|
![]() |
#1 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Recesija,glad tajkuna za novcom i posljedice
Eto izgleda da ce i mene zahvatit sve ljepote recesije i glad naši tajkuna za lovom. Ali krenimo polako: Radim u firmi "Mlinar" vec/tek 2 godine. Imam ugovor na stalno. Prošle godine nas je preuzeo Agrokor i sve se cinilo sjajno i bajno. Više prava za radnike,bolji uvijeti,place idu gore..... Dok nije došlo ljeto ove godine i od danas na sutra vele da Agrokor prodaje "Mlinar". Navodno zato što ih optužuju za monopol(ko vjeruje fale mu par klikera u glavi). Uglavnom buducnost mi je izgledala do tog trenutka super. Predviđen za voditelja cuvarske službe (imamo svoje ljude na portama) u Križevcima odakle i dolazim. Dosad sam radio u Zagrebu u Mlinarovoj pekari na porti i plan je bio otprilike da kad se vratim sa bolovanja da budem nešto kao zamjenik voditelja i poslije voditelj. Uglavnom firmu koja postoji preko 100 godina rasprodali su na 3 dijela. Mlinarstvo i silos bi pripalo Belju (koji su i sami u banani) Pekara zagreb i križevci bi pripalo Mati Škoji (tajkun iz osjeka) i Pekare po dalmaciji nekom dolje Tajkunu. Danas me šef nazove i veli da navodno više necemo mi cuvat firmu nego Sokol Maric. Dakle polako ali sigurno od 100 godina rasta i postojanja firme nastaju 3 firme i razbacuju ljude kak im se prohtje te dijele otkaze kak se sjete. Nama ce navodno ponudit otkaz ili prelazak u Sokol. Samo što cemo imat puno manju placu nego u firmi. Dođe mi da se zaletim u firmu i nekom zavrnem vrat. Toliko bezobrazluka nisam vec dugo vidio! Šef ce me još danas nazvat i objasnit detalje al izgleda jako crno veli. Šta sad? Prec u sokol za crkavicu od place i niti pola putnog troška? Stvarno mi se gade i tajkuni i država koja to dozvoli ali i ovo društvo koje samo gleda na svoj profit pa makar to koštalo života ko zna kolko ljudi. Sramota do cega smo došli. Ali....... IMAMO HRVATSKU! |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Sranje stari, kaj da ti velim..iako, ja sam vec prije neka 2mj cuo da ce neki osjecan pruzeti firmu, navodno ima puno pekara, dobro mu ide i tako to. Radio sam malo sezonski pa smo bas postavljali stolariju u jednoj "mlinar" pekari (koja je btw bila kompletno preuredivana) u zagrebu i tamo sam to nacuo..zal mi je, ne znam kaj da ti velim... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
Ma navodno je tip u redu i vele da su svi zadovoljni koji tamo rade kod njega (u Osjeku) Al eto sjebo mi je sve planove i buducnost. Mislio sam se preselit u sesvete radi blizine poslu i racunao sa mojom placom ( koja nije bila mala) I šta sad? Zaletit se tamo i objesit nekog za jaja? Sve ode u 3 Pikse Marmelade |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Vidim polako svi osjećaju posljedice krize...Ja sam već 8 mjeseci na 50% prošlogodišnje plaće..Zadnja plaća je manja od stambenog kredita...Inače radi se o proizvodnoj djelatnosti u metalskoj industriji..viši managment.. Jbg moramo ili ustrajati do bankrota (mislim našeg), ali mi je sve draža ideja emigrirati pa biti građanin 2 ili 3 reda u nekoj tuđoj zemlji jer ovo kod nas mi se gadi...muka mi je ujutro jutarnji otvoriti jer iste kretene i njihove aferice nemrem više smisliti.. Mislim si baš sam budala što sam prije 2,5 god odbio ponude iz vana kao ostajem ovdi i gradim sebi neku budućnost..jeli od progonstva ostao neki otpor bježanju..koji ku..c pa na nagovještaj krize mi tajkun sreže 50% plaće..a nije sebi ništa uzeo..i dalje plovi par mjeseci na jahtici.. E emigrirati ću pa neće moj porez i prirez mažnjavati.. Eto baš sam se ispuhao..ako post nekoga vrijeđa nek se briše
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Žao mi je zbog tvoje firme ali ne znam jesi ti dosad čitao novine,gledao vijesti?To se događa od 91',pogotovo u Osijeku i Slavoniji gdje su u ratu prodane/uništene/pokradene i zatvorene skoro sve tvornice a puno njih koje su opstale su na rubu stečaja,u jednoj takvoj mi i stari radi. Tako da ono,nemoj me krivo shvatiti ali Welcome to reality... |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
[quote=Veki-os;1410543]Žao mi je zbog tvoje firme ali ne znam jesi ti dosad čitao novine,gledao vijesti?To se događa od 91',pogotovo u Osijeku i Slavoniji gdje su u ratu prodane/uništene/pokradene i zatvorene skoro sve tvornice a puno njih koje su opstale su na rubu stečaja,u jednoj takvoj mi i stari radi. Tako da ono,nemoj me krivo shvatiti ali Welcome to reality...[/quosam imate] Ako to mene ide, do 01.2009. smo izuzetno dobro poslovali i kontinuirano rasli tako da moja primanja i ostali uvijeti u firmi uopće nisu bili loši i za neka druga okruženja a ne samo naša..
#8 | |
|
Citiraj:
Samo dosad sam mislio da to nece doci kod nas pošto smo jaka firma. Još vele kak misle neznam kolko miliona investirat u pekaru. Mož mislit! Razjebat ce sve i bjež! EDIT: Eto javio mi se šef upravo i veli da dođem sutra u ZG. Sastanak sa pravnikom i direktorom firme. Ma divota. Trebalo bi TT-ejca ponest pa malo pomest tamo |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ti se LUXX vracas s bolovanja u nezaposlenost? Tko bi racunao na takav ishod. Svi spasavaju sto se spasit dade, a razmisljenje o zaposleniku je izgleda prvo stradalo u firmama koje su pogodene krizama. Stvar je sto ce sad radit reorganizaciju, komadat i prodavat pa se covjek ni ne moze nadat da ce krenut na bolje kad kriza popusti. |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
Citiraj:
Kud sam vec 2 mjeseca na bolovanju tud je sve palo na tih par kuna koje ja donesem doma. Tud još i otkaz. Vidjet cu sutra uglavnom. Al sjajno mi se ne piše. Ustvari ne samo meni nego nas je 8 i voditelj koji je navodno isto na spisku |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
@LuXX - sretno |
||
![]() |
![]() |
#12 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
da ja i jos tu pojedina ekipa krenemo sa siskom i pozatvaranim/raskomadanim/unistenim tvornicama? ![]() jedino jos INA se kako-tako se vuce, ali nekako mi se cini da ce i ona u fini klinac.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#13 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Moja stara je tijekom rata isla raditi!! Uopce nije pobjegla nigdje...isla je na posao kad je Osijek imao 12,000 stanovnika...jedan bus na dan isao. U nadi da ce ju to spasiti i sve...i pred kraj rata dobije otkaz. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|