|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Koji program za kompresiju slika
Imam dosta Jpeg slika koje bih trebao slati preko Emaila ali to bi trajalo satima te mi treba jedan shareware program s kojim bih mogao da im smanjim velicinu. Bilo bi dobro kad bih mogao da kompresiram odjednom npr. 5 slika a ne jednu po jednu. Koji program ima najbolji omjer kompresije i kvalitete slike. Ima li ko kakvu preporuku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
jpeg je najjača kompresija.. Mozes smanjit velicinu slike u npr irfan view programu i ponovo ju sejvat u jpeg. Moze i u drugim jacim programima, al je mislim najbrze u irfanu.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
http://www.photocleaner.com/ je vrlo jednostavan program koji to odradi u batchu. ![]() možeš i u photoshopu: : otvori sliku : Actions tab : zatim Create New Set button, daj mu ime, OK : gumb New Actions, daj joj ime i odaberi set kojem želiš da pripada (onaj od maloprije) : Record : na slici napravi ono što želiš primjeniti i na sve ostale : kada si zadovoljan rezultatima - Stop : otvori slijedeći sliku na kojoj ćeš testirati, Actions - Play |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
a kako si to mislio nekoliko slika odjednom? mislis na batch kompresiju? Za jednu po jednu najbolji je (bar meni) Irfan i JPG2000 plug-in. Slika je bolja nego na obicnom JPEG-u (boje su ljepse) a duplo su manje slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |