|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Frekvencija CPU-a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Iskljuci cool and quiet ili na intelu EIST, iskljucuje se u biosu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hoće li time temperatura cpu se povećati i da li je sigurno da to isključim u biosu. cpu ima box cooler. sad gledam temperatura sa real temp 3.0 prosjek je od 55-60 C°, po zimi je bila od 40-55 C°pri normalnom radu. sad ne znam zašto se povisila, možda zbog srmdanog windowsa na kojem imam dosta toga ili zbog vanjske temperature. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Temperatura ce ti se povecat. A i sad ti je vec dosta visoka. Ako ti nije bitno da ti je proc stalno na istom taktu ostavi te stvari ukljucene. Stede energiju i manje ti se proc grije. A i ovako razmisli o nekom boljem protoku zraka kroz kuciste ili o nekom boljem cooleru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
EIST ti smanjuje množitelj i napon na minimum isljučenjem toga temperature će se povećati sitno/vanjska temp tj temp sobe u kojoj se računalo nalazi je GLAVNI factor povećanja temp. pod normalni rad smatraš System idle proces 95~98% iliti zauzeče proca 3~10% 55-60c je malo previše. ako sam na dobrom putu onda ti je load preko 90c ŠTO nikako nije ugodno za tvoj cpu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Samo ti ugasi EIST i C1E u BIOS-u i nafrlji djubre nek radi koliko je deklariran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
problem je što mene ne zeza protok zraka, kučište i 6 coolera, valjda je to dovoljno, riječ je o http://www.thermaltake.com/product/C.../va8000bws.asp. koji cooler da uzmem, a da nije 300-500, to bi znao i sam uzet, recimo ovaj . windows vista je nakrcana svačim, nisam rušio oko 6. mjeseci. možda se nakupilo prašine, a možda je termo pasta otišla, a tlaka mi je to ponovno čistiti. znam što je idlle, a što load. konstantno je oko 55-60 C°, dok je naravno u loadu i veća. u biosu vrtnja ventilatora naštimana automatski. što mi je raditi po pitanju toga, jednostavno kad god sam pokušavao snižavat temp cpu-a, još od pentium 4 nisam imao nekog uspjeha, pogotovo još sad kako je zatoplilo. pasta s kojom sam mazo cpu je bila stara oko 2 godine, to su ono ostaci, riječ je o artic silver i ceramice, tako nešto je bilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Kod mene je to stalno ukljuceno zbog cinjenice da mi visa temp proca svako malo potjerava PWM vent na thermalrightu. Iako suptilno zvuci kao motorka koja trokira. ![]() EDIT: Ukljuci task manager i pogledaj koliko ti je zauzece procesora. Mozda neki program u pozadini tjera proc na 80% zauzeta pa ti se jace grije. Kod mene je pred par dana slabi signal kod dvbdream-a natjerao da je dvbdream kurio 70% proca sto sam odmah skuzio po pojacanoj vrtnji venta na hladnjaku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Nije najbucniji, al cuje se. Gora stvar je sto stock cooler nije najbolje rjesenja za hladit konstantno opterecen proc. Ili overclockan proc. Imas topic za intelove cpu coolere pa nek ti daju preporuku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
evo slika task managera, gdje se vidi da procesor u prosjeku ne ide više od 50%, ma ni tolko, ali ajd, a tempa je kao što se vidi u trayu velika. box cooler iako mi je radio na maximumu nije dobro hladio isti klinac bio. edit : pa dobro iako frenkvencija je 2.33, ona se po potrebi povečava na 2.5 GHz, ili ona uvijek radi na 2.33 GHz. to me zanima |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
dobro pa to je prihvatljivo, ja sam mislio da je cpu konstantno limitiran na 2.33Ghz. isključio sam EIST i C1E u BIOS-u i nije se temperatura nešto baš povećala. što se temperature tiče ne znam što bi tu napravio. (evo slika task managera, gdje se vidi da procesor u prosjeku ne ide više od 50%, ma ni tolko, ali ajd, a tempa je kao što se vidi u trayu velika. box cooler iako mi je radio na maximumu nije dobro hladio isti klinac bio.) planirao sam rušiti windowse uskoro, pa možda to pomogne, a prvo ću probat otvorit kučište te počistiti prašinu, možda stavim novu pastu, ali ne znam koju. može preporuka ili mu pasta ni ne treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Imas artic-ove paste koje su medu najboljim, mislim da je artic silver proglasena najucinkovitijom, kosta oko 40kn tuba(oko 5ml) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|