|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
PGP - GnuPG
Evo malo me je zainteresirala kriptografija. Navedeno bas i nije neki problem kada je Linux u pitanju. Kako na ovu temu nema bas puno za 'prozore', a vjerovali ili ne 98% korisnika na 'Informaticku abecedu' dolazi s Windows platforme, te sam se odlucio malo s tim pozabaviti. Tko ima volje moze baciti pogled na: http://www.informatika.buzdo.com/pojmovi/gpg.htm Nisam probao kako ovo izravno primijeniti na nekom klijentu za elektronicku postu kao plug-in, pa ako netko ima kakva iskustva neka se javi. Pozdrav
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Mi smo na faksu to koristili, tj. morali naučit služit se tim u comm promptu baš iz razloga što radi na svim op sustavima. Što se e-maila tiče, nismo ga koristili baš kao plug-in već generirali ključeve(public i secret), kriptirali svojim ključem, mailali, a dekriptirali javnim pošiljatelja. Ak te to zanima mogu ti pm-at jedan odličan pdf, gdje je sve pojašnjeno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Hvala lipa, Ovo sto sam naveo odnosi se na GUI u prozorima. Kroz komandni prozor puno toga je lakse, ali za korisnika pocetnika slozenije. Htio sam napraviti nesto ljudima pristupacnije. Ubuntu sve to napravi bez problema, ali .... Pozdrav
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|