|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Krađa preko interneta
imam problem i trazim misljenje i ispricavam se ako sam na krivom mjestu otvorio temu..ali eto, ne znam gdje drugdje. naime, 13.7. mi je na mojoj deviznoj kartici napravljena transakcija od 150 eura s kojom ja nemam veze. uplaceno je u nekakav Eurosuper poker, preko www.webdollar.com (nekakav servis za placanje tipa paypal valjda). ja sam dosta kupovao preko interneta sa raznih stranica (provjerenih, vecinom online music shopovi) i koristio paypal. nikad putem emaila nisam slao brojeve svoje devizne kartice. naravno prijavio sam ovo u banci, blokirao i reklamirao karticu, napisao izjavu da ja nisam tu transakciju napravio. zena u banci mi je rekla da ce oni to istraziti i vratiti mi novce. danas me zena zove i kaze da moram doci potpisati neke izjave ako zelim da se istraga nastavi, da se sad tu i policija ukljucuje, te da u slucaju ako se ispostavi da ja ipak jesam napravio tu transakciju, morat cu jos vise love platit. mene interesira, da li postoji ikakava mogucnost, da sam ja ovakvo placanje previdio, odnosno da sam jednim klikom negdje, na nekakav pop up prozorcic platio to a da toga nisam svjestan?...ja mislim da nije moguce da se takve informacije jednim klikom prenesu bez da prethodno upisem broj kartice, ime, prezime i te stvari. da li netko ima iskustva sa ovakvim stvarima i ako se ova istraga nastavi koliko ce policija ulaziti u moju privatnost na internetu i slicne stvari? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa kako vidim, za pristupit tom webdollar-u moras imat neki PIN. Ako nemas, tjeraj dalje. Nisi regan tamo, a kako sam shvatio nije preko Paypala islo.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
ja sam pismo od tog webdollara dobio neki dan sa pinom i time (tako sam i skuzio to), ali nikad se tamo nisam ulogirao, niti placao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da nije u pitanju phishing, bilo mailova, bilo web stranice?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |