|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
(riješeno) Problem s virusom
ovako, ima sam neki virus koji sam prvo sklonio u vault, a potom ga i deletao sa avg-om 8.0 free edition, no sad nakon svakog boota dobijem slijedeći prozorčić: http://i39.tinypic.com/2v1mf08.jpg također - po ''dojavi'' avg-a - postoji još jedan navodno infektirani file skriven u sys32 folderu, no na pokušaj ili premještanja u vault ili uklanjanja dobijem popup prozorčić da windowsi ne mogu pristupiti fileu te da provjerim svoje ''ovlasti'' na pc-u. provjerio sam i task manager, umjesto 29-30 procesa, zadnjih dana ima ih oko 40. je li postoji kakav postupak za sigurno uklanjanje, jer možda ovaj AV jednostavno nije dovoljno učinkovit, ili je reinstall xp-a jedina opcija? hvala vam puno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1. Probaj dignit safe mode sa networkom i u tom modu upotrebi avg |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
yep, napravio tako, hvala na preporuci, no sad je zanimljivo da je ''nestao'' onaj iz sys32, a detektiran je jedan u system volume information ![]() ništa, srušiću windowse, valjda će nakon formata sve bit u normalnim okvirima. p.s. pitanje jedno, samo nagađam al eto, jel povećanje broja procesa možda ima veze što sam winse dogradio s sp3? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako imaš nekakav Live OS (bilo baziran na winsima ili linuxu) sa antivirusom onda netreba gasit System Restore jer nametnika lako izbrišeš jer nije "zaključan" tj. možeš pristupit i u "Systemvolumeinf". Šta se tiće povećanja broja procesa pogledaj šta sve radi i makni nepotrebno (jedan od alata: XP-Antispy). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Kaspersky & malwarebytes pa pometi sve sa tim.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
e ljudi, hvala vam puno, puno!! maknut je i onaj iz systemvolumeinf!!:thumbup: pokrenuo sam scan nakon toga i ''scan result: 0 infections''! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|