|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
(riješeno) Dual boot Windows 7 + XP
Pozdrav, imam slijedeći problem... Dual boot Win7/XP, i riknula mi lan kartica na P35 ploči. Ploča bila pod garancijom te je zamijenjena ali za EP45 ploču. I sad nastaju problemi... XP se ne diže do kraja, nađe novi hardware i traži drivere, a ja ih ne mogu instalirati jer mi ne rade ni miš ni tipkovnica (USB). Probao sam miša spojiti preko adaptera na PS2 ali nula bodova. S druge strane Win7 su instalirani na primarnoj particiji drugog hdd-a i na njima nemam ništa bitno, instalirao sam ih zbog znatiželje. Oni se bootaju u potpunosti, povukli su sami drivere s neta, ali se ruše nakon nekog vremena. Pokušao sam reinstalirati njih na istu particiju, nije mi uspjelo, smrzlo se u pola instalacije, black screen, od tada se neće ni bootati. Napominjem da mi nije uspjelo bootati oba sistema ni u safe modu. Najveći problem mi je u tome da na XPu imam dosta važnih mailova (outlook express) i ne znam kako da dođem do njih i mail accounta. Na Win7 koristim Thunderbird i ne vidim način kako da povučem s druge lokacije i iz drugog mail clienta settingse i mailove. ![]() Ako ima tko kakav pametan prijedlog, bio bih mu zahvalan ![]()
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Jel mozes u safe mod za Xp uc?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
a nisi mogao napraviti bekap svega vaznijega prije nosenja ploce u servis... si probao repair windows xpa ?
![]() |
#6 |
Premium
|
@Codiac Ma dobro, možda je bedasto što nisam to prije bekapirao, ali nisam očekivao da ću dobiti ploču s novim čipsetom. Doduše svi folderi iz outlook expressa su preseljeni na drugu particiju, ali problem mi predstavlja importanje toga u Thunderbird, a na njega mislim konačno prijeći, kao i na Win7, a neda mi se zezati s Windows Live Mailom-ili kako se već zove to čudo u W7. @Doink the Clown Nope, nitko od frendova nije na intelovoj platformi ![]() Mogu ja napraviti backup preko quickporta za HDD i mojeg laptopa, ali prvo tražim jednostavnije riješenje. Za sad sam uspio formatirati particiju s Win7 i sad instaliram nove XP na nju pa ću probati izvući OE mailove i accounte iz starih XP-a, instalirati TB i importati sve u TB, a naknadno to prebaciti u TB instaliran u Win7. Piece of cake ![]()
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da to je sad stanga sta ces potrositi cjeli dan ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
Eto da rezimiram... Nakon instaliranih novih XP izvukao sam iz starih sve mailove i bitne stvari, formatirao particiju sa starim XP, iskopčao hard s novim XP i instalirao WIN7 kao primarni (i jedini) OS. Instalirao u njih Mozilla TB i opet nisam uspio povući accounte i mailove kao što sam zamislio jer se još ne snalazim u njemu tako da sam ručno kreirao accounte, mailove sam ostavio u posebnom folderu (a i ne znam ih kopirati u TB inbox) i kad se ukaže potreba mogu im pristupiti. Možda je postojao i jednostavniji način za sve to srediti, ali eto nije mi ništa ostvarivo palo napamet. Anyway, thx svima koji su mi pokušali pomoći ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|