|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
evo hdtach chartova sa hardwaresecretsa: Samsung F2 EcoGreen Seagate LP 5900.12 WD Green Dakle, po brzini je samsung u sredini i po pristupu podacima uvjerljivo zadnji dok su segate i wd vrlo blizu Na silentpcreview stranici u testu se F2 EG pokazao kao par dB cak tisim od 6400aaks i takoder par dB glasniji od Greena, al oboje spada u kategoriju vrlo tihoga pa ono.. imho, prvi zbilja primamljiv seagate disk u dugo vremena, sto cijenom sto performansama
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Prvo sto "osjetis" kod harda ... od otvaranja foldera, pa sve do pokretanja aplikacija i ucitavanja igara, te cjelokupne brzine svakodnevnog rada. Zato i je WD Black toliko popularan, a VelociRaptor u 99% slucajeva (preskupa) zelja mnogih. Cak i kod SSD-a je ovo presudno (razlika izmedju dobrih i losih flash modela).
![]() |
#6 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Señor Audiophile
|
Cak i kad se gleda usporedba (WD Green vs. Samy Eco Green) Random Write malih fajlova (4KB) situacija je u korist WD-a. Ovo je nista drugo nego vrijeme pristupa pretvoreno u kolicinu podataka po sekundi prilikom nasumicnog zapisivanja (npr. rad s Windozama i aplikacijama). Razlika je oko 20-ak %, sto nije zanemarivo ...
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 21.07.2009. u 00:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ako to znači da če on loadat npr. nivo neke igre 4 sekunde umjesto 3, ili da će folder otvarat desetinku duže, to mi ništa ne znači. Lud sam više, odlučite se ![]() btw koliko mogu očekivat da je dual platter ( 1TB ) glasniji od single? single je 2.2 bel, 450g, dual 2.5 bell, 610g.možda podatak o težini nešto znači? ![]() single testiran na SPCR je 12dB idle... oću to ![]() Zadnje izmijenjeno od: kill. 14.07.2009. u 14:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Señor Audiophile
|
Ne bih usporedjivao WD10EACS s WD20EADS ... ako se vec usporedjuje onda 10EADS (cini mi se da ima razlike). BTW 10EADS ce vrlo vjerojatno bit neprimjetan u idle-u, a ako pozelis tisi seek uvijek postoji AAM (zato mi je WD uvijek bio prvi izbor). Sto se tice "Manji broj ploca -> manje buke", osobno mi je WD single plate (znas vec koji) bio jedan od glasnijih hardova u kompu (uz ogroman RAT) ... tak da ta prica ne drzi vodu bas. guglaj malo buku WD10EADS (sa i bez AAM-a) pa tek onda mozes donijet odluku. BTW znam zasto ne preporucuju WD Green (odnosno preporucuju Samy-a) na SPCR forumu iiiii ..... razlozi su toootalno neutemeljeni (bazirani na strahu od crkavanja kojeg u stvari nema tj. nije ga nikad ni bilo LOL). Reci cu samo da je vise problema bilo sa F1 nego sa Greenom ... P.S. imam jednog Samya u lapu i lagano skuplja bad sectore ![]() Znam da moj primjer nije nekakvo pravilo, ali nadalje se drzim WD-a ![]()
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 14.07.2009. u 17:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Nisi mi odgovorio na najbitnije pitanje. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Señor Audiophile
|
Pogledaj na koliko je deklariran WD20EADS, a onda se prisjeti koliko je izmjereno na SPCR-u... Po specifikacijama je 20EADS glasniji od 10EACS ... sto se malo razlikuje od stvarne situacije ![]() Suma sumarum na tebi je odluka (osobno nemam dvojbe), a to da li on generira 13 ili 17dBA ... mislim da neces cut razliku s ventovima na 800(+) RPM IMHO uvjeren sam da nikome (uz dobar case i "Gumu iz gaca"TM fkors) nije iritantna buka ispod 17-18dBA @ 1m
![]() |
#13 |
Señor Audiophile
|
Pa recimo da je razlika izmedju Eco-a i EADS-a, slicna razlici izmedju WD Blacka i Greena tj. EADS-a (cca 5-20% u realnim zadacama, ovisno o aplikaciji i namjeni naravski).
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Samsung F1 je bio dosta brz disk, pogotovo ovi sa 320GB pločama. Koliko vidim F2 diskovi imaju 500gb ploče što je trebalo još povećati brzinu, no oni su im svima smanjili broj okretaja sa 7200 na 5400???? Zašto F2 serija nema 7200 rpm diskove, oće li dolazit??? jel netko zna nešto o tome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ma to je jasno ali sam mislio da Samsung radi nove HDD-ove s 500 GB pločama samo u toj EcoGreen seriji (5200rpm) a sad sam vidio da imaju model F3 HD502HJ (7200rpm, 500GB ploča) ![]() http://www.samsung.com/global/busine...469&ppmi=1155# Sorry na malom OT-u ipak je ovo tema za EcoGreen, al mislim da je vezano ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|