|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne i ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
a da? a zasto onda meni tri kabela upravo ovako kako je autor napisao rade skroz najnormalnije onda? upravo u jednoj 370 konfi, HDD spojen na kraci (cca 25cm duzine), a optika na 35 cm. mislim, lako poslikam sve pa uploadam, ako ne vjerujs(ete). iako, ja sam ovo napravio iz zafrkancije jer se radi se o staroj kanti sa 845 intelovim chipsetom. isti ovaj kraci IDE kabel radi glupost na socket A konfi, radi sve 5/5, osim sto se komp ne zeli ugasiti kako treba. trebalo bi mi da objasnim, nema potrebe uglavnom. ukratko - moze se. i nije veliki trosak probati (~15 kuna kosta novi), pa ako i ne fukcionira, piva manje u omiljenom bircu ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Radit će bez beda...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije se točno izjasnio po pitanju numeriranja konektora, ali trebalo bi raditi u kontra smjeru...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#10 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Davno davno, prije biljardu ziljardu godina, dogovoreno je da zbog vece brzine transfera, uz zadrzavanje backward compatibilityja, mora postojati nekakva terminacija ATA lanca no da ista ne bude na kablu; zato se vec tada pocela ugradjivati primitivna RF terminacija i na hostu, i na uredjaju. U principu, kabel s jednim prikljuckom je teoretski sigurniji od kabla s dva, jer se gubi potreba za terminacijom srednjeg prikljucka ukoliko moras spojiti drugi ATA uredjaj. Citava ta prica ima teoretskih naklapanja za 10 dana pisanja, no ono sto je bitno jest da lijepo odsjeces kabel sto blize ATA prikljucku i mirna bosna. Ako je ispod 45 cm, cak si i teoretski pokriven, iako postoje i duplo duzi ATA kablovi koji rade kako spada... Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Zato što sam jednom prilikom okrenuo IDE kabel tako da sam spojio krajnji konektor kraćeg djela u matičnu, srednji konektor u disk, a onaj krajnji na duljem kraju u DVD snimač jer mi je tako odgovaralo zbog velike udaljenosti diska i prže. Startovo sam komp i nije prepoznao ni disk ni pržilicu (kratkospojnici su bili dobro postavljeni)... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Bas tako, ja sam par puta isto okretao kabel jer mi je trebala veca duzina izmedju primarnog i sekundarnog ATA uredjaja i najnormalnije je radilo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|