|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Bnetov XCarnet, PPTP i router
Pozdrav. Imam jedan zanimljiv problem koji se pojavio kada je Carnet poceo koristiti PPTP. Spajam se na net preko Bnetovog XCarneta. Dakle, imam onaj obicni cable modem koji su mi postavili. No, kako bih htio imati wireless i vise racunala s pristupom na net, nabavio sam dodatni wireless router kojeg spajam na Bnetov modem i pokusavam s njime ostvariti Internet konekciju. No, bezuspjesno. Stovise, probao sam s dva razlicita routera (Canyon CN-WF514 i D-Link DI-524). Sve sam konfigurirao prema Bnetovim uputama, ali se routeri nikako ne uspiju spojiti. Na zalost, ne daju nikakvu detaljniju povratnu informaciju o problemu. Jednostavno kazu "connection failed" (ili nesto u tom stilu). Prije PPTPa koristila se PPPoE konekcija i to je funkcioniralo normalno. Inace bih posumnjao u ispravnost cable modema ili na neki problem u centrali/Bnetu, ali kada spojim modem direktno s racunalom i preko Windowsa ostvarim PPTP konekciju, sve prodje bez problema. A opet i routeri moraju biti ispravni. Jer, kakve su sanse da imam dva neispravna routera... Zvao sam i Bnetovu i Carnetovu sluzbu za korisnike, ali se niti jedna od njih nije pokazala pretjerano korisnom. No, lik s Carnetovog helpdeska mi je rekao da pitam na nekom forumu, da na njima zna biti pametnih ljudi. Pa eto, odlucih ga poslusati... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Već se jednom pokušavalo, ali bez nekog uspjeha. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Od jucer i ja u istom problemu. Peko modema i Windows konekcije ide ali preko rutera nikako. Pokusavao u ono "server name" upisivat i st.xcanet.xnet.hr i 10.63.0.1 i 10.64.0.1 i nista ne pomaze... Ako skuzite, javite! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Onaj "moj" problem je rijesen. No, kako taj problem u stvari nije bio kod mene nego kod cimerovog brata, ne znam nikakve tehnicke detalje o rjesenju... ![]() Znam samo da su, nakon desetak poziva na helpdesk (kroz par tjedana), konacno uspjeli dovuci nekoga iz Bneta kod sebe. I da je taj lik uspio sloziti nesto nakon vise od sat vremena zajebavanja i nekoliko poziva na centralu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Ako ti nije problem pitati cimerovog brata u čemu je zapravo bio problem... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
I mene je to zanimalo, ali se on ne kuzi bas u to... Tak da pojma nema u cemu je bio problem i kako ga je onaj lik otklonio... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|