Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 19.08.2009., 13:55   #1
LUXX
Vodenjak :)
Moj komp

LUXX's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Recesija,glad tajkuna za novcom i posljedice

Eto izgleda da ce i mene zahvatit sve ljepote recesije i glad naši tajkuna za lovom.
Ali krenimo polako:

Radim u firmi "Mlinar" vec/tek 2 godine.
Imam ugovor na stalno.
Prošle godine nas je preuzeo Agrokor i sve se cinilo sjajno i bajno.
Više prava za radnike,bolji uvijeti,place idu gore.....
Dok nije došlo ljeto ove godine i od danas na sutra vele da Agrokor prodaje "Mlinar".
Navodno zato što ih optužuju za monopol(ko vjeruje fale mu par klikera u glavi).
Uglavnom buducnost mi je izgledala do tog trenutka super.
Predviđen za voditelja cuvarske službe (imamo svoje ljude na portama) u Križevcima odakle i dolazim.
Dosad sam radio u Zagrebu u Mlinarovoj pekari na porti i plan je bio otprilike da kad se vratim sa bolovanja da budem nešto kao zamjenik voditelja i poslije voditelj.
Uglavnom firmu koja postoji preko 100 godina rasprodali su na 3 dijela.
Mlinarstvo i silos bi pripalo Belju (koji su i sami u banani)
Pekara zagreb i križevci bi pripalo Mati Škoji (tajkun iz osjeka)
i Pekare po dalmaciji nekom dolje Tajkunu.
Danas me šef nazove i veli da navodno više necemo mi cuvat firmu nego Sokol Maric.
Dakle polako ali sigurno od 100 godina rasta i postojanja firme nastaju 3 firme i razbacuju ljude kak im se prohtje te dijele otkaze kak se sjete.
Nama ce navodno ponudit otkaz ili prelazak u Sokol.
Samo što cemo imat puno manju placu nego u firmi.
Dođe mi da se zaletim u firmu i nekom zavrnem vrat.
Toliko bezobrazluka nisam vec dugo vidio!
Šef ce me još danas nazvat i objasnit detalje al izgleda jako crno veli.
Šta sad?
Prec u sokol za crkavicu od place i niti pola putnog troška?
Stvarno mi se gade i tajkuni i država koja to dozvoli ali i ovo društvo koje samo gleda na svoj profit pa makar to koštalo života ko zna kolko ljudi.
Sramota do cega smo došli.

Ali.......

IMAMO HRVATSKU!
LUXX je offline  
Staro 19.08.2009., 14:05   #2
C.J.B.
Premium
Moj komp

C.J.B.'s Avatar

Sranje stari, kaj da ti velim..iako, ja sam vec prije neka 2mj cuo da ce neki osjecan pruzeti firmu, navodno ima puno pekara, dobro mu ide i tako to.
Radio sam malo sezonski pa smo bas postavljali stolariju u jednoj "mlinar" pekari (koja je btw bila kompletno preuredivana) u zagrebu i tamo sam to nacuo..zal mi je, ne znam kaj da ti velim...
C.J.B. je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2009., 14:08   #3
LUXX
Moj komp

LUXX's Avatar

Ma navodno je tip u redu i vele da su svi zadovoljni koji tamo rade kod njega (u Osjeku)
Al eto sjebo mi je sve planove i buducnost.
Mislio sam se preselit u sesvete radi blizine poslu i racunao sa mojom placom ( koja nije bila mala)
I šta sad?
Zaletit se tamo i objesit nekog za jaja?
Sve ode u 3 Pikse Marmelade
LUXX je offline  
Staro 19.08.2009., 14:20   #4
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Isti k. mi je stara prozivjela s Plivom,20g stari moj...I sad ti veli da imas nesto od ove drzave,bi te stero u tra krasna odma...HRVATSKA!!!
Majo je offline  
Staro 19.08.2009., 14:32   #5
gums
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Vidim polako svi osjećaju posljedice krize...Ja sam već 8 mjeseci na 50% prošlogodišnje plaće..Zadnja plaća je manja od stambenog kredita...Inače radi se o proizvodnoj djelatnosti u metalskoj industriji..viši managment..

Jbg moramo ili ustrajati do bankrota (mislim našeg), ali mi je sve draža ideja emigrirati pa biti građanin 2 ili 3 reda u nekoj tuđoj zemlji jer ovo kod nas mi se gadi...muka mi je ujutro jutarnji otvoriti jer iste kretene i njihove aferice nemrem više smisliti..

Mislim si baš sam budala što sam prije 2,5 god odbio ponude iz vana kao ostajem ovdi i gradim sebi neku budućnost..jeli od progonstva ostao neki otpor bježanju..koji ku..c pa na nagovještaj krize mi tajkun sreže 50% plaće..a nije sebi ništa uzeo..i dalje plovi par mjeseci na jahtici..

E emigrirati ću pa neće moj porez i prirez mažnjavati..

Eto baš sam se ispuhao..ako post nekoga vrijeđa nek se briše

Prenosni kalkulator:
HP Elitebook 8540W WD928EA
gums je offline  
Staro 19.08.2009., 14:35   #6
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Žao mi je zbog tvoje firme ali ne znam jesi ti dosad čitao novine,gledao vijesti?To se događa od 91',pogotovo u Osijeku i Slavoniji gdje su u ratu prodane/uništene/pokradene i zatvorene skoro sve tvornice a puno njih koje su opstale su na rubu stečaja,u jednoj takvoj mi i stari radi.
Tako da ono,nemoj me krivo shvatiti ali Welcome to reality...
Veki-os je offline  
Staro 19.08.2009., 14:42   #7
gums
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
[quote=Veki-os;1410543]Žao mi je zbog tvoje firme ali ne znam jesi ti dosad čitao novine,gledao vijesti?To se događa od 91',pogotovo u Osijeku i Slavoniji gdje su u ratu prodane/uništene/pokradene i zatvorene skoro sve tvornice a puno njih koje su opstale su na rubu stečaja,u jednoj takvoj mi i stari radi.
Tako da ono,nemoj me krivo shvatiti ali Welcome to reality...[/quosam imate]

Ako to mene ide, do 01.2009. smo izuzetno dobro poslovali i kontinuirano rasli tako da moja primanja i ostali uvijeti u firmi uopće nisu bili loši i za neka druga okruženja a ne samo naša..

Prenosni kalkulator:
HP Elitebook 8540W WD928EA
gums je offline  
Staro 19.08.2009., 14:42   #8
LUXX
Moj komp

LUXX's Avatar

Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Žao mi je zbog tvoje firme ali ne znam jesi ti dosad čitao novine,gledao vijesti?To se događa od 91',pogotovo u Osijeku i Slavoniji gdje su u ratu prodane/uništene/pokradene i zatvorene skoro sve tvornice a puno njih koje su opstale su na rubu stečaja,u jednoj takvoj mi i stari radi.
ma znam ja to sve.
Samo dosad sam mislio da to nece doci kod nas pošto smo jaka firma.
Još vele kak misle neznam kolko miliona investirat u pekaru.
Mož mislit!
Razjebat ce sve i bjež!

EDIT: Eto javio mi se šef upravo i veli da dođem sutra u ZG.
Sastanak sa pravnikom i direktorom firme.
Ma divota.
Trebalo bi TT-ejca ponest pa malo pomest tamo
LUXX je offline  
Staro 19.08.2009., 14:53   #9
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Ti se LUXX vracas s bolovanja u nezaposlenost? Tko bi racunao na takav ishod. Svi spasavaju sto se spasit dade, a razmisljenje o zaposleniku je izgleda prvo stradalo u firmama koje su pogodene krizama. Stvar je sto ce sad radit reorganizaciju, komadat i prodavat pa se covjek ni ne moze nadat da ce krenut na bolje kad kriza popusti.
Rain Man je offline  
Staro 19.08.2009., 14:56   #10
LUXX
Moj komp

LUXX's Avatar

Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Ti se LUXX vracas s bolovanja u nezaposlenost? Tko bi racunao na takav ishod. Svi spasavaju sto se spasit dade, a razmisljenje o zaposleniku je izgleda prvo stradalo u firmama koje su pogodene krizama. Stvar je sto ce sad radit reorganizaciju, komadat i prodavat pa se covjek ni ne moze nadat da ce krenut na bolje kad kriza popusti.
pa u tom je stvar.
Kud sam vec 2 mjeseca na bolovanju tud je sve palo na tih par kuna koje ja donesem doma.
Tud još i otkaz.
Vidjet cu sutra uglavnom.
Al sjajno mi se ne piše.
Ustvari ne samo meni nego nas je 8 i voditelj koji je navodno isto na spisku
LUXX je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.08.2009., 14:56   #11
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Citiraj:
Autor LUXX Pregled postova
ma znam ja to sve.
Samo dosad sam mislio da to nece doci kod nas pošto smo jaka firma.
Još vele kak misle neznam kolko miliona investirat u pekaru.
Mož mislit!
Razjebat ce sve i bjež!

EDIT: Eto javio mi se šef upravo i veli da dođem sutra u ZG.
Sastanak sa pravnikom i direktorom firme.
Ma divota.
Trebalo bi TT-ejca ponest pa malo pomest tamo
jos jedan primjer: Đuro Đakovic - oko 15 000 ljudi bilo zaposleno prije rata, sad totalni raspad...

@LuXX - sretno
bluefluid je offline  
Staro 19.08.2009., 15:06   #12
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
da ja i jos tu pojedina ekipa krenemo sa siskom i pozatvaranim/raskomadanim/unistenim tvornicama?
jedino jos INA se kako-tako se vuce, ali nekako mi se cini da ce i ona u fini klinac.

Burko je offline  
Staro 19.08.2009., 15:09   #13
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
DEBELI POTPIS!

Moja stara je tijekom rata isla raditi!! Uopce nije pobjegla nigdje...isla je na posao kad je Osijek imao 12,000 stanovnika...jedan bus na dan isao. U nadi da ce ju to spasiti i sve...i pred kraj rata dobije otkaz.

mislav_os je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno