Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.05.2009., 14:12   #1
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
fortron 350, hoce li biti dosta za ostatak konfe?

ovako, danas idem po neke komponete pa me zanima hoce li moj stari fortron 350w moci to pogoniti bar na neko privremeno kratko vrijeme, jer mi napajanje dolazi u drugoj seriji..

komponente su:

MBO Abit ip35
Cpu e8400
Gpu GeForce 9800gt 512mb
i 4*1gb rama na 800
Hdd WD640gb
bio bi zahvalan da mi neko sto prije odgovori pa da makar stanem i uzmem jace napajanje po vecoj cijeni jer mi je ovo koje treba doci dosta povoljno
balki je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2009., 14:34   #2
Mljac
Premium

Mljac's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor balki Pregled postova
ovako, danas idem po neke komponete pa me zanima hoce li moj stari fortron 350w moci to pogoniti bar na neko privremeno kratko vrijeme, jer mi napajanje dolazi u drugoj seriji..

komponente su:

MBO Abit ip35
Cpu e8400
Gpu GeForce 9800gt 512mb
i 4*1gb rama na 800
Hdd WD640gb
bio bi zahvalan da mi neko sto prije odgovori pa da makar stanem i uzmem jace napajanje po vecoj cijeni jer mi je ovo koje treba doci dosta povoljno

Bez greške će raditi. Ja imam sličnu konfu i gura ju bez problema.
Oglas

Oglas
Staro 18.05.2009., 14:42   #3
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

hvala prijatelju, laksa srca putujem via zg
Staro 18.05.2009., 20:43   #4
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Radit će sigurno ali ukoliko budeš clockao sve kao što kolega kaže možda ti i neće biti dosta taj 350W Fortron(imaš jaču grafu i jači proc pa ukoliko ga nafrljiš na 3.6-3,8GHz što ide sa lakočom).Isto ukoliko budeš nadograđivao ili nešto dodavao razmisli prije nego se baciš u taj biznis glede napajanja.
Ukoliko ti se bude rušio sistem znaš odmah u čemu je stvar(slabo napajanje i mogao si ukoliko si ga kupio uzeti barem 400W i onda bi bio siguran)
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2009., 23:00   #5
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Moj fortroncek je vrtio "moj komp" konfu sa 8800gtx i bez beda je odrađivao posao. Isto tako brat je sa slicnom konfom ( samo 4gb mushkina) vrtio i 8800 ultru i gtx260 216sp također bez beda.
Staro 19.05.2009., 00:18   #6
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
I ja se javljam u klub ljubitelja PNF350, moj goni sve živo, samo se malo zapuše kad duže igram
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2009., 00:21   #7
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

ma kako sam rekao, ovo je samo privremeno rijesenje, dolazi fortron 700w uskoro
hvala decki, sutra (tj. danas poslije posla) cu isprobati..
Staro 11.07.2009., 08:13   #8
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

evo mene ponovo...
ovako, sve je radilo lijepo jedno mjesec dana i ja slon naravno nisam kupio drugo napajanje posto sve radi... sad se događa sljedece; od pred 2 tjedna kad upalim komp, ventilator na grafi se zavrti puno jace nego inace i ne dobivam sliku na komp.. nakon toga trebam ukljuciti i iskljuciti racunalo par puta i onda proradi i dalje radi normalno cijeli dan.. do neki dan odkada vise uopce nece dizati nista, ni ukljuciti monitor... probao sam sa drugom maticnom, ista stvar... sad neznam dali je stvar do graficke ili napajanje nomoze dati dovoljno struje da ju pokrene kako se spada.. ima ko kakvu ideju?
Staro 11.07.2009., 09:05   #9
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
O kojoj grafi se radi? Ispuni opciju Moj komp pa da vidimo koje su komponente u pitanju. Btw. Jesi mijenjao što u konfi od kupnje tog Fortrona 350w, stavio drugu, jaču grafu npr? Moguće je i da je nastao problem sa hlađenjem grafe, skini malo hladnjak dole i provjeri kakvo je stanje s termalnom pastom na GPU, da se nije razlila preko gdje ne treba pa ti to pravi probleme

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2009., 09:22   #10
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

Citiraj:
Autor Doink The Clown Pregled postova
O kojoj grafi se radi? Ispuni opciju Moj komp pa da vidimo koje su komponente u pitanju. Btw. Jesi mijenjao što u konfi od kupnje tog Fortrona 350w, stavio drugu, jaču grafu npr? Moguće je i da je nastao problem sa hlađenjem grafe, skini malo hladnjak dole i provjeri kakvo je stanje s termalnom pastom na GPU, da se nije razlila preko gdje ne treba pa ti to pravi probleme
Evo, ispunio sam moj komp... nisam nista mijenjao, taj fortron je bio od prije u kucistu.. ne vjerujem da je problem sa hlađenjem, jer dok je ono od 3. puta proradilo, temp na grafi je bila normalna... meni se sve cini da je napajanje slabo.. ali zasto je onda ispocetka radilo?!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.07.2009., 09:30   #11
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Ili ovo što clown kaže ili ti se napajanje pregrijalo, pa je frknuo koji kondić na tom railu gdje ti grafička vuče struju, najbolje bi bilo kad bi imao od nekoga posudit napajanje pa probat.
Čisto sumnjam da je grafička pregorjela od nedostatka napona (iako ni to nije nemoguće), ali pokušaj nekog frenda zamolit da ti posudi grafičku na 5 minuta pa probaj i to.
Uglavnom sve se svodi na metodu pokušaja i pogrešaka, nema tu puno pameti.

E da, ajde samo pokušaj malo prstima prodrmat memoriju, neke dfi ploče su znale imat takve čudne bolesti, doduše to sam čuo samo za dfi, i nijednu drugu marku, ali nije naodmet, znači samo lagano memoriju pritisni u utor i malo ju lijevo desno cimni.
Staro 11.07.2009., 09:45   #12
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

Citiraj:
Autor D-I-A-B-L-O Pregled postova
Ili ovo što clown kaže ili ti se napajanje pregrijalo, pa je frknuo koji kondić na tom railu gdje ti grafička vuče struju, najbolje bi bilo kad bi imao od nekoga posudit napajanje pa probat.
Čisto sumnjam da je grafička pregorjela od nedostatka napona (iako ni to nije nemoguće), ali pokušaj nekog frenda zamolit da ti posudi grafičku na 5 minuta pa probaj i to.
Uglavnom sve se svodi na metodu pokušaja i pogrešaka, nema tu puno pameti.

E da, ajde samo pokušaj malo prstima prodrmat memoriju, neke dfi ploče su znale imat takve čudne bolesti, doduše to sam čuo samo za dfi, i nijednu drugu marku, ali nije naodmet, znači samo lagano memoriju pritisni u utor i malo ju lijevo desno cimni.
da, najbolje bi bilo probati posuditi neko jace napajanje,ali nemam sada gdje.. probao sam staviti i drugo ali opet imam slabije aopena na 300w, ista stvar.. ja sam prvo mislio da je maticna, pa sam otisao do frenda koji mi dila te stvari pa je on fleshao bios.. prije toga je stavio svoju grafu, neku bijesnu i ista stvar se događala.. nakon fleshanja se dogodilo to da dok pocne dizati wind, resetira se... onda sam htio stavit druge win ili bar napraviti repair, ali dok dode do toga opet se resetira.. onda je stavio stariji bios, i ploca se vise nije reagirala (ali to je vec druga prica)
potom mi je izvadio identicnu plocu iz svog kompa, sve smo spojili u moj i opet isto... sad cekam da se vrati iz zg, pa da probam ubosti tu grafu u njegov komp posto on ima neko normalno 550w napajanje..
Staro 11.07.2009., 09:55   #13
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Evo, ispunio sam moj komp... nisam nista mijenjao, taj fortron je bio od prije u kucistu.. ne vjerujem da je problem sa hlađenjem, jer dok je ono od 3. puta proradilo, temp na grafi je bila normalna... meni se sve cini da je napajanje slabo.. ali zasto je onda ispocetka radilo?!
Pogledaj moju konfu, and think again

Uglavnom napajanje (ako je ispravno) nebi trebalo biti problem . Jesi li grafu probao na drugom računalu?
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2009., 09:55   #14
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Mislim da nije stvar u tome da je taj Fortron preslab nego mislim da ti PSU krepava, dakle neki kvar na napajanju, probaj ti uštekat tog Aopena za prvu ruku pa ga kresni s tim
@Baja 001 - probao je stavit drugu grafu i opet ista pašta.

Staro 11.07.2009., 09:58   #15
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

Citiraj:
Mislim da nije stvar u tome da je taj Fortron preslab nego mislim da ti PSU krepava, dakle neki kvar na napajanju, probaj ti uštekat tog Aopena za prvu ruku pa ga kresni s tim
@Baja 001 - probao je stavit drugu grafu i opet ista pašta.
sad je aopen gore, ista stvar... ostavio sam smo grafu i hdd i nista..
Staro 11.07.2009., 10:02   #16
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Dakle ostaje nam još pokvar na memoriji i pregrijavanje proca, memtest provrti malo just in case a da ti se cpu pregrijava to bi vjerojatno već i sam skužio

Staro 11.07.2009., 10:06   #17
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

Citiraj:
Dakle ostaje nam još pokvar na memoriji i pregrijavanje proca, memtest provrti malo just in case a da ti se cpu pregrijava to bi vjerojatno već i sam skužio
da, sve je to lijepo, ali kako da ja napravim memtest, kad nemogu doci do biosa
Staro 11.07.2009., 10:08   #18
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Citiraj:
da, sve je to lijepo, ali kako da ja napravim memtest, kad nemogu doci do biosa
Ubaciš RAM u drugi komp i ako se i na njemu ruši možda ti memtest i neće biti potreban Btw. pa kako ste to flashali bios na ploči pa je postala potpuno mrtva? Mislim da ti je sad prioritet to srediti. Clear cmos ne pomaže?

Staro 11.07.2009., 10:43   #19
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

Citiraj:
Ubaciš RAM u drugi komp i ako se i na njemu ruši možda ti memtest i neće biti potreban Btw. pa kako ste to flashali bios na ploči pa je postala potpuno mrtva? Mislim da ti je sad prioritet to srediti. Clear cmos ne pomaže?
nemogu na drugi komp ubaciti, jer ovaj na kojem pišem ima ddr1..
sto se tice flashanja, neznam, prvo je stavio noviji, pa nije radilo, pa je stavio stariji, al dosta stariji pa sada uopce ne radi..
neznam vise, idem na kavu da se saberem
Staro 11.07.2009., 21:42   #20
balki
Premium
Moj komp

balki's Avatar

evo, ako koga zanima, nakon sto sam isprobao maticnu, graficku, napajanje rame, hdd; problem je radila zadnja stvar na koju bi pomislio.. procesor..
stavio drugi i radi bez problema... ja sam inace mislio da procesor ili radi ili ne radi, ali da moze ovako malo da malo ne nisam znao..
Staro 12.07.2009., 18:38   #21
Doink the Clown
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Proc??? Hmmm, stvarno čudno da procesor rikne, nije bio clockan ni ništa? Vjerojatno si ga probao ubacit na drugu matičnu i? Mrtvo sve ili se diže komp pa se sruši kao ranije, kakva mu je temp? U svakom slučaju rikavela proca, i to još C2D E8400???
Možda si prvi u zemlji da ti se to dogodilo, garanciju nadam se imaš

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke