Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.11.2004., 00:49   #1
trinitron
Registered User

Datum registracije: Nov 2004
Dvoprocesorska grafička stanica

Namjeravam početkom sljedeće godine obnoviti trenutnu konfiguraciju i složiti jednu jaku dvoprocesorsku 2D grafičku stanicu. Od sadašnje konfiguracije uzeo bih monitor (Sony F520) i grafičku karticu (Matrox Parhelia 128).
Prema dosad pročitanim porukama na ovom forumu govori se isključivo o AMD procesorima pa razmišljam o 2 x Athlon MP 2800+, matičnoj ploči Tyan 2460 Dual Socket A, AMD 760MP i memoriji 2 Gb. HDD 2 x 200 Gb.
Računalo služi isključivo za posao (Photoshop, Corel, Ventura, Word i to sve istovremeno). Posljednja igra koju sam igrao bila je Warcraft 1 prije puno godina, a za internet ću koristiti sadašnju konfiguraciju.
Zanima me stabilnost ovakve konfiguracije, hlađenje, kvalitetno kučište i napajanje... Ili možda netko ima drugi prijedlog.
trinitron je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2004., 01:15   #2
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
Re: Dvoprocesorska grafička stanica

Citiraj:
Originally posted by trinitron
Namjeravam početkom sljedeće godine obnoviti trenutnu konfiguraciju i složiti jednu jaku dvoprocesorsku 2D grafičku stanicu. Od sadašnje konfiguracije uzeo bih monitor (Sony F520) i grafičku karticu (Matrox Parhelia 128).
Prema dosad pročitanim porukama na ovom forumu govori se isključivo o AMD procesorima pa razmišljam o 2 x Athlon MP 2800+, matičnoj ploči Tyan 2460 Dual Socket A, AMD 760MP i memoriji 2 Gb. HDD 2 x 200 Gb.
Računalo služi isključivo za posao (Photoshop, Corel, Ventura, Word i to sve istovremeno). Posljednja igra koju sam igrao bila je Warcraft 1 prije puno godina, a za internet ću koristiti sadašnju konfiguraciju.
Zanima me stabilnost ovakve konfiguracije, hlađenje, kvalitetno kučište i napajanje... Ili možda netko ima drugi prijedlog.
sve ovo sto si naveo osim monitora i graficke ima Black Dragon... pitaj njega za informacije iz prve ruke! ili Catkillera, taj ubija dvije macke odjednom!
MasterX je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 21.11.2004., 01:21   #3
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Gle S2460 je "vremašna" ploča i po Tyanu je EOL (end of line) ... dakle da će ti 2x2800 MP na njo raditi ne znam, službeno na nju idu 2x1900 Palomino ali ti piju struju ko rus votku pa do njihove wataže se stavlja kaj oćeš, dajle ljudi voze gore mobilce tih takova na koje ti pucaš ... ploča zahtjeva minimalno 30A na +5V linije (viš bolje). Ja osobno vozim na njoj 2 AMD XP2000+ sa L5 modom, nadam se skoro 2x XP2500-M ... ploča radi službeno sa Registered memorijom, pa ja imam Registered i jo k tome ECC (razlika je par US$ pa nije s goreg) mada neslužbeno s njom u dva dimma radi i običan RAM, recimo Catu unutra radi 3x256 običnog i dva L5 modana Durona 1600 ... ni njegova niti moja ploča se nije srušila več skoro ... nikad a radi Grid.org su kontinuirano pod minimalno 50% opterečenjem ... stvar je samo cijene ... ja sam sada bio povoljno nabavio te ploče i okolo ih poprodavao ... pogledam ti još kaj je povoljno a dobro, pa postam ... mislim ima i P3-S riješenja ali to više nije za kupiti već za njegovat ako imaš, ja ima za sada u jednom dual P3-S 1,5 GB RAMa i ne stajem do 4 GB koliko ploča vidi, oću 1 Gb po procu i 2 GB RAMdrive

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2004., 11:37   #4
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
U zadnje vrijeme su svi nešto nabrijani na SMP

Dobra je to stvar...
Staro 22.11.2004., 00:08   #5
trinitron
Registered User

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Gle S2460 je "vremašna" ploča i po Tyanu je EOL (end of line) ... dakle da će ti 2x2800 MP na njo raditi ne znam, službeno na nju idu 2x1900 Palomino ali ti piju struju ko rus votku pa do njihove wataže se stavlja kaj oćeš, dajle ljudi voze gore mobilce tih takova na koje ti pucaš
Prijedlog za noviju ploču …

Citiraj:
... ploča zahtjeva minimalno 30A na +5V linije (viš bolje).
… i kvalitetno napajanje?

Citiraj:
... ploča radi službeno sa Registered memorijom, pa ja imam Registered i jo k tome ECC (razlika je par US$ pa nije s goreg)

… ja ima za sada u jednom dual P3-S 1,5 GB RAMa i ne stajem do 4 GB koliko ploča vidi, oću 1 Gb po procu i 2 GB RAMdrive
Da li je ovaj 1 GB po procesoru i 2 GB RAMdrive-a neki optimum,
KingstonValueRam DDRam1024Mb KVR266X72RC25/1024 ECC = 2.841,90 x 4 = 11.367,60 : giljotin
Staro 22.11.2004., 08:55   #6
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Originally posted by trinitron
Da li je ovaj 1 GB po procesoru i 2 GB RAMdrive-a neki optimum,
KingstonValueRam DDRam1024Mb KVR266X72RC25/1024 ECC = 2.841,90 x 4 = 11.367,60 : giljotin
1 GB, DDR PC2100, 266 MHz, ECC, Registered 1.689,00 kn Autronic.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 22.11.2004., 13:04   #7
trinitron
Registered User

Citiraj:
1 GB, DDR PC2100, 266 MHz, ECC, Registered 1.689,00 kn Autronic.

Hvala na obavijesti!
Staro 22.11.2004., 13:25   #8
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
sad sve je stvar novaca mislim Parhelie idu od 180€ do 2800 i više € ovisno koje aj bit ćemo normalni pa ćemo shodno s time i ploče slagat ... dakle ti bi socket A radi cijene proca i mogučnosti upotrebe modanog XP ili mobilca proca ... S2460 se da nabaviti i OK je ali je EoL, zatim slijedeća ploča koja je blizu EoL ali je još ima i proizvodi se još neko vrijeme je S2466N-4M i mrak je dobra http://www.tyan.com/products/html/tigermpx.html to ti je skoro ista kao i ova S2460. Ta ti je nekih 200€ vani (austrija - njemačka). RAM je kažem potrebno da je Registered, ECC je poželjan ali ne neohodan pa ima i u Losu kingmaxa serverRAMa, imaš i u LAB2000 certificirani RAM, ali ovaj u khm ... Autronicu je najpovoljniji ... napajanje ... ne enermaxe, već biraj ili chiftec (Delta Eletronicx) ili neki Antec i svaki da je barem minimalno 360W pa na više i da na +5V ima što više ili barem 30A.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2004., 17:54   #9
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Sve je to zakon
SetH je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas