|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Kako do - UMTS-a?
Lijep pozdrav. Pokušao sam tražiti, no bezuspješno, zato otvaram ovu temu ili zahtijevam link di su odgovori na moja pitanja, nemojte zamjeriti, ne kužim se baš u ovo gradivo. Naime, radi se o tome da sam nedavno nabavio 6210 Navigator - koji ima puno dobrih stvari, ali nažalost - nema WiFi. Isto tako, koristim tomato 092, koji apsolutno ne pruža nikakvu uslugu surfanja internetom, slanje mms-a a kamoli UMTS 3g brzine. Od prodaje mobitela sam odustao, ali svakako dolazi u obzir promjena davatelja usluga. Pošto stvarno nemam pojma o dotičnome, zanima me par stvari od strane korisnika umts-a. Od 3 moguća operatera, koji odabrati, vip, tele2 ili t-com - koji je najpovoljniji od njih? Mogu li umts 3g brzinu koristiti i bez preplate, znači da mi se tereti preko bonova? Plaća li se nekakva naknada za to korištenje i kako aktivirati tu uslugu, kupnjom samog SIM-a ili treba još nešto potpisat/dopisat? Kako se kreću cijene, i kako se to obraćunava? Po skinutim megabajtima se naplaćuje, kako i koliko? Eto, nadam se da bi mi mogao netko ukratko objasniti par najvažnijih stvarćica o UMTS-u. Zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Posto ja koristim Tmobile reci cu ti samo za njih jer za ostale ne znam, prvo trebas nabaviti umts kartu pokrivenosti, na tmobileu se nalazi ovdije: http://www.t-mobile.hr/2/20-20-60-30-00.asp ako si utvrdio da kod tebe uopce postoji umts pokrivenost, -- koristi IE za detaljniji prikaz na karti-- ,,, barem meni firefox tu ne pomaze jer mice cijelu sliku a ne samo ciljano podrucje sa kvadraticem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
kod t-mobilea 10MB je 15kn, kod tele2 je 10kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
temobajl je imao (nekada) 1gb za 100kn. kad su vidjeli da su zapravo izveli dobru i jeftinu stvar, brže bolje su ukinuli taj paket i uveli 150 mb za 50 kn. koji su to idioti. govorim o pretplati. sad koristim tele2 mobilni paket (10kn 10mb) i zadovoljan sam, ali spaja mi se na edge jer sam u temobajl roamingu. tele2 po istri nema neki signal van gradova, pa si osuđen na roaming, a onda ne možeš 3g koristit. nude jeftini internet, ali ne na govornoj kartici. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|