|
![]() |
#1 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Sony Ericsson P1 - misljenja
Pozdrav. Razmisljam u posljednje vrijeme o mobu te klase - touchscreen, WiFi, veliki ekran, eventualno mogucnost koristenja nekog text editora (Word?), mogucnost prikazivanja YouTube filmica i takve divote. E sad, 5800 mi je bio prvi izbor, ali mi je za oko neki dan zapeo SE P1. Ima li netko iskustva s doticnim? Zanima me kakav je u onome sto sam pobrojao gore, kakva je baterija, ima li kakve ozbiljnije felere... Ono sto sam vidio na GSMAreni kaze da je mob OK, ali prva ruka je nesto drugo... ![]()
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
wifi- bolje hvata signal od n95, radi super surfam sa java operom i sve leti. imas mobile office za p1 sve je isto kao i u normalnom officu. sto se tice youtube filmica njih moras otvarati sa core playerom jer nema ugradjen podrsku za flash u browseru bar je tako bilo dok sam se ja igrao sa softwareom (sad vise neam vremena) uredjaj je ono bas komad telefona, cvrst neplastican imas filing da je dobar telefon, ja sam stavio tom tom navigaciju na njega i radi ko beba. ono sto ga hebe je to da kad imas cca 1000 poruka u inboxu duplo duze mu treba da izadje iz tog izbornika nego inace sto je logicno al eto meni to smeta. meni baterija traje 3 dana, svaki dan pricam na njemu cca 2-3 sata, sto se tice trosenja baterije sa wifiom ako je signal dobar necucla jako al ako je signal slab onda fino cucla bateriju... kolega ima 5800 i osjecaj u ruci je daleko losiji nego kad drzis p1. ono sto je meni stvarno steta je da u tako dobar telefon nisu ugradili gps (dobijes dodatni uredjaj) nadalje ako hoces kupiti p1 javi mi se na pm (vjerovatno cu svog prodavati jer imam jebenu kombinaciju)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
सच्चाई यह है कि वहाँ से ब
Datum registracije: Jan 2008
|
To je bio jedan vrhunski mobitel koji jos uvijek ima potencijala, doduse vise na papiru nego u stvarnosti i jednostavno njegovo vrijeme je proslo. Mobitel jest kvalitetan i tu nema price, kvaliteta zvuka prilikom razgovora je fantastica, iskreno nisam jos naisao na mob koji razgovjetnije reproducira zvuk prilikom poziva a i sama uspostava poziva je odlicna, cim ja pritisnem za zvati nekoga u djelicu sekunde vec je poziv uspostavljen, inace sam do tada mislio da tu mreza igra veliku ulogu ali me P1 razuvjerio. E sad... Sto se tice ekrana, totalno je neupotrebljiv za rad prstima, samim time sto je rezistivni vrlo slabog odziva a i zbog softvera koji je prvenstveno optimiziran za koristenje putem stylusa. Inace sam softwer je jako usporen i za sve je na njemu potrebno vremena, a paljenje moba traje cijelu vjecnost. Surfanje internetom je sve samo ne zadovoljstvo. Vrijedi za nevolju ako se bas treba provjeriti mail ili tako nesto... Mislim brzo on ude u stranicu ali navigacija po stranicama je jako spora pogotovo ako ima vise multimedijalnog sadrzaja tako da doslovno pricekas sekundu dvije kada skrolas lijevo, desno... Postoji sada i program Digia @web koji je navodno napredniji web preglednik sa podrskom za flash ali je na P1 jako spor zato sto iziskuje vecu hardwersku podrsku. Tipkovnica je stvar koja me je najvise nervirala. Tipke u obliku klackalice su uzas, treba dosta navikavanja i greske pri pisanju su neizbjezne. Virtualna tipkovnica je upotrebljiva samo sa stylusom i ipak nije neko rjesenje, premala je i dosta se faliva. Mislim ima tega jos dosta... Ja sam mobitelom bio zaluden a dopizdio mi je odmah nakon mjesec dana a nakon negdje 5 mjeseci sam ga zamjenio ovdje na forumu za graficku... Ja ti ga nikako ne bih preporucio sada u vrijeme nokie 5800xm i ostalih jedino ako bi ga dobio relativno povoljnu cijenu u sto sumnjam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
isto ko i matheew tipkovnica mi je fenomenalna, isto tako surfanje je meni bilo brzo nikakve sekunda dvije da se pomakne. sto se tice paljenja treba mu minuta da se upali al ja ga nisam nikada gasio tak da ono zblokao se svega dva puta u 8 mjeseci sto je za smartphone onak nevjerovatno dobro.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
ja ću samo napisati da je p1 prvi mobitel kojeg nisam promjenio nakon par mjeseci..zapravo imam ga već više od godine i pol i ne namjeravam ga još mijenjati...kaj se tiće stabilnosti,evo baš gledam on time i trenutno 213 dana i 6 sati radi bez gašenja i bez blokiranja nekakvog.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|