|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
jesi pokriven umts signalom? ako nisi, onda jedino edge. cca 220 kbita. ako je ikako moguće, uvijek preporučujem wireless link do najbližeg susjeda koji ima dsl. ako nisi u mogućnosti to izvest, onda ti preostaje samo i jedino mobilni pristup. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
nema! ili mobilno, ili isdn. dogovori se s nekim frendom da ti on skida (ili dignite torrent mašinu, evo jedan je tu na tržnici za 250 kn, sasvim dovoljan da vrti torrente i jdownloader, ako može moj na 800mhz, može i taj na 1500mhz), a doma koristiš hsdpa za surfanje. tako radimo ja i ekipa, oni nemaju dsl (ova ekipica šta je po stanovima, pa nemaju fiksnu liniju), a kod mene je server upaljen dan i noć, oni pristupe , stave skidat sve šta im srce želi, i onda ima ja par puta tjedno to odnesem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Pa ti si onda pravi frend ![]() Do nedavno sam imo i ja samo Dial-Up, i predložio sam sličnu stvar jednom mom "prijatelju"; ja mu dofuram već iskonfiguriran jedan moj stari komp, on ga samo ušteka kod sebe na ruter. Ali jok ![]() ![]() Ima još jedna opcija, a to je satelitski internet. Mada je to dosta skupo, i ne znam da li to u našoj dragoj HR još tko to dila, ali gotovo sigurno ima srpskih provajder(a). Google i još par firmi rade na tome da lansiraju i omoguće jeftini satelitski internet za siromašne zemlje u razvoju (tu spadamo i mi) koje ne mogu opskrbit manja područja adsl-om baš zbog neisplativosti. Ako me dobro sjećanje služi moglo bi biti negdje u 2010-toj. Cijene bi trebale bit iste kao i kod adsl provajdera. Evo imao sam i ja Dial-Up pa sam sve moguće i nemoguće istražio ![]() EDIT: Googleov projekt pod nazivom Other 3 Bilion (Ostalih 3 Bilijuna ![]() Bivši Vodatel, sada Metronet je jedini (čini mi se) dilao satelitski pristup u hr, ali više ne dila kako piše na str www.vodatel.hr Zadnje izmijenjeno od: semiRocket. 09.06.2009. u 06:22. Razlog: Dodaja Linkova |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Za satelitski net ti jos uvjek treba zemaljska veza radi uploada. 2Way satelitski internet je jako skup. A inace je taj net sto se moze uzet kod nas bezveze. Imao sam prije par godina 16Mbits i tu brzinu sam dobivao jedino u gluho doba noci sredinom tjedna. Vikednom po danu jedva malo brze od dva kanala ISDN-a islo. @ZvoneXP - pa sta bi mi sad trebali za tebe pretraziti sve stranice telekoma da vidimo jel ti dostupan neki net? Prosurfaj malo stranicama od domacih ISP-ova pa vidi jel ti sta dostupno, nazovi korisnicku podrsku. Od opcija imas OptiWimax i mozda Tekom HotSpot. Alternativa su ti Vip, T-Mobile i Tele2 mobilni internet paketi (sto te opet izadje povoljnije od Dial Up spajanja), pogotovo jer si ucenik pa mozes uzeti Carnet pakete: 1, 2, 3, 4.
![]() |
#8 |
Premium
|
na wimax može zaboravit u startu, optima više nema koncesiju na području pgž (ili ima, ali neznam nikoga kome su u zadnje 2 godine montirali wimax), a hotspot je običan wireless koji je samo u najnapučenijim mjestima. ma već smo mu rekli šta može. ako mu nije dostupan te-kom, nije mu dostupno ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Da, nažalost wireless bi trebao biti dostupan tamo gdje nema adsl-a, međutim stvar je u tome da onaj jači HSDPA signal pokriva samo gradove dok je na selu dostupan samo sporiji GPRS (nešto ko modem). Ako se uzme u obzir još i probleme s učestalim pucanjem veze, onda se to zbilja ne isplati. Citiraj:
Možda se može naručit neki strani (možda brži i jeftiniji) provajder koji pokriva naše područje. Srpski i naši provajderi ionako iznajmljuju satelite od stranih firmi. pošto su jedini u državi, naravno da su nabijali cijene. Ali kada malo gledaš meni bi bilo važnije da sam imao stalnu konekciju na internet i brzinu od ISDN x2 nego modem pa da se hebem s impulsima. A ako nije toliko skupo, koliko si plaćao 2Way. I koliko dođe onaj prvi račun (oprema). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Nisao imao 2way, ugl, tada je bilo dosta skupo i nije bilo nimalo isplativo. Oprema me nije ostala nista jer sam vec imao sve (a nije potrebno nista posebno, sat. tanjur, lnb, skystar 2 i veza na net). Sada sam malo potrazio na netu i vidim da su cijene dvosmjernog sat. interneta dosta pale. Za 250kn mjesecno se moze dobit 2048/384 veza sa nekih 2-4GB prometa (nakon toga kad je navala usporavaju brzinu). Ali oprema je skoro 5000kn i opet je skroz neisplativo. Ja sam koristio sat. net prije par godina, ne znam jel se promjenilo sta u vezi brzine skidanja kada je velik load. Ping je isto ogroman, preko 500ms.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|