|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
(riješeno) Čudno ponašanje hard diskova
Nisam siguran jel se ovaj problem odnosi baš na hard disk ili na neki drugi dio hardvera. Problem je u tome da nemogu vršiti neke osnovne radnje kao što su defragmetacija, scandisk, "HDD health" ne očitava dva zasebna diska, evo slika: Disk Management ne pokazuje nikakve diskove osim cdroma. Unatoć svemu tome mogu spremati i čitati sa tih diskova, jedino mi ne radi Nero. Pokušao sam sa friškom instalacijom XP, novim driverima, prvi hard (160GB) je podijeljen na dvije particije, jedna sadrži windowse, druga igre, muziku itd. Drugi hard (500GB) nema particija. Asus PC Probe mi javlja da je temperatura MB 45°C, možda je problem u preslabom napajanju? Sad mi je i dvd nestao iz my computera, da nebi bilo prelagano za riješit.
Lijepo je biti važan, ali je važnije biti lijep. Zadnje izmijenjeno od: weaponx. 28.08.2009. u 12:37. Razlog: Još kvarova |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Činjenica je da ti napajanje i nije neko. Zamijeni ga nekim jačima, ali mislim da je problem u winsima. Nabavi drugi cd, po mogućnosti nikakvi custom, tipa Black Windows, nego origigi XP. Za probu možeš si staviti neki live linux (Knoppix & co.) da vidiš raspoznaje li on sve particije i diskove. Ako linux sve vidi, definitivno je problem u winsima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
Hvala ti na pomoći. (Može preporuka za kakvo napajanje, recimo do 500kn?)
![]() |
![]() |
#4 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|