|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
mobiteli u americi
Idem u Usa ovih dana ( usprkos gripi ) pa sam si mislio uzet nekakav mobitel sa gps-om. Gledam iphone, blackberry, htc i hp modele pa ne kuzim u cemu je razlika? cijenom bi negdje 300 $ Mogu li ti mobiteli i ovdje normalno funkcionirati? unaprijed hvala na komentarima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Mogu , ako se kupi uredjaj koji nije zakljucan na neku mrezu i uz uvjet da nabavis odgovarajuci punjac ili neki adapter jer gore su drugaciji utori za zid . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
"drugaciji utori za zid" - Ovaj stručni naziv me nasmijao. Dakle, osim drugačijeg priključka i napona punjača (110V) i "tamo" traži EU ili univerzalnu verziju (kao kod ispravljača za laptop, večina ih jednako rade u USA i EU). Obično je specificiran ulazni napon kao 100 - 260 VAC, takvi rade bez problema svugdje. Druga i još važnija stvar da uređaj mora imati Tri-band specifikaciju tj. mogućnost rada na 900, 1.800 Mhz (koji se koriste u EU i 1.900 (USA). Ostalo su sitnice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
mobiteli u americi
Idem u Usa ovih dana ( usprkos gripi ) pa sam si mislio uzet nekakav mobitel sa gps-om. Gledam iphone, blackberry, htc i hp modele pa ne kuzim u cemu je razlika? cijenom bi negdje 300 $ Mogu li ti mobiteli i ovdje normalno funkcionirati? unaprijed hvala na komentarima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja ti preporučam HTC ili ako ti je neki HTC pre skup - HP. Za iPhone ćeš teško "naći" GPS software a BlackBerry je jednostavno smeće. Za WinMo (HTC, HP...) postoji masa GPS softwera i drugih alatki i sve u svemu puno je više za geekove od svih ovih drugih sustava sa šminkere i "managere".
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
I čemu novi thread kad si jučer otvorio s istim pitanjem ? @MODS: Spojiti s ovim: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=146254 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
..dno
|
Citiraj:
![]() Stari ako neznaš razliku, kupi si Iphone pa će barem ako ga ne znaš koristiti izgledati dobro. Eh da, reci teti da ti pokaže kako se javit, čisto da ti ne bude neugodno kada bude zvonio. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
the letter
|
Neznam što točno fali HP IPAQ-u 910c? Ako ide u Ameriku, dobije ga preko eBaya za oko $300 koliko je i rekao. iPhone je ok mobitel. Ali to je sve što on je: mobitel. Ja bih bio zadovoljan s njime da imam još neki uređaj za navigaciju u autu. No s obzirom da je i meni i njemu uvijet da mobitel može biti i navigacija, iPhone jednostavno ne zadovoljava. Osim toga, ja nikome nebih preporučio da uzima mobitel bez tipkovnice. Tu je iPhone možda iznimka ali opet.. To jednostavno nije to..
![]() |
#13 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
ja sma imao hp ipaq 614 i stvarno je uredjaj za svoje pare bio super...naravno ja sam ga bio nabavio kad je tek dosao u hrv...ugl sve je super na njemu osim sto cuga bateriju...uz poprilicno koristenje dan ipo je zagarantiran...ali to je ipak malo ako ti stalno treba kalendar rokovnik i ostalo...zato sam ovaj dao bratu i sebi uzeo hp ipaq 214...sve u svemu 614 je savrsen uredjaj po meni...i dobijes punjac s USA i EU nastavcima...naravno i punjac radi na obje dvije frekvencije/napona tj i na 50Hz/230V i 60Hz/110V |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the letter
|
Što se tiće potrošnje baterije, ja imam HTC Tytn II i baterija mi traje dan i pol ali uz to što je 24/7 spojen na internet te siknronizira mail ActiveSync-om sa Exchangeom. A ne dobivam baš malo mejlova dnevno. Taj mobitel je star nešto više od godinu dana a na tržištu je godinu i pol. Siguran sam da se može nabaviti za te pare koje spominješ. Jedina zamjerka mu je što je mrvicu spor. U današnje vrijeme postoje daleko brži smartphoneovi ali im je i cijena daleko veća (od $600 na više).
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Također preporuka za navedeni HTC TyTN II ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Frend mi je posudio svoj HP 614c kad sam nedavno išao na put. Radi sasvim ok, ali stvarno cuga bateriju. On kaže da mu je sa gps-om i navigacijom pocuga od Rijeke do Zagreba. Ja sam ga koristio isključivo kao mp3 player (unutra je 4Gb kartica) samo što sam stavio bolji player (Pocket Music) od defaultnog. Primjetio sam da gps-u treba malo vremena da ti nađe trenutnu lokaciju, a iGO radi bez problema na njemu. Stavio sam i mobilni Skype i radi iako linija zna dosta pucati i zvuk ima jeku, ali to je manje-više kod većine VoIP programa.
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Ako vec nisi obavio kupnju.....zajebi sve te iphone, HP, RIM.ove ovu uzmi i uzivaj: http://www.gsmarena.com/htc_touch_cr...tures-2654.php http://www.gsmarena.com/htc_touch_3g-pictures-2526.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
XROAD G-Map bi trebala biti vrlo funkcionalna navigacija za iPhone u Americi (karta Europe stize u Q2 2009) |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
a zašto jednostavno ne uzmeš standalone GPS navigaciju, ima garmina novih po 999kn, i radi fenomenalno, Vivaxa imaš za 850kn koji je jednako dobar.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|