|
![]() |
#1 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Kako obrisati drugi Windows XP i odmah napraviti dual boot?
Ovako. Imam jedan problem. Prije nešto više od tjedan dana mi je u stanu nestalo struje. Komp mi je naravno radio 24/7, i naravno tog trenutka se ugasio. Nije mi se dalo natrag ga paliti pa sam ga tako ostavio do jutra. Ujutro ga ja upalim, sve 5, prođe screen od BIOS-a, i onda mi se pojavi crni ekran s porukom da se XP ne mogu pokrenuti jer fali neki .dll file. Ja stavim CD od Windowsa, krene instalacija i onda upola instalacije mi se komp restarta. Nakon tog restarta, mi se opet pojavi crni ekran i prikaže mi poruku da odaberem koji OS hoću pokrenuti. Windows XP i Windows XP. Ja ništa ne stisem i u roku od par sekundi mi se opet pojavi onaj ekran s porukom da fali .dll file. Pritisnem ja enter i komp se rastarta. Kod drugog boota, brzo odaberm donji XP i uđem lijepo u Windowse, svi podaci, sve netaknuto. Zatim sam na C: (system) particiji pobrisao WINDOWS 0 jer su to bili ti drugi, nepotpuni Winowsi. Ali taj problem me još uvijek muči jer kod svakog restarta isto. Sada bih htio maknuti te druge bezvezne nepotpune XP i staviti Vistu. Može li mi netko pojasniti proces, jer neću nešto za***ati jer imam 140GB važnih podataka. BIO BIH JAKO ZAHVALAN! Mislim da je problem jasan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Nađi boot.ini i pobriši liniju koda koja odgovara toj nevaljanoj instalaciji! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Vjerojatno taj dll. file sta te muci je hal.dll>povezuje operativni sustav sa hardverom racunala,ako je u pitanju taj dll file provaj tu pogledat http://support.microsoft.com/kb/330184 http://support.microsoft.com/kb/289022/hr .. Kako doci do boot.ini fajla Start>Control panel>System>tab Advanced>u okviru Startup and recovery>settings i tu si... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jul 2009
|
Ili start - control panel - folder options - wiew - hidden files and folders - hide protected operating system files (maknuti kvačicu !) otići u C: disk ili di su već windowsi, tamo se nalazi boot.ini - properties fajla boot.ini - maknuti kvačicu sa read only - otvoriti boot.ini u notepadu, promjeniti što treba i sejvati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |