Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.06.2009., 22:25   #1
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Exclamation Trebam neki servis za Philips...

Dakle, imam 2 problematična komada tehnike koje bi trebalo popraviti pod svaku cijenu. Proizvođač je naveden u naslovu teme.

Prvi problem je linija (stara najmanje 10 godina) čiji CD player u potpunosti odbija suradnju. Kakav god CD stavim, proketi stroj tvrdi da unutra nema ničega. Budući da je ta linija dozlaboga teška ,a ja nemam prijevoz, poželjan bi bio neki servis u razumnoj blizini. Ja stanujem na području Trnja, blizu Filozofskog faksa.

Drugi gorući problem kojeg želim riješiti predstavlja VCR (kupljen oko 2001.) u kojem je zapela kazeta, tj. vjerujem da je nešto crknulo u tom mehanizmu za izbacivanje. Probao sam standardnu proceduru koja se sastoji u isključivanju iz struje i ponovnom uključivanju dok držim stop/eject gumb. Tada se nakratko oglasio onaj motor za izbacivanje, kazeta se neznatno pomaknula, indikator za kazetu se ugasio i to je sve. Nula bodova, no VCR se barem može uključiti i normalno radi. Suprotna metoda dala je još gore rezultate - kada otvorim vrata i lagano poguram / pritisnem kazetu prema unutra onda na zaslonu uredno zasvijetli indikator koji pokazuje da je kazeta spremna, ali VCR uopće ne reagira bez obzira koju tipku pritisnem (ne želi se uključiti).

Da skratim priču, trebam neki servis koji je u stanju popraviti taj VCR. Nositi ću ga bilo kamo (samo da je u Zagrebu). Cijena isto nije toliko bitna, premda vjerujem da će me oderati...

I da, do kraja života bojkotiram Philipsove stvari. Najveća fora je što su linija i VCR malo korišteni, te su cijelo vrijeme bili u prostoru bez dima / vlage / prašine, no ipak su se pokvarili iz čista mira. Najradije bih poslao Philipsu mail i rekao im da proizvode najveće smeće od tehnike u poznatom svemiru, ali to neće ništa promijeniti...

Bilo kakvi (pametni) savjeti su i više nego dobrodošli...
Staro 05.06.2009., 01:19   #2
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
Dakle, imam 2 problematična komada tehnike koje bi trebalo popraviti pod svaku cijenu. Proizvođač je naveden u naslovu teme.
Generalno govoreci za Philips Renoprom,(Zdravko) korektna ekipa. No specijalizacijom najbolji za najbolje...

Citiraj:
Prvi problem je linija (stara najmanje 10 godina) čiji CD player u potpunosti odbija suradnju. Kakav god CD stavim, proketi stroj tvrdi da unutra nema ničega.
Mozda je tek to do ciscenja leche za sto ce ovo biti dostatno. Za 10 godina koristenja, nista neobicno. Vrlo bezbolno za provjeriti. Bez pritiskanja, samo lagano predjes i povuces oku nevidljivu prasinu.

Citiraj:
Budući da je ta linija dozlaboga teška ,a ja nemam prijevoz, poželjan bi bio neki servis u razumnoj blizini. Ja stanujem na području Trnja, blizu Filozofskog faksa.
Za transport ili nesto vece, nije to neka velika nauka. Pogledaj nablizi servis u svom susjedstvu.

Citiraj:
Drugi gorući problem kojeg želim riješiti predstavlja VCR (kupljen oko 2001.) u kojem je zapela kazeta, tj. vjerujem da je nešto crknulo u tom mehanizmu za izbacivanje. Probao sam standardnu proceduru koja se sastoji u isključivanju iz struje i ponovnom uključivanju dok držim stop/eject gumb. Tada se nakratko oglasio onaj motor za izbacivanje
Premalo podataka, ali vrlo jednostavno za vaditi. Doduse, ako neznas sto radis onda ocigledno i nije. Odnesi Vladi (Branimirova 47, 01/462-0073) jedan od zadnja dva zivuca servisera koja se uopce zele baviti ozbiljno tom tematikom. Drugi u penziji, jedini koji moze izraditi novi dio za transport. Ali tebi to nece biti potrebno. Za Video uglavnom Branimirova i nece te oderati.
Visage je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2009., 20:14   #3
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
OK, hvala ti za iscrpan odgovor. Javit ću se tome čovjeku u Branimirovoj jer sumnjam da bi išta uspio riješiti preko uobičajenih kanala...

Što se tiče čišćenja leće na onom vražjem CD playeru, ipak se ne usudim otvarati cijelu tu kutiju i petljati sa stvarima koje ne razumijem. Dati ću to na servis kada se ukaže prilika. Glavno da uspijem pridobiti onog čovjeka za video.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno