|
![]() |
#1 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Stisavanje kompa, pasivno hladenje?
Konfiguracija u potpisu/moj komp. Grafa je vec pasivna sa Accelerom S1, znaci cuju se, HDD, CPU i PSU. Da li bi mogao nabacit neki pasivni hladnjak na procesor (koji) i jel bi pasivno hladenje bilo dovoljno za njega s tim da ga ne clockam nikad. U napajanju je mislim 12cm vent, jel bi bilo pomaka zamjenit ga s nekim drugim/tisim ventom (ovaj vent bi kao i sada bio jedini ispuh). I kako se moze hard stisat? Mnogo hvala !!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
na proc sonic tower i smanji mu napon, u napajanje neki tiši vent a hardovima aam na minimum i ak je potrebno izolirat ih
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
80286
|
To je i meni palo na pamet, jedino onda CnQ moram gasit jel tako. Ovak on napon regulira sam. A CnQ sam palio iz razloga stednje struje ![]() Koliki napon je dovoljan za moj proc, imam izbor od 1.2 do 1.3V.
![]() |
#5 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako nije, onda postoji nada za 12-icu (~1000RPM@12V, odnosno uz regulaciju i manje). Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.115 imam jedan već dugo i još nije prosvirao ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
80286
|
Ma to je ono jeftino napajanje za 180kn, bit ce ono zamjenjeno u buducnosti sa nekakvim Fortronom tak da ipak necu mjenjat u njemu nista. Za jedno dvije place onda uzimam Sonica i drugo napajanje. Proc radi stabilno na 1.2V ![]()
![]() |
#8 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Inace nije lose kad se ima nekakav veci izbor ventova ... u slucaju bilo cega, tek toliko sigurnosti radi. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
Ako želiš što je moguće tiši komp, možeš se rastegnuti pa kupiti ovo pasivno hlađeno napajanje. Kao što je već rečeno na proc stavi Sonica kojeg ćeš vjerojatno morat polirat jer mu baza vrlo često zna biti neravna. Za ventove nisam baš pro i ne znam koji 120mm vent najmanje buči, a da hladi zadovoljavajuće. To neka netko drugi kaže.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Ovu kombinaciju sam ja imao: BE 2350 - na 0.9V i 1600 MHz s TR Extream 120 PSU (hibridno napajanje) Antec Phantom 500W Kučište potpuno prozračno, izrezana gornja stranica. Hdd Samsung 250GB u Scythe hdd box i još stavljen u home made kutiju. Komp se stvarno znojio od temperatura ali je bilo pasivno. Hdd je bio tiši miljama od Seasonica 430W. Napokon sam se toga riješio ![]()
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Za taj proc Sonic je dovoljan, nemora se ništa gasit CnQ ide i kad je klokan ako je case dobar a kamoli nebi sa normalnim postavkama, ako ide moj proc ići će i njegov... Što se napajanja tiče najbolje je zamjenit vet ako je već financijski plan tanakl i gotovo... Investirat u dobar case i napravit plan i program kako ga izluftat kako treba sa jednim do dva 120-140 venta na 500ak RPM i drugih ventova osim onog na PSU netreba unutra niti biti...
![]() |
#13 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() 2x80mm ventovi na njemu koji se vrte od 300 do 500 rpm. |
|
![]() |
![]() |
|
|