Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.05.2009., 21:55   #1
Igneos79
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Problem s matičnom

Naime, radi se o matičnoj iz moj komp, Asus Crosshair II Formula. Kad sam je dobio, komp se nije htio upaliti ako bih mijenjao bios postavke. Skinuo sam novi bios u kojem su rijesili taj problem, no medjutim na ploči vise ne radi LCD Poster, mali ekrancic koji pokazuje post proces i koji bi mi trebao javiti ako je negdje zapelo, gdje tocno.
Nema veze, izvadio ga van, instalirao Windowse i sve ok. Komp bi ostavio upaljen preko noci ili dana dok sam na poslu da seeda torrente, i redovito , kad bih se vratio doma, komp bi bio ugasen. Ne bi se htio upaliti uopce, dok ne bih napravio clear cmos. Pri dizanju bi se pokazao onaj ekran od win sa opcijama, dakle znaci da se srusio. Event viewer je javio neki error i uz guglanje skuzim da gresku radi neki WMI.pratio sam instrukcije za rijesavanje tog problema i komp je radio normalno do jucer. Jucer je na defaultu, dakle voltaza 1.35 pri dizanju win javio da je temp procesora 55 stupnjeva. tj. jezgre su na 55 stupnjeva dok je sam procesor na 40. A inace mi jezgre dosegnu tu temp tek za vrijeme testiranja stabilnosti sistema, i to pri 1.52V. Vent je nov, tako da ne znam u cemu je problem. Sad se opet zagasio sam od sebe no event viewer ne veli nikakvu gresku. I to minut nakon dizanja kompa. Napajanje sam testirao na drugom kompu i radi normalno, tako da zbilja ne znam sto vise napraviti...Sugestije?
Igneos79 je offline   Reply With Quote
Staro 01.05.2009., 22:43   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
hladnjak je 100% sjeo kako treba na cpu? ako nisi siguran, fino ga raskopaj i sutra ujutro po pastu (ako nemas) i otkloni barem potencijalni problem pregrijavanja.

a inace mi najvise vuce na maticnu, nije ni prva ni zadnja koja radi, ali ne radi 5/5. osobno sto bi napravio je raskopao sve na dijelove, izvadio sve van kucista, i spojio na stolu pa vidio da li se sto promijenilo. ako i dalje zeza, memtest za ram(e), a i hdd usput malo pregledati (hirens boot i slicno). ako i dalje zeza, prvo bi nekako (posudi, pojma nemam ) isprobao drugu maticnu sa svim ovim dijelovima. jer kazem, nekako mi se cini da ona radi probleme......

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno