Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.06.2009., 01:12   #1
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Dopuštenje programu da čita stalno podatke sa memorijske kartice - Nokia 6233 i S40v3

Pozdrav,

nedavno si stavio program Trekbuddy program na svoju Nokiu 6233 (S40 3rd edition softver, nije symbian), tako da barem imam kakvu-takvu kartu HR (bez GPS modula).
No problem je što prilikom paljenja programa i učitavanja/mijenjanja mapa, za svaki fajl koji mora učitati sa micro SD kartice, ono mene pita jel to smije napraviti. Pod opcijama programa i "dopuštenjima" istog programa (čitanje podataka sa mem. kartice), zacrnjeno je ona opcija "Uvijek dopusti" već mi je omogućeno samo "Pitaj svaki puta" ili "Nije dopušteno" (potonje ne dolazi u obzir inače program ne radi).

Je li mogu ikako ("posebnim" formatiranjem kartice ili nekom drugom magijom tipa preko Nokia PC Suita), omogućiti opciju "Uvijek dopušteno". U početku nije nerviralo, ali 20 put da me samo prilikom paljenja programa moram stisnut tipku Da, malo me učinilo napetim. Ili to ovisi o samom programu ? Mada, bilo bi glupo da je tako program napravljen. Vjerojatno sami softver od Nokie onemogućava programu te postavke.
Staro 20.06.2009., 15:33   #2
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Kaj, nema mi pomoći, a ?
Oglas

Oglas
Staro 20.06.2009., 15:42   #3
nathan.fake
Premium

Datum registracije: Jul 2008
sad sam upogonio svoju staru 6288... pa cu te po njoj vodit... mislim da je i na 6233 isti postupak... isti je soft...

oznaci taj prog iz "Kolekcije" i onda odaberi "Opcije" (to ljeva soft tipka) onda tamo imas "Pristup aplikaciji" pa "Pristup podatcima" i tamo za sve odaberes "Uvijek dopusteno"

lp

edit:

sory stari... nisam uopce vidio/cito da si to vec probo... al da ti je zasivljeno

neznam onda...
nathan.fake je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2009., 18:09   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Našao rješenje. Hvala Vader-u sa Cafemobila. Bila je tamo slična tema

Nije ništa komplicirano, samo se trebaju pratiti upute i sa HEX editorom promijeniti jednu vrijednost.
Uglavnom, link niže sve objašnjava:
Remove java application Read and Write prompt on Nokia S40v3 phones
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno