|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
![]() Prije nekoliko dana, Eizo je poslao dojavu svim vaznijim dilerima o novom draguljchetu kojeg upravo pocinju sastavljati po narudjbi : ColorEdge CG232W Reference Specifikacije, refresh i procesiranje = prica za sebe. Nakon njega bi trebao doci i "K" puni graficki model koji ce sigurno nabaciti barem jos jednu hiljadarku u cijenu. No kako nisu zlatna vremena prodaje, a prototip je kostao nesto vise... vjerovatno ce prodaja determinirati jos poneko niveliranje naknadnih cifri. Mada se ni jedan CG/K ne drzi na lageru. Ovaj ce se proizvoditi (za pocetak) samo u seriji od 30 komada mjesecno, odnosno kad se konkretizira toliki broj narudjbi po seriji. Za ovakve specifikacije kao i u svakoj tehnologiji performansi, lampe moraju platiti ceh. Zato im je zivot ispod 30k sati sa naglaskom da moze i ispod toga. Lampe imaju garanciju ispod 10k sati, no prvi CG kupci ce kao i do sada, naknadnu prvu zamjenu moci ostvariti za 50% cijene. No CG ionako ima vlasnike sa nekoliko zamjena. To je monitorska investicija koja to podrazumijeva. Kod CG serije je postojala rotacija PVA/IPS sa naglaskom na duze koristenje PVA u novijem periodu zivota te linije. Kao sto sam spomenuo prije, kod CG-a modela, pitanje matrice je bila nebitna stvar. CG podrzumijeva beskopromisnu kvalitetu u sluzbi boje i bez ispirke na cijenu. U takvoj rotaciji izbora medju Eizot glavama, ovaj put su ponovo skocili na IPS, sa specificnim kutevima koji krase top model CG serije. Zanimljivo kao i kod pojedinih novih Barco modela, nisu se odlucili na LED-ni tretman ovog monitora. I dalje ga postponiraju! Sto ce reci da je dobro sto Marov nadolazeci monitor nece isijavati visak kriptona kad se bude vracao umoran sa svog 36I natrag u hižu ![]() Vec sam pitao gdje i kade se u DE moze vidjeti spomenuti model, no prije mjesec dana ni najbolji dileri nece imati jedan Demo primjerak. Skockali su i nesto civilniju novu 24" : ColorEdge CG242WK >>> Svinjska Groznica 09? <<< |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Damn, kako si mi pogodio brod ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
predebel mi je nije to to ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
hehe, a moraju smislit neku djidju, da bolnicki positron emission tomografi pored sebe nemaju prejeftin monitor da ne rusi prosjek i image drzavnih i korporativnih investicija ![]() No recimo, ekipa koja radi na jednom od najskupljih i najosjetljivijih optickih instrumenata danasnjice, keck teleskopu, koristi dobre stare ips vulgaris dellove 2001 serije :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|