Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.02.2007., 22:01   #1
LuXor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2004
Igre vrijedne igranja

Dakle, vec dugo ne zaigrah neki single-player, sto radi real-life obaveza, sto radi GWa & CS:Sa (rijesio se tih napasti napokon).

Koje igre vrijedi igrati ovih dana? Preferiram RPG & FPS, a moze i strategija, vazno je samo da su SINGLE-PLAYER i da me drze bar na par dana...ne mora biti vrhunska ko HL2, a nek ne bude sranje ko WoW koji me otjero iako sam sam sebe tjero tjedan dana da ga igram nije islo...steta novaca i vremena... tj. grafika ne mora biti yebanica - igrivost mene vozi...

LuXor je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 22:07   #2
Blaž
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Pa su ti dećki na PCPlayu sve rekli : lol2 :
Blaž je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.02.2007., 22:35   #3
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
System shock 2, iz 1999. godine. Takve igre više ne rade...
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 23:58   #4
swatfreak
Registered User
Moj komp

SWAT 4 definitvno i u mrezi takodjer
swatfreak je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2007., 02:13   #5
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Fallout-i, Baldurs Gate, C&C serijal, Freespace, Planscape Torment (najbolji game soundtrack ikada)...
Staro 19.02.2007., 14:03   #6
Dretar
Premium

Dretar's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
far krajčina, sacred + ekspanzija, titan quest u lanu, svi nastavci COD-a...
Dretar je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2007., 22:16   #7
LuXor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2004
Ima jos ko kaj za rec...vecinu navedenih igara sam vec presao...

LuXor je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2007., 22:26   #8
beetleman
editor in chief
Moj komp

beetleman's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Company of Heroes, GTA serijal, Lemonade Tycoon , Max Payne, Call of Cuthlu.. eto to je moj kratak popis..

beetleman je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2007., 22:36   #9
Pajser
Universal TooL

Pajser's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Probaj Heroes of Might and Magic V, ako već nisi.
Solidno i ne prezarazno.
Pajser je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2007., 01:36   #10
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Red Faction,Hitman,Max Payne,Serious Sam,Medal of Honor...

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.02.2007., 02:09   #11
kelson18
jakšimaš
Moj komp

kelson18's Avatar

super mario (: na segi

kelson18 je offline   Reply With Quote
Staro 21.02.2007., 05:44   #12
piNheaD
Premium

piNheaD's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
ArmA: Armed Assault : sniper :
Staro 24.02.2007., 22:55   #13
Crash
Premium
Moj komp

Crash's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Dobre su igrice heretic, hexen, hexen 2, shadow worior itd. Stare ali dobre igre.
Crash je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2007., 01:17   #14
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Armed & Dangerous - opaka zahebancija te sprdanje s Star wars temom.
Staro 25.02.2007., 01:42   #15
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ako ti je važnija igrivost od grafike, preporučujem ti Adom - IMHO daleko najbolji RPG ikad napravljen. Igra je besplatna i ultra zarazna, te ima daleko najdublji RPG sistem od svih RPG igara. Igra ima nevjerojatnu dubinu (možda će te na prvi tren odbiti izostanak grafike - naime igra je sačinjena od ASCII znakova, ali vjeruj mi da će ti nakon nekog vremena čudovišta, demoni, orci i sl. bića sijevati pred očima), no dosta je teška - nema sejvanja, kad umreš moraš igrati iz početka (iako možeš pribjeći tzv. "save scumming-u", prebacivanju save file-a u drugi folder (budući da se taj file briše u trenu kada umreš). Igrica defitivno nije za svakog, ali ako joj daš priliku i zaigraš je kroz nekoliko dana lako bi ti mogla postati jedna od omiljenih igara. Gameplay je predobar, i ima hrpu finesa poput božanstava, prokletih itema, sađenja biljaka itd itd. Također nije linearna (postoji i nekoliko mogućih završetaka), a tamnice se nanovo generiraju za svaku novu igru. Budući da je igra dosta kompleksna, preporučujem ti da skineš i guide (proguglaj, ima nekoliko stranica s korisnim informacijama), iako je za početak dovoljan i onaj koji dolazi s igrom.

Možeš je skinuti ovdje:

www.adom.de
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2007., 02:23   #16
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Ako ti je važnija igrivost od grafike, preporučujem ti Adom - IMHO daleko najbolji RPG ikad napravljen.

To je MUD, fala nebi ja to vise igro, bili su to dani, al damn, pisat kud si iso, da bi se znal vrnuti kad te ubiju, itd. uzas
Staro 25.02.2007., 03:13   #17
Lifo
Premium

Datum registracije: Jun 2002
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
To je MUD, fala nebi ja to vise igro, bili su to dani, al damn, pisat kud si iso, da bi se znal vrnuti kad te ubiju, itd. uzas
Nije MUD, roguelike je : evil :
http://en.wikipedia.org/wiki/Roguelike

Uglavnom pokrenes, stisnes ? pa K za kontrole i to je to
BTW uzmi si nesto za jesti jer ces u pocetku umirat od gladi.
Staro 25.02.2007., 12:56   #18
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
To nij e MUD, mudovi su nešto drugo (i jedni i drugi koriste ASCII grafiku, ali ADOM rocks...ima i ok MUD-ova, no ADOM je posebno iskustvo).
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2007., 13:33   #19
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

a ma igro sam i diabla na ovu shemu, al ono nie to to, mada je fora i navuces se jako brzo (znam ekipu koja je to spilala na faksu zanemarujuci obveze, cak i otic na rucak)

Kad smo kod takvih, onda imas i Dagger Fall, iliti orginalni Elder scrol, od kojeg je pocela saga i koji kolko sam cul nema kraja...
Staro 26.02.2007., 01:27   #20
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
a recimo "No one lives forever" to je šou od igre to moras definitivno odigrat...

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2007., 02:12   #21
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Stvarno ima relativno dosta fenomenalnih igara. ako oces spacesim/fps preporuka ti je freespace i freespace 2 igra je odlicna radnja je super i sam gamplay fenomenalan pocevsi sa fightom protiv hrpe lovaca i bombardera do skidanja ogromnih capital shipova enermnih dimenzija a i grafika je odlicna.

malo turnbased/rpg kralj tog zanra ti je heroes of might and magic (zapravao opcenito sve 3DO igre, pogotovo m&m :-)) serijal osobno mi je najdrazi 2 pa 3 ali moram priznat da nakon katastrofalne 4 u 5 su se vratili starom konceptu. stoga za prvi put ako krenes sa Homm 5 neces fulat a ako se navuce jao si ga tebi jer ja sam igrao 2 i 3 cca 3 god bez prestanka.

strategije hm.. total annihilation iz 1997 igra je jos onda imala pravi 3D teren sto danas nema niti jedan igra (u smislu iskoristavanja za strategiju recimo skrivanja iz brda da te nemoze topovska paljba pogoditi) :-) ili njezin nasljednik koji je izasao nedavno Supreme Commander koji je fenomenalan!

avanatura definitivno Sanitarium jako stara igra ali toliko je dobro napravljena da je evergreen.

RPG... hm... might and magic IV (definitivno) pa na dalje do VI, malo komercijalnije diablo 1,2 ili titans quest i sacred. inace sto se tice m&m igra je toliko masivna i velika da je ja jos nisam zavrsio a igrao sam je 2 god :-(.

evo toliko za sad. ako treba jos kaj samo reci ovo je pored preporuke bio i manji osvrt samog naslova a to je igre koje se isplati igrat.

po meni osobno vecian novi igara sto izace se totalno bezlicne i bez dushe, samo se grafika nabrijava i to je to. kad se sjetim danas might and magica 6 koji dela u 640x480 i kad se sjetim kad je izasala i koliko je masivna sve nove igre joj nisu ni do koljena bar sto se tice duljine radnje, raznovsnosti, kvaliteti.

kada bi imali danasnju grafiku i "dushu" starih igara to bi bio gejmerski paradise :-)

ps. zaboravio sam FPS preporucam pod obavezno kao i kolega "undo" da odigras nolf serijal igra je jednostavno pregenijalna, zaista nije ko klasicni fps pogotovo jedinica koja je prepuna humora takodjer se to odnosi i na armed & dengerous jednostavno pre pre genijalne igre i steta stotakvih naslova nema vise.

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Bl@de je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2007., 09:50   #22
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Citiraj:
Autor Bl@de Pregled postova

strategije hm.. total annihilation iz 1997 igra je jos onda imala pravi 3D teren sto danas nema niti jedan igra (u smislu iskoristavanja za strategiju recimo skrivanja iz brda da te nemoze topovska paljba pogoditi) :-)
Vidio sam to u bar jos 2 strategije neke, al bome znam da u Warhammer 40 000 imas ljepo iskoristavanje terena, zaklona itd.

BTW Warhammer 40k je po meni odma iza Starcrafta
Staro 26.02.2007., 11:03   #23
Sir Shmirkly
Premium

Sir Shmirkly's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Prey, Doom3 i ekspanzija, Quake4, Hitman: Blood money, Splinter Cell, Far Cry...
Sir Shmirkly je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2007., 12:11   #24
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Citiraj:
Autor Bl@de Pregled postova
Stvarno ima relativno dosta fenomenalnih igara. ako oces spacesim/fps preporuka ti je freespace i freespace 2 igra je odlicna radnja je super i sam gamplay fenomenalan pocevsi sa fightom protiv hrpe lovaca i bombardera do skidanja ogromnih capital shipova enermnih dimenzija a i grafika je odlicna.

malo turnbased/rpg kralj tog zanra ti je heroes of might and magic (zapravao opcenito sve 3DO igre, pogotovo m&m :-)) serijal osobno mi je najdrazi 2 pa 3 ali moram priznat da nakon katastrofalne 4 u 5 su se vratili starom konceptu. stoga za prvi put ako krenes sa Homm 5 neces fulat a ako se navuce jao si ga tebi jer ja sam igrao 2 i 3 cca 3 god bez prestanka.

strategije hm.. total annihilation iz 1997 igra je jos onda imala pravi 3D teren sto danas nema niti jedan igra (u smislu iskoristavanja za strategiju recimo skrivanja iz brda da te nemoze topovska paljba pogoditi) :-) ili njezin nasljednik koji je izasao nedavno Supreme Commander koji je fenomenalan!

avanatura definitivno Sanitarium jako stara igra ali toliko je dobro napravljena da je evergreen.

RPG... hm... might and magic IV (definitivno) pa na dalje do VI, malo komercijalnije diablo 1,2 ili titans quest i sacred. inace sto se tice m&m igra je toliko masivna i velika da je ja jos nisam zavrsio a igrao sam je 2 god :-(.

evo toliko za sad. ako treba jos kaj samo reci ovo je pored preporuke bio i manji osvrt samog naslova a to je igre koje se isplati igrat.

po meni osobno vecian novi igara sto izace se totalno bezlicne i bez dushe, samo se grafika nabrijava i to je to. kad se sjetim danas might and magica 6 koji dela u 640x480 i kad se sjetim kad je izasala i koliko je masivna sve nove igre joj nisu ni do koljena bar sto se tice duljine radnje, raznovsnosti, kvaliteti.

kada bi imali danasnju grafiku i "dushu" starih igara to bi bio gejmerski paradise :-)

ps. zaboravio sam FPS preporucam pod obavezno kao i kolega "undo" da odigras nolf serijal igra je jednostavno pregenijalna, zaista nije ko klasicni fps pogotovo jedinica koja je prepuna humora takodjer se to odnosi i na armed & dengerous jednostavno pre pre genijalne igre i steta stotakvih naslova nema vise.
Slažem se s većinom što je Blade reka, ali pod RPG bi ipak izbacio Diablo koji je više izometrijski FPS , a stavio bi Bioware/Black Isle/Interplay igre iz ere 1996-2001 (od BG i Fallouta do Planescape Tormenta i Icewind Dale-a)
Staro 26.02.2007., 16:07   #25
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Vidio sam to u bar jos 2 strategije neke, al bome znam da u Warhammer 40 000 imas ljepo iskoristavanje terena, zaklona itd.

BTW Warhammer 40k je po meni odma iza Starcrafta
Uf odlican naslov...
Nego, 3d teren je na slican nacin koristio Warhamer: Dark omen, kasnije Myth i sve vise naslova...
Staro 26.02.2007., 17:54   #26
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ma ono poanta je da je total annihilation jos davne 1997 bio ispred svoga vremena sto govori koliko je Chris Taylor odlican developer, rekao bi i vizionar a moram priznat nakon pocetne sumnje supreme commander je definitivno dostojan nasljednik legendarnijeg total annihilationa.

sto se tice diabla spomenuo sam ga samo zato jer nema tko ga nije igra o i da ga nije primila bar malo diablo groznica a i nemoze se bas pozalit sto se odigrala igra barem na normalu da se predje :-)

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Bl@de je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2007., 19:06   #27
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Wormsi u svim oblicima. Prezabavno.

od vozackih-Driver jedinica. Takve se igre vise ne rade.

Jos starije-origigi sokoban (kuha mozak, ovo danas nije ni sjena), sam&max, mario...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 20:36   #28
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Wormsi su legendarna igra, evo one 'obicne' crvice sto smo prije igrali na kompovima sad vrtim na mobitelu .. i guštam
vrlo jednostavno, a zabavno.
Staro 28.02.2007., 21:22   #29
emmeritus
Registered User

emmeritus's Avatar

Toplo preporučam Star Wars: KotOR, čak i ako nisi fan serijala.
emmeritus je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2007., 21:37   #30
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

E kako sam zaboravio:

Dungeon Keeper - luda igra sa pomaknutim humorom i puuno nasilja.
Jedinica mi je draža od dvojke.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno