Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2009., 23:02   #1
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Kako do - UMTS-a?

Lijep pozdrav. Pokušao sam tražiti, no bezuspješno, zato otvaram ovu temu ili zahtijevam link di su odgovori na moja pitanja, nemojte zamjeriti, ne kužim se baš u ovo gradivo. Naime, radi se o tome da sam nedavno nabavio 6210 Navigator - koji ima puno dobrih stvari, ali nažalost - nema WiFi. Isto tako, koristim tomato 092, koji apsolutno ne pruža nikakvu uslugu surfanja internetom, slanje mms-a a kamoli UMTS 3g brzine. Od prodaje mobitela sam odustao, ali svakako dolazi u obzir promjena davatelja usluga. Pošto stvarno nemam pojma o dotičnome, zanima me par stvari od strane korisnika umts-a. Od 3 moguća operatera, koji odabrati, vip, tele2 ili t-com - koji je najpovoljniji od njih? Mogu li umts 3g brzinu koristiti i bez preplate, znači da mi se tereti preko bonova? Plaća li se nekakva naknada za to korištenje i kako aktivirati tu uslugu, kupnjom samog SIM-a ili treba još nešto potpisat/dopisat? Kako se kreću cijene, i kako se to obraćunava? Po skinutim megabajtima se naplaćuje, kako i koliko?

Eto, nadam se da bi mi mogao netko ukratko objasniti par najvažnijih stvarćica o UMTS-u. Zahvaljujem!
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2009., 01:40   #2
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
Posto ja koristim Tmobile reci cu ti samo za njih jer za ostale ne znam, prvo trebas nabaviti umts kartu pokrivenosti, na tmobileu se nalazi ovdije: http://www.t-mobile.hr/2/20-20-60-30-00.asp ako si utvrdio da kod tebe uopce postoji umts pokrivenost, -- koristi IE za detaljniji prikaz na karti-- ,,, barem meni firefox tu ne pomaze jer mice cijelu sliku a ne samo ciljano podrucje sa kvadraticem ,,, s tim da ova karta bas i nije tocna, npr ja imam umts i hdspa signal samo u centru grada a po ovoj karti bih umts trebao imati i izvan a cijene, jednako kao i za edge, najjeftinija opcija preko bonova je web & walk usluga koja ti skine 15kn sa racuna i daje 10 megabajta prometa, vrijedi mjesec dana, onda opet moras nadoplatiti inace ce ti net ici po skupoj tarifi 5 kuna za 100kb dok opet ne aktiviras web & walk, a web & walk mozes nadoplatiti koliko god puta hoces.
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2009., 20:03   #3
reboot
Premium

Datum registracije: Jul 2005
kod t-mobilea 10MB je 15kn, kod tele2 je 10kn
reboot je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2009., 20:21   #4
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Nisu normalni, ovo je stvarno preskupo!
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2009., 21:55   #5
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
temobajl je imao (nekada) 1gb za 100kn. kad su vidjeli da su zapravo izveli dobru i jeftinu stvar, brže bolje su ukinuli taj paket i uveli 150 mb za 50 kn. koji su to idioti. govorim o pretplati.
sad koristim tele2 mobilni paket (10kn 10mb) i zadovoljan sam, ali spaja mi se na edge jer sam u temobajl roamingu. tele2 po istri nema neki signal van gradova, pa si osuđen na roaming, a onda ne možeš 3g koristit. nude jeftini internet, ali ne na govornoj kartici.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno