Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.06.2009., 19:57   #1
ZvoneXP
Banned
Moj komp

ZvoneXP's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
nešto brzo

ljudi dajte recite mi nešto šta da uzmem osim dial-up i isdn-a u mom mjestu di nema dsl neznam dali je dostupan wimax mjesto je krasica
ZvoneXP je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2009., 20:21   #2
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
jesi pokriven umts signalom? ako nisi, onda jedino edge. cca 220 kbita.
ako je ikako moguće, uvijek preporučujem wireless link do najbližeg susjeda koji ima dsl. ako nisi u mogućnosti to izvest, onda ti preostaje samo i jedino mobilni pristup.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.06.2009., 20:31   #3
ZvoneXP
Banned
Moj komp

ZvoneXP's Avatar

ha nema dsl a web n walk mi ađe hsdpa ali mi je to skupo meni treba flat jer stalno skidam s mega uploada
Staro 08.06.2009., 22:28   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

nema! ili mobilno, ili isdn.
dogovori se s nekim frendom da ti on skida (ili dignite torrent mašinu, evo jedan je tu na tržnici za 250 kn, sasvim dovoljan da vrti torrente i jdownloader, ako može moj na 800mhz, može i taj na 1500mhz), a doma koristiš hsdpa za surfanje. tako radimo ja i ekipa, oni nemaju dsl (ova ekipica šta je po stanovima, pa nemaju fiksnu liniju), a kod mene je server upaljen dan i noć, oni pristupe , stave skidat sve šta im srce želi, i onda ima ja par puta tjedno to odnesem.
Staro 09.06.2009., 05:56   #5
semiRocket
Registered User

semiRocket's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Pa ti si onda pravi frend

Do nedavno sam imo i ja samo Dial-Up, i predložio sam sličnu stvar jednom mom "prijatelju"; ja mu dofuram već iskonfiguriran jedan moj stari komp, on ga samo ušteka kod sebe na ruter. Ali jok Bitno da se hvalio kako mu komp non-stop nešto skida i kako ga ne gasi uopće, a ja sam obarao svjetske rekorde u čitanju stranica da potrošim čim manje impulsa. Još kad se sjetim da sam plaćao po 350kn mjesećno interneta za nekih 1GB prometa već sam mogo imat dva nova kompa

Ima još jedna opcija, a to je satelitski internet. Mada je to dosta skupo, i ne znam da li to u našoj dragoj HR još tko to dila, ali gotovo sigurno ima srpskih provajder(a).

Google i još par firmi rade na tome da lansiraju i omoguće jeftini satelitski internet za siromašne zemlje u razvoju (tu spadamo i mi) koje ne mogu opskrbit manja područja adsl-om baš zbog neisplativosti. Ako me dobro sjećanje služi moglo bi biti negdje u 2010-toj. Cijene bi trebale bit iste kao i kod adsl provajdera.

Evo imao sam i ja Dial-Up pa sam sve moguće i nemoguće istražio

EDIT:
Googleov projekt pod nazivom Other 3 Bilion (Ostalih 3 Bilijuna ): http://www.o3bnetworks.com/
Bivši Vodatel, sada Metronet je jedini (čini mi se) dilao satelitski pristup u hr, ali više ne dila kako piše na str www.vodatel.hr

Zadnje izmijenjeno od: semiRocket. 09.06.2009. u 06:22. Razlog: Dodaja Linkova
semiRocket je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2009., 16:23   #6
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Za satelitski net ti jos uvjek treba zemaljska veza radi uploada. 2Way satelitski internet je jako skup. A inace je taj net sto se moze uzet kod nas bezveze. Imao sam prije par godina 16Mbits i tu brzinu sam dobivao jedino u gluho doba noci sredinom tjedna. Vikednom po danu jedva malo brze od dva kanala ISDN-a islo.

@ZvoneXP - pa sta bi mi sad trebali za tebe pretraziti sve stranice telekoma da vidimo jel ti dostupan neki net?
Prosurfaj malo stranicama od domacih ISP-ova pa vidi jel ti sta dostupno, nazovi korisnicku podrsku.
Od opcija imas OptiWimax i mozda Tekom HotSpot.
Alternativa su ti Vip, T-Mobile i Tele2 mobilni internet paketi (sto te opet izadje povoljnije od Dial Up spajanja), pogotovo jer si ucenik pa mozes uzeti Carnet pakete: 1, 2, 3, 4.
Staro 09.06.2009., 18:08   #7
ZvoneXP
Banned
Moj komp

ZvoneXP's Avatar

ha ovi od wimax mi ne odgovaraju
Staro 09.06.2009., 19:45   #8
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

na wimax može zaboravit u startu, optima više nema koncesiju na području pgž (ili ima, ali neznam nikoga kome su u zadnje 2 godine montirali wimax), a hotspot je običan wireless koji je samo u najnapučenijim mjestima.
ma već smo mu rekli šta može. ako mu nije dostupan te-kom, nije mu dostupno ništa.
Staro 10.06.2009., 01:26   #9
semiRocket
Registered User

semiRocket's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Da, nažalost wireless bi trebao biti dostupan tamo gdje nema adsl-a, međutim stvar je u tome da onaj jači HSDPA signal pokriva samo gradove dok je na selu dostupan samo sporiji GPRS (nešto ko modem). Ako se uzme u obzir još i probleme s učestalim pucanjem veze, onda se to zbilja ne isplati.

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Za satelitski net ti jos uvjek treba zemaljska veza radi uploada. 2Way satelitski internet je jako skup. A inace je taj net sto se moze uzet kod nas bezveze. Imao sam prije par godina 16Mbits i tu brzinu sam dobivao jedino u gluho doba noci sredinom tjedna. Vikednom po danu jedva malo brze od dva kanala ISDN-a islo.
Što je to tako sporo ? Nisam znao.
Možda se može naručit neki strani (možda brži i jeftiniji) provajder koji pokriva naše područje. Srpski i naši provajderi ionako iznajmljuju satelite od stranih firmi. pošto su jedini u državi, naravno da su nabijali cijene. Ali kada malo gledaš meni bi bilo važnije da sam imao stalnu konekciju na internet i brzinu od ISDN x2 nego modem pa da se hebem s impulsima. A ako nije toliko skupo, koliko si plaćao 2Way. I koliko dođe onaj prvi račun (oprema).
semiRocket je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2009., 15:46   #10
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Nisao imao 2way, ugl, tada je bilo dosta skupo i nije bilo nimalo isplativo.
Oprema me nije ostala nista jer sam vec imao sve (a nije potrebno nista posebno, sat. tanjur, lnb, skystar 2 i veza na net).

Sada sam malo potrazio na netu i vidim da su cijene dvosmjernog sat. interneta dosta pale. Za 250kn mjesecno se moze dobit 2048/384 veza sa nekih 2-4GB prometa (nakon toga kad je navala usporavaju brzinu). Ali oprema je skoro 5000kn i opet je skroz neisplativo.
Ja sam koristio sat. net prije par godina, ne znam jel se promjenilo sta u vezi brzine skidanja kada je velik load. Ping je isto ogroman, preko 500ms.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno