Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.06.2009., 17:27   #1
jaomeni
Registered User

Datum registracije: Jun 2009
Pregrijavanje laptopa

Bok svima ! Imam jedan problem sa laptopom , dakle upalim ga i igram 20 minuta i ugasi se i jako se zagrijava. dal postoji koja mogućnost da se smanje temperature laptopa ako ima neki nacin molim vas pomozite! Hvala.
jaomeni je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2009., 17:40   #2
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Vjerovatno ga vec dugo (ili mozda nikako) nisi otvara da bi cistia ventilator koji je pun prasine.

To ti nije komplicirano i imas upute na netu kako se rastavi svaki laptop ali je problem ako je pod garancijom. U tom slucaju ti se bolje raspitat u servisu i to u nekom u kojem ti to nece naplatit jer ima nekih koji ce ti to naplatit bez obzira sta je pod garancijom (jer ce rec da garancija to ne pokriva).

Ako ne nadjes nijedan servis koji to nece napravit besplatno (a laptop je pod garancijom) onda reci da imas problema i da ti se gasi laptop i onda ce ga morat rastavit i ocistit a ti to neces trebat platit.

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.06.2009., 17:47   #3
jaomeni
Registered User

Danas sam ga vec otvorio i ocistio malo prasine sta je bilo a neznam u cem je stvar jel mozda zbog drivera jer sam jucer instalirao nove drivere i od tad mi se gasi udem u igricu igram ju najvise 10min i ugasi se tj pregrije se....
Staro 13.06.2009., 17:52   #4
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
koji laptop i kakve igre igras...najvjerojatnije se zbog graficke resetira,probaj vidjeti da ocistis i procesor ako se prasine nakupio...
imas na netu dosta dobro rijesenih hladjenja za laptope,prosurfaj malo
Staro 13.06.2009., 17:55   #5
jaomeni
Registered User

Asus x50gl igram call of duty 2 mp vec duze vremena i nije bilo problema a prasinu sam ocstio ono malo sto je bilo znaci nije do prasine ako ima neko drugo rjesenje reci slobodno =D
Staro 13.06.2009., 17:58   #6
jaomeni
Registered User

Asus x50gl igram call of duty mp vec duze vremena i nije bilo problema, a danas sma cistio prasinu koje skoro nije ni bilo tako da u prasini nije problem ...
Staro 13.06.2009., 19:27   #7
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor jaomeni Pregled postova
Asus x50gl igram call of duty mp vec duze vremena i nije bilo problema, a danas sma cistio prasinu koje skoro nije ni bilo tako da u prasini nije problem ...
Ako je pod garancijom i previše se grije, odnesi ga na servis. Treba to sve rastaviti i detaljno sve počistit.
Ako i nije do prašine koja se nakupila, opet ti je prvi izbor servis.
Odneseš ga njima i briga te.. Bolje nego sam otvarati i prčkati po lapu koji ima garanciju..
  Reply With Quote
Staro 13.06.2009., 19:55   #8
baksadj
Registered User
Moj komp

ista stvar na istom modelu. f5rl samo radi ok na min postavkama
baksadj je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2009., 23:22   #9
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
meni se isto pregrijavao laptop i napravih 2 stvari... pocistio prasinu sa grilla hladnjaka i ZAMIJENIO TERMALNU PASTU na VGA I CPU... odonda radi i do 20 stupnjeva hladnije...

a sto se tice jamstva, prasinu ti to ionak ne pokriva... *ebga, ak radis sa laptopom u pilani, nebus svakih mjesec dana furao lap na servis u jamstvu... prasina nije pokrivena jamstvom... isto ko da radis u prostoru s ogromnom vlagom... nece biti tragova polijevanja ali ce kontakti oksidirati... i to je tak jednostavno...
perich je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2009., 14:39   #10
jaomeni
Registered User

Ja imam graficku nvidia i vidio sam na bugu da kazu da je default 25% okretaja hladnjaka ,a u RivaTuner mozes podic do 100% pa ako se netko zna sa tim sluziti nek mi se javi plsss. Hvala svima!!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.06.2009., 20:21   #11
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor perich Pregled postova
a sto se tice jamstva, prasinu ti to ionak ne pokriva... *ebga, ak radis sa laptopom u pilani, nebus svakih mjesec dana furao lap na servis u jamstvu... prasina nije pokrivena jamstvom... isto ko da radis u prostoru s ogromnom vlagom... nece biti tragova polijevanja ali ce kontakti oksidirati... i to je tak jednostavno...
Ali kod dosta laptopa sam vidio one naljepnice ispod poklopca.. Kao, gubi se jamstvo ako su potrgane, tj. ako si otvarao lap i prčkao po njemu!

I kako to prašina nije pokrivena jamstvom, kad uzrokuje pregrijavanje i gašenje laptopa? Odneseš im laptop na servis i kažeš da se gasi i pregrijava.. Pa nek ga poprave kako god znaju.. Ako su pametni očistit će ga, ako nisu dat će ti novi.

Reply With Quote
Staro 14.06.2009., 22:19   #12
jaomeni
Registered User

ma vidio sam tu najlepnicu i ostala je na mjestu tako da je servis jos uvijek dostupan =D, a ako neko mozda nade neki dobar ventilator tu u zagrebu pa da mi samo da link =D ja sam vec gledao u vemilu i hg spotu ali nemaju :S pa ako nadete nesto samo link posaljite Hvala svima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno