Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.08.2009., 16:11   #1
wrath
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
Krađa preko interneta

imam problem i trazim misljenje i ispricavam se ako sam na krivom mjestu otvorio temu..ali eto, ne znam gdje drugdje.
naime, 13.7. mi je na mojoj deviznoj kartici napravljena transakcija od 150 eura s kojom ja nemam veze. uplaceno je u nekakav Eurosuper poker, preko www.webdollar.com (nekakav servis za placanje tipa paypal valjda). ja sam dosta kupovao preko interneta sa raznih stranica (provjerenih, vecinom online music shopovi) i koristio paypal. nikad putem emaila nisam slao brojeve svoje devizne kartice. naravno prijavio sam ovo u banci, blokirao i reklamirao karticu, napisao izjavu da ja nisam tu transakciju napravio. zena u banci mi je rekla da ce oni to istraziti i vratiti mi novce. danas me zena zove i kaze da moram doci potpisati neke izjave ako zelim da se istraga nastavi, da se sad tu i policija ukljucuje, te da u slucaju ako se ispostavi da ja ipak jesam napravio tu transakciju, morat cu jos vise love platit. mene interesira, da li postoji ikakava mogucnost, da sam ja ovakvo placanje previdio, odnosno da sam jednim klikom negdje, na nekakav pop up prozorcic platio to a da toga nisam svjestan?...ja mislim da nije moguce da se takve informacije jednim klikom prenesu bez da prethodno upisem broj kartice, ime, prezime i te stvari. da li netko ima iskustva sa ovakvim stvarima i ako se ova istraga nastavi koliko ce policija ulaziti u moju privatnost na internetu i slicne stvari?
wrath je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2009., 16:17   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Pa kako vidim, za pristupit tom webdollar-u moras imat neki PIN. Ako nemas, tjeraj dalje.

Nisi regan tamo, a kako sam shvatio nije preko Paypala islo.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.08.2009., 16:27   #3
wrath
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
ja sam pismo od tog webdollara dobio neki dan sa pinom i time (tako sam i skuzio to), ali nikad se tamo nisam ulogirao, niti placao.
wrath je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2009., 16:44   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor wrath Pregled postova
ja sam pismo od tog webdollara dobio neki dan sa pinom i time (tako sam i skuzio to), ali nikad se tamo nisam ulogirao, niti placao.
Posalji njihovom supportu mail da vidis tko se i kada regao i sa koje ip adrese.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 06.08.2009., 21:46   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Da nije u pitanju phishing, bilo mailova, bilo web stranice?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2009., 19:37   #6
njOob
Premium
Moj komp

njOob's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2009., 11:09   #7
guardianx
grey hat

guardianx's Avatar

Datum registracije: Oct 2008

Zadnje izmijenjeno od: guardianx. 03.10.2009. u 05:44.
guardianx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno