|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Programiranje igara
Pozdrav Da li postoji neki program u kojem bi se mogle programirati cmd/WinApp igre, a da je program tipa WYSIWYG sa kodnim sučeljem (kao što je recimo Dreamweaver za Web stranice). Našao sam GameMakera, ali on sve radi unutar svog okruženja, mogu se ubacivati skripte, ali se ne može kod vaditi van tako da mi to ne odgovara. TNX |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ne razumijem što misliš pod vađenje koda van. Davno sam radio u game makeru, ali što nema on neku vrstu script viewera u kojem one njegove drag and drop "kodove" možeš vidjeti u pisanom obliku. Sintaksa je inače slična ( ili praktički jednaka? ) C++-u. I inače, možda je nešto novije izašlo u zadnjih 5-6 godina, ali preporuka za GameMaker stoji. Da se sa time napraviti prilično dobre igre uz ne toliko puno truda.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Stvar je u tome da ja moram za završni rad na fakultetu pokazati kako se primjenjuje AI u računalnim igrama (naravno ništa složenije od Packmanovog AI-ja). Za programiranje AI-a imam dosta literature, al je problem u stvaranju okoline u kojoj bi to prikazao (zato što moram raditi u C#-u, inače bi u GameMakeru ili čak Flashu to napravio za 10 min). Nisam nikad radio sa grafikom i sl. tako da neznam kako bi to izveo. Da li znate za neki tutorial koji bi mi mogao pomoći oko svega toga (samo ne open source kod jer ipak moram i napisati kako sam sve to napravio). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ah, AI mi je uvijek bio slaba točka ![]() ![]() Uglavnom, sretno s time al ja ti stvarno neznam previše oko toga, pogotovo u C#-u. Doduše iz nekog seminara iz logike na faksu sam između ostaloga pisao i o AI-u u Pongu, pa budući da je to primjer baš uber jednostavnog AI-a, mogao bi to iskoristiti za svoj seminar. Jednostavno jedna udaraljka mora pratiti putanju loptice koja se kreće po cijeloj sceni i kretati se shodno kretanju loptice po vertikali gore-dolje. Stvar bi trebala biti i jednostavna za isprogramirati, a od grafike ti treba samo crna pozadina, dva bijela pravokutnika i jedna bijela loptica.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ne znam el ti kasno, no preporucam ti da probas python i pygame, nije graficki editor, ali je zbilja jednostavno raditi u tome. Ako hoces 3d onda panda3d. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|