Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.07.2009., 01:41   #1
Dule_ZG
Registered User

Datum registracije: May 2009
Dobri ljudi, pomozite!

Vec danima kopam po netu i ceprkam po forumima u potrazi za novim laptopom. Nažalost, to nije tako lagano koliko sam i mislio jer svako pljuje po svakom. Razmišljam o:
HP 6730s
te o:
TOSHIBA Satellite A300-20N
E da, laptop bi služio za office, net, gledanje filmova, neki lagani photoshop; ono standardno trošenje života. Planiram na njemu vrtit Win7, a alergičan sam na sporo podizanje windowsa, buku laptopa, te na pregrijavanje. Još da baterija traje kojih 2 sata bio bi prezadovoljan.
Eto, to su moji zahtjevi. Pa dragi moji dali mislite da ce neki od ova 2 služiti mojim zahtjevima, ili postoji neki drugi u tom cijenovnom rangu, do max 5.000 kn. Hvala svima na odgovorima!!!
Dule_ZG je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 02:13   #2
Nybelung
Guest

Toshiba...

A za 5000 kuna mislim da si ne možeš priuštiti "tih, hladan i brz" laptop.. To troje ti nikako ne ide skupa..

A samo na prve dvije stranice ovdje imaš 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 tema za lap u tom cjenovnom rangu.. Tako da, dobri ljudi čitajte malo po forumu.. nema razloga da otvaraš ovu temu.. Što hoćeš, da se po 8. put pišu iste stvari?
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.07.2009., 07:54   #3
Dule_ZG
Registered User

Nebih ja otvarao novu temu da u svakoj temi ne favoriziraju drugog proizvođača. A i mozak u pol 2 ujutro ne funkcionira baš najbistrije. Poslao sam upit za Toshibu, sad cemo vidjet dal je imaju.
Jel može obrazloženje zašto ne HP? I koliko otprilike traje baterija u Toshibi?
Staro 16.07.2009., 08:06   #4
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor Dule_ZG Pregled postova
Jel može obrazloženje zašto ne HP?
Nisam fan.. Bučni, ružni (dobro, možd su samo meni ružni ), dost su izgubili na kvaliteti u zadnje vrijeme, pogotovo ovi jeftini modeli, slabe grafulje (nisu gamer friendly).. Za 5000kn se već nađe lap sa HD3650.. Npr TOSHIBA Satellite A300D-213 (BT, FW, Kamera, HDMI, Vista)

Citiraj:
I koliko otprilike traje baterija u Toshibi?
Toshiba kaže 150min, znači računaj na nekih 90-100min.
  Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 09:34   #5
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Ok je ta Toshiba, daaalekoo ispred tog HPa. Iako, razmislio bi o integriranoj grafici za namjenu koju si naveo. Dobio bi dulje trajanje baterije, manje zagrijavanje i buku, a izgubio samo preformanse u igrama, koje nisi naveo kao prioritet. I integrirana grafička je više nego dovoljna za Win7. Ako išta misliš igrati ipak, makar i starije, onda je ta grafička OK.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 10:08   #6
Dule_ZG
Registered User

Evo, upravo mi javili da Toshiba nije više raspoloživa. Tako da se vraćam potrazi. Ovi iz Nitela su mi preporučili HP ProBook 4510s, NX621EA Taj ProBook mi ima super performanse za tu cijenu, ali se loše piše o njemu tako da pretpostavljam da tog ne gledam?

@redscro: Tako je, ono sto eventualno igram moze vrtiti Radeon 9200se na kompu tak da bi trebala i neka integrirana graficka vrtit. Jel možeš prporucit neki sa integriranom grafickom, pošto se nimalo ne kužim u grafičke.
Staro 16.07.2009., 11:08   #7
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Ovi iz Nitela su mi preporučili HP ProBook 4510s, NX621EA Taj ProBook mi ima super performanse za tu cijenu, ali se loše piše o njemu tako da pretpostavljam da tog ne gledam?
Čuj, o niti jednom laptopu od oko 4 soma kuna neće pisat hvalospjeve. Sve je to tu negdje.
Ono što ove probookove izdvaja od ostalih, je HDMI kojeg nisam baš viđao na laptopima te cijene, kao i ugrađena numerička tipkovnica. Ako ti to dvoje u životu išta znači ... Ja sam svom starom uzeo taj laptop (nije baš taj model, ali iz te serije(najjeftiniji) upravo zbog toga (i cijene, naravno).
Jedino kaj ima glanc finiš poklopca, pa se svaka packa vidi. Eto.
Staro 16.07.2009., 11:37   #8
vesgo22
Registered User

vesgo22's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Ne znam,ja bih se radije odlučila za HP.Imam Toshibu i nisam zadovoljna,iako je možda izgledom elegantnija od HP-a,a HP imamo poslovni laptop,nikad problema s njim,em brz,em kvalitetan (tipkovnica čvrsta,a kod Toshibe mi je premekana,kao da 'pleše').Ja bum si u 8.mj.isto uzela Probook,ali 4510s,a druga mi je opcija Dell Vostro.
vesgo22 je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 11:53   #9
Dule_ZG
Registered User

Za ProBook govore da je ekran dosta loš, da previše svijetli. Zapela mi je za oko i TOSHIBA Satellite A300-24X. Sada sam u trilemi uzeti Toshibu A300-24x, 24 mjeseca jamstvo, niža cijena, ali slabija grafička i proc, ili pak navedeni Probook ili Hp 6730s.
Staro 16.07.2009., 12:03   #10
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Razmisli i o ovome: http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi

Kvalitetom je ispred Toshibe, a pogotovo HPa.

Inače ok je i ta Toshiba, s tim da ju nađeš jeftinije: http://www.nabava.net/trazilica.php?q=A300-24X&x=0&y=0
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.07.2009., 14:43   #11
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Onda kad već "objektivno" preporučujete čovjeku iznesite i nedostatke i te Toshibe. Nitko nije spomenuo da ima manje radne memorije, slabiji procesor, da kućište ima piano-black finiš koje se sjaji, izuzetno dobro prima packe i jako je osjetljivo na ogrebotine. Ovaj A300-24X po performansama nije ni do koljena navedenom HP-u 6730s koji ima 4 GB RAM-a, punokrvni C2D procesor i diskretnu HD3430 grafulju. I samo 2.49 kg mase. Jedina boljka tih HP-eaca je ekran koji se ne može mjeriti sa kvalitetom prikaza sa nekim drugim prijenosnicima ali nezahtjevniji korisnici to neće ni zamjetiti.

Ne znam zašto se ovdje forsaju toliko te low-middle budget Toshibe (na stranu recimo Tecre), primio sam ih par puta u ruke i onak doimale su mi se prilično slabašno, jeftino i packavo.

U nedostatku boljeg pročitaj si o Probookovima: http://www.bug.hr/molex/hp-probook-4...9ea/94571.aspx
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 15:41   #12
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Onda kad već "objektivno" preporučujete čovjeku iznesite i nedostatke i te Toshibe. Nitko nije spomenuo da ima manje radne memorije, slabiji procesor, da kućište ima piano-black finiš koje se sjaji, izuzetno dobro prima packe i jako je osjetljivo na ogrebotine. Ovaj A300-24X po performansama nije ni do koljena navedenom HP-u 6730s koji ima 4 GB RAM-a, punokrvni C2D procesor i diskretnu HD3430 grafulju. I samo 2.49 kg mase. Jedina boljka tih HP-eaca je ekran koji se ne može mjeriti sa kvalitetom prikaza sa nekim drugim prijenosnicima ali nezahtjevniji korisnici to neće ni zamjetiti.
Kao prvo, misliš da će osjetiti razliku 3GB vs 4GB RAMa pri onom što je naveo da će raditi s njim? Procesor je, bez obzira što je T5870 "punokrvni" C2D, sporiji od T3400. Što se izrade tiče, opet sam na strani Toshibe, jer niti ekran, niti tipkovnica, a ni sama plastika kućišta 6730s nisu dobri. Nisu ni kod Toshibe, ali opet bolji nego kod tog HPa. Tako da dolazimo do grafičke, koju je sam autor prvog posta rekao da ne treba neka dobra, da je bitnije manje zagrijavanje i dulje trajanje baterije, nego bolje grafičke performanse. Dakle, i dalje misliš da je vrijedno dati 1000 Kn više za tog HPa u odnosu na onu Toshibu?
Staro 16.07.2009., 16:15   #13
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Al upravo C2D manje troši energije i manje se grije od dvojezgrenog mobilnog Pentiuma - o snazi koju mjere benchmarci ne bi previše. Nekako mi se čini da je 6730s došao na loš glas zbog njegovog većeg brata koji stvarno ima lošu tipkovnicu i gornju plastiku poklopca koja se prilično uvija ali to nisu ni priližno dva ista prijenosnika. Radio sam u par navrata sa 6730s i niti se grije previše, niti je bučan, niti sam imao problema sa tipkovnicom.

Ako nije bitno ono što je unutar prijenosnika onda je najbolje otići u dućan i isprobat ga "izvana". Tipkovnicu, kvalitetu kućišta pa i provjeriti koji zaslon više odgovara. Ne treba imati neko veliko tehničko znanje za to.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 16.07.2009., 18:41   #14
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Al upravo C2D manje troši energije i manje se grije od dvojezgrenog mobilnog Pentiuma - o snazi koju mjere benchmarci ne bi previše.
Nije istina. Razlika između tih(Merom) Pentium Dual Core procesora i Core 2 Duo je jedino u količini cache memorije, zbog čega su ovi s 1MB nazvani Pentium Dual Core, a ovi s više cachea Core 2 Duo, oba su zasnovana na 65nm Merom jezgri. Razlike u zagrijavanju i potrošnji nema. Druga stvar su bili stari Core Duo, s Yonah jezgrom, koji se jesu više grijali, npr. moj T2350, makar je i to "grijanje" razvikano, u odnosu na recimo AMDove tog vremena, ali od tada je ostalo "pravilo" da se C2D manje grije, što danas nema neke veze s istinom.
Također danas imaju i 45nm Penryn procesori, opet Pentium Dual Core(npr. T4200) i Core 2 Duo(npr. T6400), koji se opet razlikuju samo po cacheu. Tako da su npr. spomenuti T4200 i T6400 identični procesori, samo je prvom prepolovljen cache, time i smanjena cijena.
Staro 16.07.2009., 23:10   #15
Dule_ZG
Registered User

Poslao sam upit za HP 6730s u Superbit i javili su mi da tih modela više nema te da su ih zamjenili Probookovi. Naišao sam na jedan stvarno zanimljiv model; Notebook HP ProBook 4510s, NX417EA. Za tu cijenu mi se čini favorit. Ukoliko bi ga kupovao dali se isplati dati još 350 kn za još jednu godinu jamstva?
Staro 17.07.2009., 11:08   #16
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Jamstvo se uvijek isplati produžiti, pogotovo ako je samo 1 godina. A što se tiče toga Probooka, ok ako baš njega želiš, ali ne znam zašto forsiraš laptope s odvojenom grafičkom ako si rekao da ti ne treba. Razliku između tog kojeg si sad naveo i onog prije vidiš i sam u čemu je, pa ocijeni vrijedi li ti veći disk, bolji procesor i 1GB RAMa više te razlike u cijeni, tu ti ne može nitko pomoći.

Ja bi radije išao na nešto ovakvo ili ovakvo, ali ti si taj koji troši svoj novac ovdje i ti moraš odlučiti.
Staro 17.07.2009., 22:35   #17
ZvoneXP
Banned
Moj komp

ZvoneXP's Avatar

ZvoneXP je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2009., 22:36   #18
ZvoneXP
Banned
Moj komp

ZvoneXP's Avatar

super ti je ovaj hp ima ga moj frend igre idu glatko na medium tih je uvijek osim kada igras igigrice ako budes bez windowsa je pukni sedmicu na njega ima dosta rama i dobar proc
ZvoneXP je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2009., 11:58   #19
Mr.Lordi
Registered User

Mr.Lordi's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
Ja imam 4510s i jako sam oduševljen, imam win sedmicu na njemu, sve ide glatko, neke igre novije čak mogu na full rezi igrat bez štekanja...ovaj lap je onak sasvim solidan, malo ekran svijetli jako al to nije bitno, da se podesit....ona plastika izvana je malo mazljiva, vide se otisci prstiju i prašina se lovi....al bolje strane su mu tipkovnica(na koju se treba malo naviknut zbog razmaka)tipke su meke, baš onak kak bi trebale bit, tih je u radu, al dok pokrene igricu malo je glasniji...ima bluetooth, kameru 1,3 MP i čitač kartica koji rade savršeno....zasad me služi, a dalje ćemo vidjet...preporučam ti ga.....
Mr.Lordi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno