Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.06.2009., 22:37   #1
matman
Premium

Datum registracije: Nov 2007
fotić do 2500kn

Pozdrav ljudi, trebal bi preporuku, uvjeti:

1.Canon, Nikon ili Olympus

2. Širokokutni objektiv

Na kaj sam ja naišel tražeći: http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=19380

Pa vas molim vaše mišljenje (o njemu ili nekoj vašoj preporuci)
matman je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2009., 22:48   #2
DanielDJ
Premium
Moj komp

DanielDJ's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Olympus SP-565UZ
ili ak si spreman dati 200kn više Olympus SP-590UZ

Širokokutni konverter WCON-07F
Širokokutni konverter WCON07
(ali nisam siguran da su objektivi za te modele fotoaparata)
DanielDJ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.06.2009., 23:05   #3
matman
Premium

bome, ovaj Olympus super "zvuči" čak je i garancija duža, a i objektiv je bolji. Jedino blic nema, mada ne mogu procjenit kolko je to nedostatak.

Zadnje izmijenjeno od: matman. 10.06.2009. u 23:17.
Staro 11.06.2009., 03:38   #4
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
svaki fotic ima blic.... tak i ovaj olympus (sakriven je, ali se izvuce)

Neznam zakaj nisi uvrstio i Lumix (apsolutno nista manje kvalitetan brand) ..... Npr model TZ7 => 25mm kut (ali i dodje 2800kn)

Citao sam jedno 300 sati o aparatima, i kupio nakraju lumixa(nesto slicno ovom tz7), koji daje poprilicno ljepse slike od jednog canona g10 cijene 4000kn, iz iskustva govoreci
sh0kre je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2009., 15:17   #5
matman
Premium

Lumix je moj izbor još od modela FZ08, ali ovo je za curu, pa neću da ju nagovaram na nešto, a posle mi zamjeri.

Tak da kad ću ja kupovat, ako sve ovak ostane, neki Lumix će past
Staro 11.06.2009., 16:16   #6
DanielDJ
Premium
Moj komp

DanielDJ's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor kontroler Pregled postova
bome, ovaj Olympus super "zvuči" čak je i garancija duža, a i objektiv je bolji. Jedino blic nema, mada ne mogu procjenit kolko je to nedostatak.
SP-565
SP-590
DanielDJ je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2009., 16:29   #7
matman
Premium

Citiraj:
Autor DanielDJ Pregled postova
Ma znam, a reko mi je i šokre. Malo sam ja zabrijo.

Uglavnom hvala ti, izgleda da će bit ovaj 590. Pa ako ima neko nekakve želje kaj se tiće "testiranja". Samo mi morate objasnit kaj i kak jer nisam si baš na ti s fotićima (nikad se nisam zanimal). Ali mi se ćini da bi ovo ljeto moglo biti drugačije
Staro 11.06.2009., 20:25   #8
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Posto je za curu, mozda bi joj vise odgovarao neki manji, fotic
najbolje da odete u hg spot (najvise izlozenih aparata) pa uzivo isprobate, jer je ovaj olympus dosta velik, pa da se ne zahebete

Ako mogu procjeniti, mislim da bi bili / bila najzadovoljnija sa onim kojeg si i sam prvog naveo, tj. Canon SX200 .... (on mi je bio u najuzem krugu kod odabira) 28mm, 12x zoom, HD video manualne kontrole, mal i lijep, 3.0inch ekran (ovo sto sam boldao su neke od prednosti naspram olympusa)..... Moja topla preporuka

Jedina prednost SP 590 koliko ja vidim je jaci zoom.... a mislim da ti vise od 12 stvarno ne treba....
Uglavnom, morat ces odvagnut sto vam je bitnije
Staro 16.06.2009., 20:26   #9
matman
Premium

Evo, na kraju je ipak srebrni Lumix kupljen Olympus je bio prevelik a Canon nije bio ni na lageru ni "lijep".

Još jednom hvala, a sad, ako neko ima kakve vodiće, općenito za fotografiju, ali i za brdo ovih opcija, i šta koje znače (npr tri vrste macroa koje nudi, a neznam razliku) itd.
Bio bih vam zahvalan. (Imam doma neku staru knjigu o fotografiji, i mislim ju malo konzultirat kad ispiti prođu, ali sigurno ne pokriva ovaj tehnički dio sa brdom opcija, pošto je iz osamdesetih)
Staro 16.06.2009., 20:48   #10
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

cestitam! samo nisi rekao koji lumix, jer to kaj je srebrni ne govori puno (al mislim da znam na koji mislis)

mozda je najbitnije nauciti koristit se sa brzinom ekspozicije i kontrolirat otvor blende.... Tj aperture priority i shutter speed priority.... Na foticu okrenes na M (manual mod)
Tu se igraj sa brojkama, i skuzit ces da u zatvorenim mracnijim prostorima isl. ti taj Shutter speed mora biti sto nizi, iz ruke mozes slikat do cca 1/8 sekunde, sve sporije i slike ce ti biti zmuljane, osim ako nemas kameno mirnu ruku.... Aperture isto tako, u mracnim prostorima(ili po noci) na sto manji broj, u tvom slucaju vjerojatno ide do f2.8 ..... "ISO" isto tako odlucuje o svjetlini, ali sto je on veci to ce i slika biti zrnatija, ne preporucam ici preko 400 .... Izdvoji si neko vrijeme pa te 3 stvari probaj skuzit i ukomponirat.... Rezultat ce ti biti puno bolji nego da samo stavis na auto mod.... Pod macro vjerojatno mislis na normal macro i super macro ili tako nekako, potonji znaci da se mozes do objekta slikanja priblizit na samo 1cm .... onda imas mf macro.... tj. da sam fokusiras kako zelis .....
Ma najbolje ti je procitat knjizicu, dok se kupi napredniji fotic to stvarno nije sramota nego potreba!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2009., 21:04   #11
matman
Premium

Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
cestitam! samo nisi rekao koji lumix, jer to kaj je srebrni ne govori puno (al mislim da znam na koji mislis)

mozda je najbitnije nauciti koristit se sa brzinom ekspozicije i kontrolirat otvor blende.... Tj aperture priority i shutter speed priority.... Na foticu okrenes na M (manual mod)
Tu se igraj sa brojkama, i skuzit ces da u zatvorenim mracnijim prostorima isl. ti taj Shutter speed mora biti sto nizi, iz ruke mozes slikat do cca 1/8 sekunde, sve sporije i slike ce ti biti zmuljane, osim ako nemas kameno mirnu ruku.... Aperture isto tako, u mracnim prostorima(ili po noci) na sto manji broj, u tvom slucaju vjerojatno ide do f2.8 ..... "ISO" isto tako odlucuje o svjetlini, ali sto je on veci to ce i slika biti zrnatija, ne preporucam ici preko 400 .... Izdvoji si neko vrijeme pa te 3 stvari probaj skuzit i ukomponirat.... Rezultat ce ti biti puno bolji nego da samo stavis na auto mod.... Pod macro vjerojatno mislis na normal macro i super macro ili tako nekako, potonji znaci da se mozes do objekta slikanja priblizit na samo 1cm .... onda imas mf macro.... tj. da sam fokusiras kako zelis .....
Ma najbolje ti je procitat knjizicu, dok se kupi napredniji fotic to stvarno nije sramota nego potreba!
tnx
tz7
Staro 16.06.2009., 21:18   #12
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

zato sam i stao sa raspisivanjem nema manualni mod pa ono o cem sam pricao "pada u vodu"

Tako da su ti stvari dosta jednostavne, tj, nemas kaj puno ucit, sto i nije nuzno lose al za ono kaj ti nije jasno svakako baci pogled u manual
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno