|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Pomoć pri kupnji laptopa
Pozdrav forumaši ![]() Uglavnom, iako sam pitao Bartuca za mišljenje, on smatra da bi to bolje odredili da stavim tu u Hardware sekciju (pogotovo je naglasio da Sickmanoo zna dosta na ovu temu ![]() ![]() - Trebam laptop ili notebook, specifično za posao, moj "posao " je : - Provjeravanje maila i surfanje internetom - Pisanje tekstova i uređivanje tekstova - Ponekad bi možda neki filmić pogledao, nikakav HD nego običan video tipa youtube ili neki .avi obični - Od igara nebi ništa igrao, jedino bi možda instalirao kakav Diablo ili igre koje nisu izašle poslje 2000. godine Znači, prioritet mi je da je dosta brzo , grafika i nije toliki faktor znači da bi mi integrirana grafička bila ok ( tj. ona koja uzima RAM a nema svoju zasebnu RAM memoriju). Problem je u tome što sam htio kupiti notebook ali imao sam prilike raditi s njima i jednostavno mi je ekran pre-mali pa mi je to veliki bed jer zelim ipak nešto veći ekran pa mislim da bi ipak jedan laptop bolje došao no imajte na umu ove stvari koje sam gore naveo (znači koji su mi prioriteti). Još jedna stvar je i ta da preferiram da je crne boje, a što se tiče operativnog sustava nije bitno - i tako mogu instalirati drugi sustav ( iako nema CD pogon lako bootam s vanjskog HDD-a ili USB sticka). Što je lakši to bolje - i po pitanju G/KG i po pitanju love ![]() ![]() Što se tiče trgovina, sve s webshopom dolaze u obzir, iako sam imao neugodnih iskustava s Ve-Milom pa baš i nebih kod njih ponovo ostavljao novce ![]() Eto toliko, ja mislim da se najbolje odredi kupovina kada se puno priča i pita, pa stoga pitajte sve što trebate a ja ću odgovarati. Komunikacija vodi boljem odabiru ![]() Hvala. EDIT : Cjenovni rang bi bio do 3000 KN Isto tako upravo čitam vodič za kupnju laptopa na ovom forumu pa će mi biti još jasnije stanje stvari. Prijenosnik bi redovito nosio okolo. Kao što sam i rekao, bio bi čisto poslovan, ne vjerujem da bi i igrao Diablo , više Minesweeper ili tako nešto, no prioritet je da brzo otvori dokument i da mi je pregledan (nešto veći ekran) i što manje težak. Zaboravio sam napomenuti da mi je veoma važno i na listi prioriteta vrijeme autonomije.Što veće - to bolje ![]() Numerička tipkovnica mi nije problem, a nije mi problem niti dodati 100,200 ili 300 kn iznad 3000. Naravno, samo dajte prijedloge i diskutirajte. Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 24.04.2009. u 17:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|