Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.04.2009., 15:38   #1
pista
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Question NEOBIČNO PONAŠANJE VENTILATORA NA LAPTOPU MODEL HPnx 8220

Poštovanje !

Imam jedan neobičan problem na HP laptopu model nx 8220.
Radi se o ovome, ventilator kada se starta računalo radi ja mislim punom brzinom i to isprekidano, kao da ga netko na trenutak spaja i odspaja sa napajanja.
Pomislio sam da je zasigurno otišao sam ventilator kada tako radi?!
Rastavio sam laptop da dođem do hlađenja ali tamo nije bilo prašine baš nešto strašno očistio sam sve i ponovo se sve isto događa?
Malo sam isprobavao neke stvari primjer koji me je i zbunio najviše kada laptop stavim u pripravu i ponovo ga startam ventilator radi normalno ne divlja sa obrtajima i optimalno hladi da ne iznosim sada o kojima se temperaturama radi .. Znači ventilator je ispravan ?
Probao sam u biosu vidjeti što se može podesiti ali sam se iznenadio koliko je siromašan sa mogućnostima podešavanja , samo sam na jednom mjestu našao
nešto što se tiče toga a to je ovo: " Fan Always on while on AC Power " i to se može podesiti na uključeno ili isključeno i to nije upalilo jer kako god podesim kada upalim računalo ventilator radi brzo i isprekidano! A nešto o podešenju brzine vrtnje ventilatora ili trenutne temperature nigdje ni traga , pa nisam uočio ni na kojoj se temperaturi gasi računalo zbog zaštite Procesora totalo je bios siromašan sa tim opcijama!

Na preporuku jednog prijatelja sam formatirao disk i ponovo sve instalirao ( Windows XP i upravljačke programe) znači bez ikakvih drugih programa i opet se sve isto događa?!
Bila je pretpostavka da se nešto u pozadini događa i da je to uzrok takvog rada ventilatora ali na čistoj instalaciji Windowsa i bez upravljačkih programa ventilator radi ubrzano (ful ) i u sto još isprekidano kao što sam već i napisao kao da gubi na trenutak kontakt pa ponovo opet dobije.
Samo ostaje isprobana stvar računalo staviti u pripremu i onda da uključiti i jedino tada reklo bi se radi kako treba tiho i bez prekida a kada se optereti normalno kao i prije poveća se brzina ventilatora za jedno vrijeme i ponovo se vrati u normalu?

Hvala na svakoj vrsti pomoći ! Željko !
pista je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2009., 17:14   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Pokusaj jedan od ovih programa iz stikija. Osobno koristim Notebook hardware control.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54855

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno