Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.06.2009., 00:14   #1
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Windows 7 + Realtek onboard zvučna

dakle.........

znam da je w7 jos sustav u testiranju, znam da driveri koji dolaze za sve sto se ne instalira sa generickim driverima su beta driveri i driveri najcesce za vistu i pojma nemam sta. i znam da postoji bas tema za w7 na softverskom dijelu, ali namjerno ova tema koja bi trebala (nadam se) pomoci svima koji su naisli na problem.

nego, build windowsa je 7100, i odraden je update. i sve je proradilo iz prve osim hdmi-a od graficke (rijeseno sa driverima), ali nikako dobiti zvuk sa integriane relatekove zvucne. cisto da napisem, radi se o gigabyte ga-p35-ds3l, koja ima ALC888 cip na sebi. i, skinem drivere sa realtekovih stranica koji su bas za w7, i instalira se zvucna sto se i vidi na sljedecim slikama:

i kada se klikne na Play ikonu (slika 2), normalno zvucna daje zvuk od testiranja od realteka. isto je i na slici 1, desni klik misa, test - takoder daje zvuk testiranja. no bilo koji drugi zvukovi, zvukovi samih windowsa (error i slicno), bilo koji player sa bilo kojim sadrzajem - nikakav izlaz na same zvucnike. pa me zanima ako ima ljudi (a vjerujem da ima jer je P35 podosta rasprostranjem chipset), kako su i jesu li uopce kako namjestavali zvuk na W7. ako im sve radi 5/5, koji build i 32 ili 64bitna verzija? zaista vise nemam ideje, probano je masa drivera, napravio sam vec 5 puta instalaciju cijelog sistema (jer sam pokusavao i live 5,1 osposobiti, ali isto banana).
e da, ovo na trecoj slici je upravo live 5,1, koju sam skoro pa uspio instalirati. ali driveri ne prolaze skroz, zato je disableana. ne kolju se driveri od nje i onboard, maknuto je sve od kX drivera .

ako tko ima kakvu ideju, bilo sta, slobodno predlozite. probavanje drugog builda zasada nisam u mogucnosti, jer ga nemam, a nisam niti lud skidati ako mi zvuk ne radi. a ako se nista ne uspije, cini mi se da slijedi vracanje na XP na kojem sve radi.........

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2009., 19:01   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

posto nitko nema nikakvu ideju, a ja vec peti dan bez ikakve normalne muzike i opcenito zvukova, za 5 minuta ide format i XP nazad na sistem. bilo je jako lijepo se druziti sa W7, ali ja ovako bez zvuka vise ne mogu ........

tako da moderi mogu slodobno ili zakljucati ili obrisati temu, kad nema nikakve svrhe.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.06.2009., 19:13   #3
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Da ti nije postavljen pod defaultom zvuk preko graficke a ne preko maticne, probaj stavit drivere od xp na win7 za realtekovu zvucnu jer je meni ta kombinacija bila najbolja
Gx25 je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2009., 19:20   #4
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Kod mene na asus p5k-e je mislim isti cip radi sve najnormalnije i analogno i digitalno.
Staro 15.06.2009., 20:20   #5
GameOne
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Dragi moj Burko...
Imao sam istu matičnu sa istim problemom i pogodi što? Nisam riješio problem zvuka, nego sva sreća imao sam nekakvu najobičniju zvučnu karticu koju sam stavio da bi imao zvuk. Da samo znaš koliko sam drivera i kombinacija isprobao, al badava... Stoga il' se vrati na XP ili uzmi nekakvu zvučnu za 50ak kn...
Pozdrav
GameOne je offline   Reply With Quote
Staro 15.06.2009., 20:35   #6
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

evo ga. 1h i 20 min mi je trebalo za format, instal xp-a, instal svih drivera (ajme veselja kad sam cuo tu-li-lu-li od xp-a na startu), svi programi su instalirani (cak skinuo i 9,5 drivere za ati, imao 9,4), i obavljen update nod-a. mislim, nije uopce tlaka instalirat sistem ponovo, istina, jos me igre cekaju, ali nije niti to dugo (deamon majka, sa harda sve image-i).

@dobri1
vidis sliku broj 1, kako nije default izlaz od realteka? mislim, ja nisam znao kako drugacije izabrati, ako sam negdje zeznuo.
a driveri su probani i sa ploce (za xp, jel), i neki modani za realtek, i za vistu, i za w7. i svaki je jednako odradivao, na test daje zvuk, i nista vise.

@Ubleha
drago mi je da kod tebe radi, zaista, jer sam namjeravao ostati na W7. ali kod mene nije htjelo nikako, mater mu.........

@GameOne
drago mi je i ovo sto citam. jer nisam jedini kvragu, vec sam se zabrinuo da mi je nesto polucrklo na ploci. sto se tice zvucne, imam ja sada SB live 5.1 koja radi na xp-u ko zmaj, ali naravski, na w7 su izbacili podrsku za nju jer je vec stara. imam jos negdje c-mediu, nju mi se nije dalo niti ju hocu u kompu, jer to ne vrijedi dva pelina. ne znam, kasnije kad izade koji noviji build opet probam, tak svejedno sveukupno traje sve manje od 1,5 h.

uglavnom, dosli smo do zakljucka da se Gigabyte GA-P35-DS3L i Windows 7 ne vole, sto se tice integrirane zvucne. tj, barem za sada, jos ima vremena za popravke..........

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno