|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
Dvoprocesorska grafička stanica
Namjeravam početkom sljedeće godine obnoviti trenutnu konfiguraciju i složiti jednu jaku dvoprocesorsku 2D grafičku stanicu. Od sadašnje konfiguracije uzeo bih monitor (Sony F520) i grafičku karticu (Matrox Parhelia 128). Prema dosad pročitanim porukama na ovom forumu govori se isključivo o AMD procesorima pa razmišljam o 2 x Athlon MP 2800+, matičnoj ploči Tyan 2460 Dual Socket A, AMD 760MP i memoriji 2 Gb. HDD 2 x 200 Gb. Računalo služi isključivo za posao (Photoshop, Corel, Ventura, Word i to sve istovremeno). Posljednja igra koju sam igrao bila je Warcraft 1 prije puno godina, a za internet ću koristiti sadašnju konfiguraciju. Zanima me stabilnost ovakve konfiguracije, hlađenje, kvalitetno kučište i napajanje... Ili možda netko ima drugi prijedlog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Dvoprocesorska grafička stanica
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Gle S2460 je "vremašna" ploča i po Tyanu je EOL (end of line) ... dakle da će ti 2x2800 MP na njo raditi ne znam, službeno na nju idu 2x1900 Palomino ali ti piju struju ko rus votku pa do njihove wataže se stavlja kaj oćeš, dajle ljudi voze gore mobilce tih takova na koje ti pucaš ... ploča zahtjeva minimalno 30A na +5V linije (viš bolje). Ja osobno vozim na njoj 2 AMD XP2000+ sa L5 modom, nadam se skoro 2x XP2500-M ... ploča radi službeno sa Registered memorijom, pa ja imam Registered i jo k tome ECC (razlika je par US$ pa nije s goreg) mada neslužbeno s njom u dva dimma radi i običan RAM, recimo Catu unutra radi 3x256 običnog i dva L5 modana Durona 1600 ... ni njegova niti moja ploča se nije srušila več skoro ... nikad ![]() ![]()
![]() |
#5 | |||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
KingstonValueRam DDRam1024Mb KVR266X72RC25/1024 ECC = 2.841,90 x 4 = 11.367,60 : giljotin |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
Hvala na obavijesti! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
sad sve je stvar novaca mislim Parhelie idu od 180€ do 2800 i više € ovisno koje ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Sve je to zakon |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|