|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
slr digitalac oko 4000 kn
zanima me ako imate preporuke za kakav slr sa nekim univerzalnim objektivom.fotic bi bio koristen za faks(fotografija kao predmet) i neobavezno (amatersko?) fotkanje...najbitnija stvar je da ducan omogucava kupnju na rate(manje bitno dal je prek americana il neceg drugog) i da rata iznosi do 150kn mjesecno MAX,znaci nikako ne vise a pozeljno je cak i manje ![]() hvala ![]() Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 12.03.2008. u 14:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..pa recimo ovaj ![]() http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=3800033 ..ovo sto se tice rata ces se morati sam raspitati po ducanima.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Canon tradicionalno daje najgore "poklon" objektive, manualno fokusiranje sa tim pocetnim modelima ima novo ne-znacenje. Pocetnika to lako zbuni, pa brzo uvidi da nema sto uopce raditi bez AF-a. Na kraju takvi vlasnici postanu ljuti na svoje nejasne slike dok im kolege sa "blesanima" pokazuju svoje kristalne uratke. Na kraju zavrse sa sposobnim tijelima koje u principu koriste kao idiote. Ako nisi terenski osiguravatelj, mislim da bi trebao gajiti vece ambicije. Ako ne mislis izdvojiti za barem 2 sposobnija objektiva, odi radije na sposobne SLR-e. Canon to radi iz vrlo jasnih razloga : predobro prodaje svoje kamere. Nikon, Olympus... darezljiviji su kvalitetom milodara u ovom slucaju. Gledaj na nesto izmedju FinePix S5800 i FinePix S8000. Puno manje novaca ces dati a sigurno neces za pocetak biti razocaran. Daleko od toga. Sa spomenutim jacim Fuji-em, trebao bi nekoliko objektiva da pokrijes njegovu svestranost a za prvi aparat sve je samo ne loš. Odvoji barem 2h vremena na materiju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ako se mislis profesionalno baviti fotografijom uzmi to kaj mislis, ali znaj da jedan objektiv koji vrijedi kosta i vise od samog aparata. Takvu dilemu sam imal i ja prije kojih 3-4 godine i na kraju sam uzel fuji s5500 i mogu reci da ni sam nimalo zazalil. Jos danas daje bolje fotke od dosta aparata koji imaju puno vise mpixa, a to je aparat koji je bil aktualan 2003-2004. god.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Upravo naručen Olympus SP 560 UZ, da konačno zamijeni Fuji S 7000. Oba su dobra za ono što tebi treba, no Olympus ima stabilizaciju slike i 18x optički zoom. Pogledaj malo ovdje http://www.dpreview.com/ pa ćeš možda lakše donijeti odluku.
![]() |
#10 |
Premium
|
curi uglavnom treba za faks,ima 2 semestra fotografiju a trebat ce mozda i jos poneki semestar,ovisi oce joj doc tak neki predmet i za to moraju bit wannabe profesionalno uslikane fotke,znaci bez auto postavki(zuma itd)...do sad je uzimala od starog neki semi profi analogni fotic.uglavnom i profesor joj je reko da definitivno uzme onaj na kojem se gleda kroz objektiv(valjda slr) i da zapravo onda nemre bas puno fulat koji god da uzme za 4-5 tisuca kn.inace ce fotic kao sto sam reko bit koristen za fotkanje svega i svacega...a sad posto je to velka investicija za sljedecih barem 3-4 god nekak mi je bed uzet nekaj losije,tj zelim najbolje kaj mogu dobit za te pare ![]() a sad kolko je bitna ta stabilizacija slike?i navodno da je dobro ak to fotic ima u tijelu jer se onda ustedi na eventualnom nadogradivanju objektiva?i koje su uopce najbitnije stvari kod tih digitalaca? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
* * * Mili boze! Spomenuti *Fuji pokriva sve spomenuto. Za tebe, vise nego dostatne mogucnosti manualne intervencije. Njuskalo, tvoja kupovina se ocigledno ne ravna po parametrima logike i promisljanja o objektu kupovine. Tebi gotovo da uopce ne igra ulogu nikakva preporuka, jednostavno nam javljas da ides u kupovinu. Ovom sve vecem rastu mentaliteta sa 0% želje za infomiranjem ili educiranjem svoje kupovine... dao bih naziv za novu kategoriju : Offline kupovina i Offline potrošaci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Nemoj se opterečivati stabilizacijom slike, slikalo se bez nje desetlječima pa može i u buduće.Pogotovo na digitalcu, ako ti se ne sviđa slika-obrišeš. Meni je nebitno. E sada, neka curka vidi šta ima tata od objektiva, i čiji su, pa recimo po njima kupi slr tijelo. Ili druga varijanta. Izaberite liniju objektiva koja vas cijenovno i kvalitetom zadovoljavaju, i za nju kupite aparat. U nedostatku love bolje uzeti i tijelo skromnijih karakteristika, a na objektivima ne štediti. I najlošije tijelo sa dobrim objektivom daće bolje rezultate od šmensi fensi aparata sa jeftinim kit objektivom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Dok natipkam, Visage me prestiže. U biti, ako ne mora biti slr, ili se nema dosta love, poslušaj njega. Njegovom izboru bi još dodao S9600, i tu ne možeš pogriješiti. Jedini nedostatak je elektronski viewfinder. Ako mora biti optički traži dalje. Neka te nebune razvikane marke. Fuji sve pojede za doručak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
ispalo je da joj tata kupuje fotic pa je onda bolje uzet neki skuplji(ako je i bolji naravno) nego ovaj jer razliku u parama sigurno nece dobit.ispricavam se ako sam nekog nepotrebno zagnjavio,ali stvarno se ne kuzim pretjerano u ovo. @visage citam sad malo rewieve i jos posto si ti rekao da canon daje dosta lose kit objektive,gledo sam malo vise izmedu olympusa i i ostalih i najvise su mi zapeli E-510 i E-410 510 bi ipak bio mozda malo preskup a ne cini mi se da nudi nesto puno boljih stvari od ovog manjeg? i dali vi mislite da bi 410 bio pristojan i isplativ(sa ovim kitom)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
sori,nisam refresho pa nisam ni vidio tvoje postove maxxp.. pa trebo bi bit opticko trazilo...a stari joj nema bas objektive osim za svoj fotic pa neko posudivanje nebi proslo...a stvar je kaj ona ni nezna jos tocno kakav joj objektiv treba pa bi vise neke univerzalne pa se to kasnije moze uzet neki ak ce bas trebat jel?jel cini mi se da ovi kitovi ne dizu nesto puno cijenu a valjda nisu ni tolko losi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Citiraj:
Ovo je provjereni objektiv i mali standard za novce. Citiraj:
Ako bi isao na tijelo, SIGMA (za novce/kvalitetu) i pametna odluka > Photo koristena oprema (za spomenuti buđet) uopce nije niti opasna i jos manje losa odluka. Ako pogledas Besplatni, vidjet ces dosta 300d i 350d modela. 300 je sporiji elektronikom (nebitno za tebe) ali i dalje izuzetnom slikom. Sa Sigmom, izvrstan posao. Objektivno mogu pricati samo o Canonui Nikonu. Isao bih ipak radije na Canona uz ovaj izbor, ali to je samo moje misljenje. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
http://www.e-fotografija.com/cro/pub...icle_406.shtml Da pomognem... Kad pročitaš bit će ti sve puno jasnije. Kao dodatak samo da dodam. Našao sam Nikon D40 sa kit objektivom u nekoj našoj trgovini za 400€...sitan novac za ulazak u dslr svijet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() uglavnom citam rewiev za S8000<-link i nekak sam zamjetio ove navedene nedostatke No contrast adjustment available No RAW mode Plastic tripod mount Manual focus requires a lot of guesswork sad me zanima kolko je to sve bitno? kolike su u praksi zapravo prednosti raw formata? ovaj plasticni utor za stativ me najvise plasi(cura studira animaciju i kamera ce cak u vecini slucajeva radit na stativu) ![]() i sto bi im znacilo ovo sa fokusom - "There is also a manual focus mode but it does not give any indication of how far through the focus range you are. It is also unusable as soon as there is too little light to form an image on the LCD, ruling out night shooting."? i jos jedna stvar na koju se nisam uopce obazirao a sad sam se sjetio barem pitat-dal postoji na ikojoj kameri neka vrsta streaminga na komp,u smislu da se kamera spoji na komp i prek nekog programa(obicno adobe premiera) se slike okidaju i automatski importaju(jako korisna stvar u animaciji)? ![]() PS. i definitivno,ne trazim fotic za manje od 4000kn jer kao sto sam reko,nisu njezini novci a za razliku nebi dobila ama bas nista osim vjerojatno malo losijeg(jeftinijeg) fotica... Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 12.03.2008. u 21:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
music freak
|
![]() |
#20 | |||
8-bit Gen.
|
To je vrlo subjektivno sto je nekome lako ili tesko. Jedno je komentar nekoga koji oblikuje prvu impresiju u par dana rada i tebi kojem ce upoznavanje nakon mjesec dana vec mehanizmom navike sasvim drugacije izgledati. Citiraj:
Nemogu 100% znati dal moze S8000, ali ima dosta cak i jeftinijih koji mogu staviti nastavak adapter ili kompletan okvir. Kazes da ce raditi stalno sa tipodom. Onda izmjenjivi studer stavis trajno da ti stoji na aparatu i samo klipnes na ostatak kad ti treba. Nit ce ti smetati nit ces znati da je na aparatu. Kazem,mozes i sa nekim adapterom to srediti, ali 3x jeftiniji aparati sa plasticnim normalno se skidaju i ako pazis nije da ces imati pire od plastika na svakom skidanju. Cesto puta ima i alu podrsku pa nije da plastika kompletno trpi stavljanje i skidanje. OK, RAW zamjeram sto nema, ali nemoj se "ukopavati" na taj nedostak koji tebi uopce nebi morao biti nedostatak. RAW opet ima svoje zahtjeve i nacin baratanja, sto opet od tebe trazi dodatne prilagodbe. Postoji doduse Fuji kojeg sam primarno imao na umu ali se nisam mogao sjetiti modela. Mislim da ga Segregator ima, pa nek se razvratnik javi i pohvali svoju kameru ![]() Imao sam je u ruci i kamera je prekrasna. To je bas ono sto bi ti trebao uzeti : S6500fd Apsolutno prekrasne slike radi, manualno blendiranje je krema kreme. Ma sad kad sam ga se sjetio, vise ni o jednom nezelim pricati u tvom slucaju! Sto je najbolje, jos ga ima kupiti kod nas. Kao sto vidis ima i RAW i nemoj se samo hvatati za izostajanje stabilizacije. Provjereno neces imati zbog toga problema sa ovim modelom. Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
S druge strane objektivi s IS su isto skupi uzasno.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Imaš na kupi-prodaj polovan Fuji S3Pro za cca. 5000kn.Mrak aparat, i za tvoju curku baš ono što joj treba. Na to dodaš(primjer) 24-85mm f/3,5-4,5G AF-S objektiv (cca.400$ u B&H photo) i imaš više nego solidan početak. Kad tata kupuje, šteta je ne iskoristiti priliku i uzeti slr tijelo. I još jednom da ponovim. Zaboravi na is, sis, smršlj, i ostale šmensi fensi novotarije i reklamne trikove proizvođaća. Curka ti se mora odrediti koji joj objektiv-objektivi trebaju. Potom usporedite cijene i odlučite se za proizvođaća. Tek onda po objektivu biraš tijelo, u odnosu sa kolko još novaca raspolažete. Objektivi su konstantna tehnička i novčana vrijednost, a tijela stare. Najčešće zbog svega gore nabrojanog, recimo novog senzora, pa i samog izgleda se mjenjaju. Foto industrija mora iči dalje, čuvati radna mjesta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
driver
|
Mislim da je za učenje zanata ( ako sam dobro razumio objašnjenje o razlozima i potrebama studentice ) dovoljan bilo koji digitalac s mogućnošću ručnog podešavanja blende, ekspozicije, oštrine i WB. Za sve ostalo, uključivši i umjetničko izražavanje fotoaparatom, najbolje je uzeti SLR.
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() a koliko sam ja vidio,postenih objektiva nema bas ispod 2000-3000 kn a nisam vidio slr fotica za 2000kn...a da ne zaboravimo da je uvjet da je novo i da moze se na rate kupit jer se ne raspolaze niti s gotovinom...puno sra.. koja otezavaju kupovinu ![]() za sad je recimo 60% sigurno da ce se uzet e-410 sa ona 2 kit objektiva, a mozda se i priceka kraj mjeseca jerbo neki ljudi kazu da ce doc neki novi modeli pa past cjena starijima... uglavnom ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
znas ono kad recimo minidv kameru spojis na komp i onda recimo otvoris adobe premier(na tom rade na ALU) i tam imas negdi opciju ako take photo il neznam tocno,uglavnom ti kliknes misem i uslikas fazu koja se odma stavi na timeline,zatim to isto napravis sa sljedecom i kad zavrsis jos se malo igras s montazom i imas animirani film ![]() e sad me zanima da nema mozda koji fotic tak nesto? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
driver
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 | |||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Gdje su otisla vremena kad smo se pljuvali i svadjali dal je bolji F4 ili EOS1RS ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Evo kad sam već prozvan, neću duljiti previše: ja imam Fuji 6500FD, prijatelj ima Canon EOS300D sa kit objektivom. Ne znam kakve slike bi Canon radio sa boljim objektivom, ali sa ovim nije Fuji-u ni do koljena, a kad su svjetlosni uvjeti malo lošiji onda pogotovo nema rasprave. Mislim da je i Fuji uvidio da ovakvi aparati rade veliku konkurenciju i njihovim vlastitim SLR-ovima pa je na modelima 8000fd, 8100fd i 1000fd mudro izostavio podršku za RAW Prijatelja sam na jedvite jade nagovorio da uzme Fuji S9600 jer je htio nešto više pixela nego što ima 6500-tka i stalno je pogledavao prema SLR Canonima, i on je isto turbo zadovoljan, tako da preporučam jedan od ta dva modela |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
music freak
|
Citiraj:
...ta dva modela je tesko gotovo nemoguce naci, no 6500 je fenomenalan fotic uz nedostatak IS-a no S100FS je tu da ispravi to ![]() http://www.dpreview.com/news/0801/08...ujifs100fs.asp
![]() |
![]() |
#30 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|