Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2009., 11:01   #1
TichbrA
Premium
Moj komp

TichbrA's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
WLAN(signal dobar internet spor)?!

Pozdrav svima, evo ispričavam se ako je negdje već dano rješenje za ovakav problem, tražio sam na forumu ali nisam ništa našao!

Znači imam Thompsona od T-coma i u stolnom računalu D-linkov adapter(PCI karticu)!

Namjestio sam postavke na Thomponu za WLAN kako je objašnjeno u onoj knjižici koja dođe s njim i na kompu isto!

Komp odma prepozna mrežu i signal nikad ne pada ispod 60% ali internet ne radi dobro, ustvari malo radi dobro pa se naglo uspori i tak naizmjence!? Nema virusa jer su Windowsi friški, firewallovi su ugašeni, probao sam sa enkripcijom i bez, ista stvar! Pretpostavljam da je stvar u nekoj opciji koju nisam uključio ili isključio ali ima ih previše pa sam zapeo?!

Ako neko ima kakav dobar savjet bio bih zahvalan!
TichbrA je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2009., 17:42   #2
ElessarOne
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Pozdrav
ja imam slican problem, meni radi wireless ali ko da dolazi do pucanja veze izmedju routera i kompa. sve super radi i onda kao da se na sekundu prekine veza i opet uspostavi, pa mi tako recimo kada igram odjednom ping skoci full visoko i zasteka mi slika na sekundu i onda nastavi normalno. to se desava svakih min do dvije.
imam thompsonov router (onaj kaj se dobije sa max tv-om) i usb wireless d link air plus G DWL-G112.
signal mi je na 4 crtice od 5...i dijeli me jedan zid od routera.....zracnom linijom 3m.
pa ako neko ima kakvu ideju bio bih zahvalan na pomoci
ElessarOne je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.02.2009., 17:48   #3
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Oboje probajte staviti routere na 11M transfer odnosno B standard, 802.11b ili B mode ne znam kak imaju to Thompsoni sredjeno.

No obavezno isprobajte s drugim stickovima ( nije prvi put da čujem / sam imao iskustva s Dlinkovim jeftinjava robom i čestim simptomima ping spikeova. )
Juggernaut je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2009., 20:44   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
ne znam kak imaju to Thompsoni sredjeno.
Configuration
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2009., 21:27   #5
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor ElessarOne Pregled postova
Pozdrav
ja imam slican problem, meni radi wireless ali ko da dolazi do pucanja veze izmedju routera i kompa. sve super radi i onda kao da se na sekundu prekine veza i opet uspostavi, pa mi tako recimo kada igram odjednom ping skoci full visoko i zasteka mi slika na sekundu i onda nastavi normalno. to se desava svakih min do dvije.
imam thompsonov router (onaj kaj se dobije sa max tv-om)
Takvih sam i ja imo problema sa Canyon wireless karticom, promjenio koliko sam drivera mogo nać na netu, mijenjo kanal wirelessa, stavljo na b standard, sa drugom karticom iz drugog kompa sve radilo super, i onda mi dopizdilo i provuko kabal.

Možda ti taj dlink nevalja, ili probaj druge drivere.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2009., 21:36   #6
TichbrA
Premium
Moj komp

TichbrA's Avatar

Za mene nije radilo ni na B standardu!?

Upravo sam napravio mali tanjur ko od satelitske antene(koristio sam alu foliju) nataknuo na antenu od WLAN adaptera i stvar za sad RADI
Staro 08.02.2009., 21:37   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ti spikovi su rezultat glupo programiranog wireless zero configuration servisa. Isti na disable i konfigurirati karticu samo njezinim softverom i sve ce biti ok.
@TichbrA
nisam dugo imao dlink kartice no prije 60% u njima nije znacilo bas super signal. Zapravo sve ispod 70 je meni bilo neupotrebljivo. Na tvom mjestu poslusao bi Juggernaut, b ti nece brzinom utjecati na net (osim ako bas nisi uzeo 16mbita liniju ) a puno bolje se ponasa u situacijama kada je signal slabiji.
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2009., 11:56   #8
ElessarOne
Registered User

A kak da prebacim na taj b standard?
Ma provuko bi ja zicu al fakat bi mi bilo jako nezgrapno, kabel bi mi se vuko po pola kuce....
a ja sam takodjer mislio da je taj d link smece al ne znam koji drugi usb da probam? ili je mozda wireless kartica bolja od usba????

samo da vas pitam jos...mozda da prebacim na frekvenciju neku drugu?
Staro 09.02.2009., 18:45   #9
TichbrA
Premium
Moj komp

TichbrA's Avatar

Na B prebaciš u postavkama routera, a kako doći do njih ti je objašnjeno u knjižici s uputstvima koje si dobio s routerom!
Staro 11.02.2009., 21:56   #10
ElessarOne
Registered User

skuzio sam da mi je vec namjesteno na taj standard b, tako da nije u tome stvar....
a jel mislis da bi mi wlan kartica imala bolji signal od usba????
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2009., 16:54   #11
TichbrA
Premium
Moj komp

TichbrA's Avatar

Mislim da tebe nešto drugo mući, jer bi na toj udaljenosti(3 m) moralo raditi kaj god da uštekaš!?
Staro 17.02.2009., 14:37   #12
ElessarOne
Registered User

Ha ocito....
mislim sto je je, veza sigurno puca izmedju routera i pc-a.
zvao sam t com i pitao dal oni vide neki prekid veze i vele da je kod njih sve ok, tj da je router spojen na net cijelo vrijeme...

ah ko ce ga znati, najradje bi provuko zicu al ce mi onda po pola kuce se vuci, a busenje rupe u zidu zbog neta mi nije opcija...
Staro 07.03.2009., 18:46   #13
ElessarOne
Registered User

Evo opet ja.....kupio sam pci wireless karticu i radilo je normalno tjedan dana i onda je opet pocelo zajebavat, znaci na sekundu ko da pukne signal.....ping u igrama skoci ili se downloadanje zaustavi.
skinuo sam nove drivere...
kartica je edimax ew7218G i ima zica iz kartice koja ide do antene koja je na stolu....
da nije stvar u routeru?
Staro 04.07.2009., 15:54   #14
Fila339
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
internet mi je spor

Bok svima.

Imam problem s interneton. Imam širokopojasni MAX ADSL od 2Mb/s. Sa modemom je brzina u redu, ali imam problem s wirelessom. Prije sam imao D-link koji sad odmah kupio s modem i radio je kako treba i brzina je bila normalna, ali se potrgao. Sad sam kupio Air Live WL-1600USB i najveća brzina kod skidanja mi je 14.6 kb/s, a sa D-linkom je bila i do 240kb/s.
Signal nije problem jer s novim wirelessom je još bolji signal, ali je užasno spor. kako da ubrzam skidanje i otvaranje stranica?
Fila339 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno