dobije jedna particija od 10gb na koju to mos sve odradit? znaci da li je velicina diska (te particije) presudna i da li stvarno ne moze bez fat32?

a probat cu sa diskpart-om kad dodjem kuci pa ako uspije, javim. I da, sto se tice "nekog tko ima te opcije", odnosno netko tko ima Vistu, takvu osobu ne poznam jer vecinom ljudi i dalje koriste xp, bar u mom okruzenju
Staro 28.08.2009., 18:16   #7
newman555
Registered User
Moj komp

ne znam zasto se uopce mucim s ovim al evo dokle sam dosao: prvo nisam mogao formatirat u fat32 jer je max velicina particije 32gb. pa sam instalirao dodatni driver za usb hdd, pa sam uspio napravit manju particiju, formatirat kao fat32, da bi na kraju skonto da jedan file iz win7 instalacije je preko 5gb, a to je previse za fat32...tako da zasad nula bodova. ako ima netko neke ideje ili rjesenje, nek se slobodno javi.

edit. e da...ono sto sam dosad pretrazio vecinom zahtjeva windows pe ili pokretanje bootsect-a koji se iz XP-a ne moze pokrenut...

Zadnje izmijenjeno od: newman555. 28.08.2009. u 18:31.
Staro 29.08.2009., 17:46   #8
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Citiraj:
Autor newman555 Pregled postova
pa sam uspio napravit manju particiju, formatirat kao fat32, da bi na kraju skonto da jedan file iz win7 instalacije je preko 5gb

cijeli Win 7 su 3 GB
Staro 29.08.2009., 18:51   #9
newman555
Registered User
Moj komp

uglavnom, za sve one koji imaju xp, i zele preko usb-a dic instalaciju win7, ovo radi (bar meni):
http://www.bwana.org/2009/01/11/how-...without-vista/

hvala jos jednom svima na odgovorima!

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 29.08.2009. u 19:30.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno